Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ηράκλειο – Πατέρας 7χρονου: Έτσι προσπάθησαν να αρπάξουν το παιδί μου

Ανησυχία επικρατεί στην περιοχή της Φορτέτσας στο Ηράκλειο, μετά από την καταγγελία γονιών, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι πλησίασαν τον 7χρονο γιο τους προσπαθώντας να τον πείσουν να μπει στο αυτοκίνητο που επέβαιναν.

Ο πατέρας του 7χρονου μίλησε στο Creta24 για το περιστατικό, το οποίο όπως τόνισε έγινε μερικά μέτρα μακριά από το σπίτι της οικογένειας, την περασμένη Παρασκευή.

«Ο γιος μου είναι ο μικρότερος από τα παιδιά της γειτονιάς, έπαιζαν όλα μαζί όταν τα περισσότερα απομακρύνθηκαν. Ο γιος μου στάθηκε στη γωνία του τετραγώνου όπου βρίσκεται το σπίτι μας, μέχρι εκεί του επιτρέπουμε να πάει. Καθόταν με ένα ακόμη παιδί όταν ένα αυτοκίνητο τον πλησίασε και ένας άνδρας τον ρώτησε αν θέλει να τον πάει στους φίλους του. Ο γιος μου αρνήθηκε και του γύρισε την πλάτη και τότε το αυτοκίνητο έφυγε σπινιάροντας», ανέφερε ο πατέρας του 7χρονου.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα ένας γείτονας ακούγοντας το αυτοκίνητο να αναπτύσσει ταχύτητα βγήκε από το σπίτι του να δει τι συμβαίνει αφού στη γειτονιά παίζουν πολλά παιδιά και προφανώς φοβήθηκε να μην συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ο πατέρας του 7χρονου ανέφερε πως τόσο ο γιος του όσο και ο φίλος του ανέφεραν πως μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκοντας 5 άνδρες νεαρής ηλικίας. Μάλιστα ο φίλος του 7χρονου παρατήρησε πως ήταν ένα λευκό Peugeot 206, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο ίδιος ανέφερε το περιστατικό στον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής την ίδια ημέρα, ενώ το βράδυ της επόμενης πήγε ο ίδιος στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου για να κάνει τη σχετική καταγγελία.

«Εκεί δέχτηκα σκληρή κριτική από τους αστυνομικούς οι οποίοι μου έλεγαν γιατί άφησα το παιδί να απομακρυνθεί. Τους εξήγησα ότι το παιδί βρισκόταν μερικά μέτρα μακριά από το σπίτι. Στη γειτονιά όλες ο πόρτες είναι ανοικτές», δήλωσε ο πατέρας του 7χρονου τονίζοντας παράλληλα πως ο αξιωματικός με τον οποίο μίλησε του είπε πως δεν πρόκειται για απόπειρα αρπαγής.

«Υποστήριζε πως δεν είναι αυτό που νομίζω και πως αν ήθελαν να αρπάξουν το παιδί θα το είχαν κάνει. Δεν ήταν απόπειρα απαγωγής, προσπάθησαν να παραπλανήσουν τον γιο μου για να μπει στο αυτοκίνητο, αυτό είναι λιγότερο αξιόποινο;» αναρωτήθηκε ο πατέρας του 7χρονου.

«Εγώ ανησυχώ, αν ξαναπροσπαθήσουν; Αν το κάνουν σε ένα άλλο παιδί; Για να πλησιάσουν το παιδί μου κάτι ήθελαν. Και γνωστός μου να το έκανε θα αναρωτιόμουν, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα άγνωστο στην περιοχή αμάξι με 5 άγνωστους άνδρες», συμπλήρωσε.

Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί ερευνούν το περιστατικό, ενώ σύμφωνα με τον πατέρα του 7χρονου θα αξιοποιήσουν και υλικό που πιθανόν να υπάρχει από κάμερες στην περιοχή.

Ο ίδιος κάλεσε και το Χαμόγελο του Παιδιού, όπου και εκεί οι ειδικοί φάνηκαν καθησυχαστικοί, θεωρώντας πιθανότερο οι πέντε άνδρες να ήθελαν να ήθελαν να πειράξουν τα παιδιά.

Ωστόσο ο ίδιος έχοντας ακούσει όπως τόνισε και για άλλα περιστατικά στην περιοχή και απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει ή είδε κάτι να επικοινωνήσει με τις αρχές.

Related posts

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ (VIDEO)

admin

ΔΤ Ο.Α.Κ. Επίσκεψη Παπαδογιάννη Υπουργείο Υποδομών

admin

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment