Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ:ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ) ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Από τις αρχές του νέου έτους ο χειμώνας έδειξε ότι θα ερχόταν έστω και καθυστερημένα με πολλές βροχές χιόνια και τσουχτερό κρύο. Οι ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις διαρκείας που έχουν πέσει στην Ιεράπετρα στους δυο πρώτους μήνες του 2022, εκτός από το ότι είναι ευεργετικές για την αγροτική παραγωγή,  έχουν προκαλέσει  και πάρα πολλά προβλήματα στο εσωτερικό , επαρχιακό και αγροτικό  οδικό δίκτυο, με τα συνεργεία του Δήμου Ιεράπετρας να σπεύδουν μετά από κάθε νεροποντή, να κλείσουν τις περισσότερες λακκούβες , στα πιο επικίνδυνα σημεία , ώστε να μη σημειωθεί κάποιο τροχαίο ατύχημα.

Παρά τις προσπάθειες των συνεργείων της τεχνικής υπηρεσίας , για το πρόχειρο κλείσιμο των πληγών στο οδόστρωμα,   αμέσως μετά την επόμενη νεροποντή οι λακκούβες, ξανά γίνονται παγίδες για τους οδηγούς και τα οχήματα τους.

Τα παράπονα των δημοτών που έπεσαν μέσα σε μεγάλες λακκούβες και έπαθαν ζημιές στα αυτοκίνητα τους, έδωσαν την αφορμή στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της ήσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας  Αργύρη Πανταζή, να ασκήσει σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή την οποία κατηγορεί  εκτός των άλλων ότι  αντιμετωπίζει το πρόβλημα με προχειρότητα.  

«Σε πρωτόγνωρα επικίνδυνη κατάσταση  βρίσκεται το οδικό δίκτυο σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και σε όλο το δήμο της Ιεράπετρας. Δεν ήταν λίγα τα περιστατικά που είδαν το φως της  δημοσιότητας για άλλη μια φορά, με σκασμένα ελαστικά οχημάτων μετά από πτώση τους  σε φθαρμένο οδικό δίκτυο. Τα περιστατικά  αναφέρθηκαν από συντοπίτες μας οι οποίοι  αναγκάστηκαν να αντικαταστήσουν τα ελαστικά των οχημάτων τους κατά τις προηγούμενες μέρες και αυτό γιατί ‘’έτυχε’’ να βρέξει στην Ιεράπετρα. Συνηθισμένο φαινόμενο βέβαια και τακτική των προηγούμενων δεκαετιών που ακολουθεί πιστά η δημοτική αρχή, η προσωρινή και πρόχειρη αποκατάσταση των φθορών στο οδικό δίκτυο με την τοποθέτηση χώματος το  οποίο μετά από λίγες ώρες έχει σκορπίσει παντού και έχει απομακρυνθεί από το σημείο  παρέμβασης ενώ με την βροχή  οδηγείται εντός του δικτύου των όμβριων υδάτων με  αποτέλεσμα το φράξιμο του», αναφέρει στην καταγγελία-αναφορά του,  ο Αργύρης Πανταζής.

«Το θέμα του εντοπισμού και της αποκατάστασης  των φθαρμένων σημείων στο οδικό δίκτυο, έχει  μείνει σε τακτικές της δεκαετίας του 1980. Αυτό που θα δούμε τους επόμενους μήνες από την δημοτική αρχή, θα είναι μια ποσότητα  ασφάλτου στο κέντρο της πόλης αλλά και για ημετέρους  ως προεκλογικό δωράκι, προκειμένου να καταφέρουν να κρατήσουν την εκλογική τους πελατεία  σε ετοιμότητα για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Γνωστή η τακτική άλλωστε που έρχεται να  συμπληρώσει τα εκλογικά ‘’μαγειρέματα’’ που κρατούν την Ιεράπετρα στην αφάνεια και  την κατατάσσουν στους δήμους με το χειρότερο οδικό δίκτυο που δεν ‘’σηκώνει’’ άλλα  μπαλώματα

