Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ιεράπετρα: Για 32η χρονιά θα μοιραστεί η «Τσάντα της Χριστουγεννιάτικης Χαράς»

Μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου η συγκέντρωση των αγαθών – Ο αριθμός των εξυπηρετούμενων οικογενειών αναμένεται να ξεπεράσει τις 300

Από το  1990 ξεκίνησε το Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας του ΕΕΣ να μαζεύει τρόφιμα και άλλα απαραίτητα καταναλωτικά αγαθά για το γιορτινό τραπέζι, προωθώντας στη Γεραπετρίτικη κοινωνία το θεσμό της «Τσάντας της Χριστουγεννιάτικης Χαράς», που γέμιζε χαρά και χαμόγελα εκείνους που αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν για την οικογένεια τους ακόμα και αυτά τα άκρως απαραίτητα στις μέρες των γιορτών.

Τα πρώτα  χρόνια οι έχοντες πραγματική ανάγκη δεν ήταν πάρα πολλοί. Με το πέρασμα των χρόνων όμως ο αριθμός τους μεγάλωσε. Πέρυσι φτιάχτηκαν από τις δωρεές των Ιεραπετριτών 257 τσάντες της Χριστουγεννιάτικης χαράς, περισσότερες από κάθε προηγούμενη χρονιά  και μοιράστηκαν σε οικογένειες που πραγματικά τις είχαν ανάγκη αυτές τις Άγιες μέρες. Φέτος το Π.Τ. του ΕΕΣ εκτιμά ότι οι ανάγκες έχουν αυξηθεί ακόμα περισσότερο και έχει βάλει στόχο να μαζέψει ακόμα περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς υπολογίζει ότι η λίστα των εξυπηρετούμενων οικογενειών θα ξεπεράσει τις 300.

Ήδη έχουν αρχίσει και έρχονται στα γραφεία του ΕΕΣ άνθρωποι που ζητούν να περιληφθεί  για πρώτη φορά και το δικό τους όνομα στη λίστα των ωφελούμενων, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικονομικές δυσκολίες έχουν φτάσει στα όρια τους ακόμη περισσότερες οικογένειες τα δυο τελευταία χρόνια της ενεργειακής κρίσης, με τους απλήρωτους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος,  να έχουν προκαλέσει τεράστιο άγχος σε πολλά νοικοκυριά.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με την ίδια όμορφη ανθρωπιστική διάθεση απευθυνόμαστε σε όλους τους συνδημότες μας για να υλοποιήσουμε μαζί την «Τσάντα της Χριστουγεννιάτικης Χαράς». Μια δική τους πρωτοβουλία που  από το 1990 αναβαθμίζει την πόλη μας σε πόλη αλληλεγγύης και ευαισθησίας. Οι καιροί το απαιτούν τώρα περισσότεροαπό κάθε άλλη φορά. Ο τόπος μας θα αποδείξει πως δεν θα οδηγηθεί στην απάθεια και την αδιαφορία για τον συνάνθρωπο που οι καιροί μας επιβάλλουν. Η Τσάντα της Χριστουγεννιάτικης Χαράς είναι δικός μας θεσμός που καθιερώθηκε ώστε οι οικονομικά αδύνατοι του τόπου μας να γευτούν την αγάπη και την κοινωνική ευαισθησία όλων μας τις Αγίες Ήμερες των Χριστουγέννων», αναφέρει στο μήνυμα του ο πρόεδρος του Π.Τ. Ιεράπετρας του ΕΕΣ κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

Για τις εταιρείες και άλλες επιχειρήσεις που θα ήθελαν να είναι επώνυμοι χορηγοί της προσπάθειας αυτής, θα υπάρξει ειδικό ευχαριστήριο και προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Επειδή θεωρούμε δεδομένη τη συμμετοχή όλων όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα,  στην όμορφη αυτή ιδέα,  παραθέτουμε κατάλογο των ειδών που πρέπει να περιέχουν οι τσάντες που θα ετοιμάσει ο κόσμος. Όποιος θέλει μπορεί να τοποθετήσει   στην τσάντα φάκελο με τις δικές του  ευχές, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει  σε ποια οικογένεια θα διατεθεί», προσθέτει ο κ Μαμαντόπουλος.

Τι ενδεικτικά προτείνεται να περιέχει η τσάντα:

  1. 2 κιλά κρέας (υπάρχουν καταψύκτες για την φύλαξη έως την ημέρα της διανομής )
  2. 2 κιλά ρύζι
  3. 2 κιλά ζάχαρη
  4. 1 κιλό φασόλια
  5. 2 κιλά αλεύρι
  6. 2 φακελάκια καφέ
  7. 6 κουτιά γάλα εβαπορέ
  8. 4 πακέτα μακαρόνια
  9. Ένα παιγνίδι προαιρετικά (Η τοποθέτηση παιχνιδιού στην τσάντα υποδεικνύει την επιθυμία  να διατεθεί η τσάντα σε οικογένεια με παιδιά).

Φέτος ξεκίνησε  η συγκέντρωση των αγαθών που θα περιλαμβάνει η τσάντα τις 12 Δεκεμβρίου και θα κρατήσει μέχρι  τις 23 Δεκεμβρίου . Η παραλαβή θα γίνεται καθημερινά πλην Σαββάτου και Κυριακής στο οίκημα του Ερυθρού Σταυρού κατά τις ώρες 10:00-

12:00 και 19:00-21:00.  Κάποιος ανήμπορος μπορεί επίσης να  τηλεφωνήσει  στο 28420 – 25466 αν επιθυμεί Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού να πάνε  στον χώρο εργασίας του  για την παραλαβή.

Η διανομή θα ξεκινήσει την 19η Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα. Οικογένειες που πιθανόν να μην προλάβουν να εξυπηρετηθούν , θα παραλάβουν την τσάντα τους  τις επόμενες ημέρες.

«Εμείς σαν Ερυθροσταυρίτες θα συντονίσουμε και θα βοηθήσουμε τον θεσμό που αγαπήσε ο κόσμος  να υλοποιηθεί με τη δική του προσφορά. Ας προσπαθήσουμε και φέτος για την επιτυχία του θεσμού της «Τσάντας της Χριστουγεννιάτικης Χαράς» όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να μην υπάρξουν στον τόπο μας άνθρωποι που θα στερηθούν τις μέρες των εορτών τα στοιχειώδη είδη διατροφής.

Η επιτυχία θα προσφέρει πραγματική χαρά σε όλους: Σε εκείνους που την προσμένουν και σε εκείνους που την προσφέρουν. Από τώρα ευχόμαστε οι Εθελόντριες, οι Εθελοντές, και το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας , σε όλους  ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!», καταλήγει ο κ Μαμαντόπουλος.

Related posts

Στο Μουσικό Σχολείο Λασιθίου ο Γ. Πλακιωτάκης: Ορισμένοι φαντασιώνονται σχολεία «στα χαρτιά», όμως η ΝΔ ανοίγει βιώσιμα σχολεία με προοπτική

admin

Αγγελία γεωπόνου

admin

Η ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ ΕΦΥΓΕ ΑΛΛΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

admin

Leave a Comment