Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΙΜΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΧΤΑ

Επειδή έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια , να προκαλούνται από αμέλεια περισσότερες πυρκαγιές κατά τη χειμερινή περίοδο σε αντίθεση με τα καταγεγραμμένα συμβάντα εντός της αντιπυρικής περιόδου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας , υπενθυμίζει στους απρόσεκτους ότι πέφτουν πρόστιμα και το χειμώνα όταν κάποιος προκαλέσει πυρκαγιά στην ύπαιθρο.

«Πήγαμε καλά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στην ευρύτερη Ιεράπετρα και δε θα πρέπει να χαλαρώσουμε τώρα , που μπαίνουμε στο χειμώνα, αρχίζοντας να καίμε χωρίς να παίρνουμε μέτρα πρόληψης για την εκδήλωση κάποιας πυρκαγιάς από αμέλεια.

Γνωρίζουμε ότι έχουν μείνει πολλά ξερόκλαδα και φυτικά υπολείμματα στα αγροκτήματα και στις αυλές των αγροικιών στην ύπαιθρο και πρέπει να καούν . Αλλά να καούν προσεκτικά και τμηματικά , έχοντας πρώτα αποψιλώσει και καθαρίσει το σημείο που θα κάνουμε την καύση. Δίπλα πάντα να έχουμε αρκετό νερό, ώστε αν μας ξεφύγει η φωτιά να την σβήσουμε αμέσως για να μην επεκταθεί και προκαλέσει πυρκαγιά.

Δεν φεύγουμε από το αγρόκτημα μας όπου κάψαμε τα κλαδιά μας αν προηγουμένως δεν σβήσουμε με νερό εντελώς τα κάρβουνα που έχουν απομείνει απο την καύση. Όταν θα φύγουμε δεν θα πρέπει να υπάρχει καθόλου καπνός στο σημείο όπου κάψαμε τα φυτικά μας υπολείμματα.

Να δώσουμε πολύ μεγάλη προσοχή στις καύσεις που κάνουν οι αγρότες δίπλα σε ρέματα η ποτάμια γιατί πάντα τέτοια εποχή τρέχουμε να σβήσουμε φωτιές που έχουν επεκταθεί μέσα σε ρέματα , με βάτους, καλάμια και άλλη πυκνή βλάστηση . Αυτές οι πυρκαγιές είναι πάρα πολύ επικίνδυνες γιατί αυτά τα ρέματα και τα ποτάμια, συνήθως καταλήγουν δίπλα η κοντά σε οικισμούς και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθούν περιουσίες και να κινδυνέψουν άνθρωποι. Να ξέρουν οι πιθανοί παραβάτες ότι και το χειμώνα πέφτουν πολλά πρόστιμα για πυρκαγιές από αμέλεια και συνήθως είναι περισσότερα τα πρόστιμα το χειμώνα από το καλοκαίρι», προειδοποιεί τους πολίτες ο διοικητής της Π.Υ. Ιεράπετρας αντιπύραρχος κ Δημήτρης Καλλιοτζής.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Κατασχέθηκαν στον Πειραιά ιταλικά ντοματίνια με αυξημένα υπολείμματα

admin

Αράδιασε τα ψέματα για να πετύχει την αθώωση του ο δήμαρχος Ιεράπετρας Υπόθεση Καλαμαύκας.

admin

ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Τεράστιο πρόβλημα η έλλειψη εργατών γης στην Ιεράπετρα

admin

Leave a Comment