Η αποκατάσταση του οδικού δικτύου έπρεπε από καιρό να είχε ολοκληρωθεί με δεδομένη  την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου που ξεκινά σε λίγες μέρες, ενώ έπρεπε να είχαμε προνοήσει για την ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών, των δημοτών και των αγροτικών  προϊόντων που παράγονται στον δήμο μας. Η Ιεράπετρα δεν αξίζει να συγκαταλέγεται  στους δήμους με το χειρότερο οδικό δίκτυο μετά από τόσα χρόνια. Απαραίτητη όσο ποτέ η συντονισμένη αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου και η δρομολόγηση (όχι με

πασαλείμματα) ενός στρατηγικού σχεδιασμού, προκειμένου να αφήσουμε στο παρελθόν  τις τριτοκοσμικές εικόνες που επικρατούν σήμερα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αργύρης Πανταζής.   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

 Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιεράπετρας  Κώστας Αστροπεκάκης απάντησε στις καταγγελίες του Αργύρη Πανταζή , υποστηρίζοντας ότι , «η σημερινή Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε  έχει ξεκινήσει ένα  συντονισμένο έργο αποκατάστασης της οδοποιίας καταγράφοντας τις ανάγκες αρχικά,  προβαίνοντας σε τσιμεντοστώσεις και ασφαλτοστρώσεις, όπου χρειάζεται, στην πόλη και  στις Κοινότητες, συντάσσοντας σχετικές μελέτες, επιδιώκοντας και επιτυγχάνοντας την  ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ήδη έχουν ληφθεί χρηματοδοτήσεις και έχουν δημοπρατηθεί έργα ασφαλτόστρωσης άνω  των 800.000 ευρώ τόσο εντός της πόλης της Ιεράπετρας, όσο και σε Κοινότητες, σε οδούς  που διαπιστωμένα παρουσιάζονται προβλήματα. Παράλληλα, έχουμε προβεί για πρώτη  φορά στην αγορά μεγάλου αριθμού σύγχρονων, καινούριων μηχανημάτων για την  οδοποιία, έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα  στις  ανάγκες των δημοτών μας.

Δυστυχώς, οι πολλές και έντονες βροχοπτώσεις, πρωτόγνωρου μεγέθους  για την Ιεράπετρα, σε συνδυασμό με την παλαιότητα του οδοστρώματος, προκάλεσαν πολλές   φθορές σε δρόμους του Δήμου, ενώ παράλληλα εμπόδιζαν τα συνεργεία να προχωρήσουν  στην αποκατάστασή τους, καθώς οι ασφαλτοστρώσεις και οι τσιμεντοστρώσεις, όπως είναι  σε όλους  γνωστό, πραγματοποιούνται με καλές καιρικές συνθήκες. Μόλις ο καιρός το  επιτρέψει, οι ανάδοχοι εργολάβοι θα ξεκινήσουν τα έργα των ασφαλτοστρώσεων.

Παράλληλα, έχουμε καταθέσει και αναμένουμε  χρηματοδότηση για νέα έργα οδοποιίας. Αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες που υπάρχουν και γι΄αυτό το λόγο επιχειρούμε στοχευμένα  με παρεμβάσεις να προβούμε έστω και σε προσωρινή επίλυση του προβλήματος.    Ζητάμε την κατανόησή των πολιτών για την όποια ταλαιπωρία υπάρξει  μέχρι να  ολοκληρώσουμε το έργο που έχουμε αναλάβει. Μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν,  θα αλλάξουμε την όψη του οδικού δικτύου της πόλης και των οικισμών αναβαθμίζοντας  συγχρόνως την οδική ασφάλεια με τα προγραμματισμένα έργα που έχουμε δημοπρατήσει», καταλήγει ο αντιδήμαρχος Κώστας Αστροπεκάκης.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 7000 euro ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΟΓΩ COVID 19

admin

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΟΥ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΜΥΡΤΟΥ

admin

«Έμπρακτη η στήριξή μας στον αθλητισμό» – Τελικός κυπέλλου ανδρών βόλεϊ 2019 στην Ιεράπετρα

admin

Leave a Comment