Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Θέλετε να ακούσετε τι ήχο κάνει ένας σεισμός στον… Άρη;

Η Γη δεν είναι το μόνο μέρος που υφίσταται την τρομακτική οργή του Εγκέλαδου.

Σεισμοί λαμβάνουν χώρα και στο Φεγγάρι και στον Κόκκινο Πλανήτη, όπως μάθαμε φέτος τον Απρίλιο και έκτοτε η NASA έχει καταγράψει πάνω από 100 σεισμικές δραστηριότητες, οι 21 εκ των οποίων ήταν τόσο δυνατές που προκρίθηκαν σε σεισμικές δονήσεις.

Η ομάδα των επιστημόνων που κρύβεται πίσω από αυτό μάς έδωσε τώρα τη δυνατότητα να τους ακούσουμε κι εμείς, «πειράζοντας» το υλικό ώστε να γίνεται αντιληπτό από το ανθρώπινο αυτί.

Το πρώτο ακουστικό δείγμα είναι ένας σεισμός 3,7 Ρίχτερ που έλαβε χώρα κατά την 173η μέρα της αποστολής, στις 22 Μαΐου 2019 σε γήινο χρόνο.

Το δεύτερο ήταν σεισμός 3,3 Ρίχτερ στην ημέρα 235 (25 Ιουλίου 2019), όπως καταγράφηκε από τους σεισμογράφους του SEIS (Seismic Experiment for Interior Structure), ένα επιστημονικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τη Γαλλική Διαστημική Υπηρεσία για την καλύτερη κατανόηση της σεισμικής δραστηριότητας του Άρη.

Ο μηχανισμός των σεισμών του Άρη είναι τελείως διαφορετικός από τον γήινο και οι επιστήμονες τώρα αρχίζουν να τον κατανοούν.

Όσο για το SEIS, τα όργανά του είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και ακριβή, ώστε να διακρίνουν τη σεισμική δραστηριότητα από άλλα γεωλογικά φαινόμενα…

Related posts

Υπηρεσίας Καθαριότητας – Αποκομιδή ναίλον

admin

Το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & οι κτηνοτρόφοι φροντιστές του

admin

Ανακυκλώσιμα προϊόντα ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ στο Στόμιο Ιεράπετρας.

admin

Leave a Comment