Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ιεράπετρα: Αβέβαιο το μέλλον χωρίς εργάτες γης – Τι ζητούν οι αγρότες

Οι αγροτικοί φορείς δε μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν θετικά την πρόσφατη παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για να επιλύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, τώρα ζητούν συνάντηση ακόμη και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό προκειμένου να βρουν μια κάποια λύση

Με μεγάλη καθυστέρηση και αφού έφτασε ο κόμπος στο χτένι, οι αγροτικοί φορείς κάνουν Πανελλαδικά μια ύστατη προσπάθεια να πείσουν την κυβέρνηση ότι πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα που να εξασφαλίζουν επαρκή εργατικά χέρια, προκειμένου να μη μείνουν ακαλλιέργητες από τη νέα καλλιεργητική περίοδο μεγάλες αγροτικές εκτάσεις.

Στην Ιεράπετρα, αφού οι αγροτικοί φορείς δε μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν θετικά την πρόσφατη παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργου Γεωργαντά για να επιλύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, τώρα προσπαθούν να το πράξουν, ζητώντας συνάντηση ακόμη και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θέτοντας ως στόχο να βρουν μια κάποια λύση.

Ως προς αυτή την κατεύθυνση, με μεγάλη προσέλευση των αγροτών από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαΐου η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου με μοναδικό θέμα το πρόβλημα με τους εργάτες γης.
Οι αγρότες προσήλθαν για να στηρίξουν την προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογος για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Ο Αγροτικός Σύλλογος της Ιεράπετρας, έχοντας προετοιμάσει ένα κείμενο στο οποίο περιγράφει τα αιτήματα του αναφορικά με τη φυγή και την μικρή παρουσία των ξένων εργατών γης, ζήτησε από τους 100 περίπου αγρότες που πήραν μέρος στη γενική συνέλευση της Δευτέρας στην αίθουσα Μελίνα Μερκουρη, να εγκρίνουν το κείμενο των θέσεων του Δ. Σ. και να αναπτύξουν και τις δικές τους προτάσεις.

«Στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας, ακούστηκαν πολλές καλές προτάσεις αλλά και κάποιες προτάσεις ακραίες, όπως για παράδειγμα η πρόταση για παύση πληρωμών φόρων και εισφορών από όλους τους αγρότες μέχρι η κυβέρνηση να βρει λύση στο πρόβλημα των εργατών γης. Αφού υπήρξαν και κάποιες στιγμές έντασης, καταλήξαμε σε ένα κειμενο προτάσεων που θα το δώσει στον Τύπο ο Αγροτικος Συλλογος», είπε ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμό “Ανατολη” κ. Φώντας Δουλουμης.

Οι αγρότες, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Συνέλευσης, ενημερώθηκαν αναλυτικά για την υφιστάμενη κατάσταση στην νομοθεσία τον εργατών γης και στη συνέχεια είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους αλλά κυρίως την αγωνία τους για την επόμενη μέρα.

Κοινές διαπιστώσεις όλων των παρευρισκομένων όπου τελικά εγκρίθηκαν και ως αποφάσεις της γενικής συνέλευσης ήταν τα εξής:
α) Αποκλειστική ευθύνη για την δεδομένη κατάσταση σήμερα έχουν οι κυβερνητικοί χειρισμοί έως τώρα.
β)Η λύση στο ζήτημα είναι αποκλειστική υπόθεση του ίδιου του Πρωθυπουργού ο οποίος θα έχει και την τελική ευθύνη για το αποτέλεσμα.

Κάνουμε ξεκάθαρο, σε όλες τις κατευθύνσεις, ότι είναι πλέον μονόδρομος για τους αγρότες η αναγκαστική αγραναπαυση σε μεγάλο ποσοστό των εκτάσεων, καθώς αν δεν λυθεί άμεσα αυτό το ζήτημα, δεν υπάρχει δυνατότητα στους αγρότες να ξεκινήσουν την νέα καλλιεργητική περίοδο.

Το αποτέλεσμα θα είναι η επίσπευση της επισιτιστικης κρισης που με κάθε τρόπο προσπαθεί η κυβέρνηση να αποφύγει το τελευταίο διάστημα.

Τα αιτήματα μας είναι συγκεκριμένα και χρίζουν άμεσης λύσης.

Καλούμε επίσης ολους τους αγρότες να συνεχίσουν να απευθύνονται στα γραφεία του Συλλόγου και να καταθέτουν αίτηση με τις προβλεπόμενες ανάγκες σε εργατικό δυναμικό, αν τελικά υπάρξουν οι συνθήκες να ξεκινήσει η νέα περίοδος.

Δώστε τον Σύλλογο και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την δύναμη να διεκδικήσουμε λύσεις , σημαντικές για το μέλλον του τόπου μας», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Αγροτικος Σύλλογος της Ιεράπετρας. Από:Πετάσης Νίκος

Related posts

Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα;

admin

Πρόγραμμα πανηγύρεως Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Αικατερίνης, πολιούχου και προστάτιδος πόλεως Σητείας

admin

Παρουσία πλήθους κόσμου η κηδεία της Νεκταρίας στον Αμπελούζο

admin

Leave a Comment