Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ : ΣΕ 10,5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο 33ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΒΙΑΣΕΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΕ 50ΧΡΟΝΗ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ : ΣΕ 10,5   ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο 33ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΒΙΑΣΕΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΕ 50ΧΡΟΝΗ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ

Με  10 χρόνια και 6 μήνες  φυλακή συνολικά καταδικάστηκε ομόφωνα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 33χρονος πλέον Πακιστανός εργάτης γης, που το σούρουπο της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου 2022, στο Κεντρί της Ιεράπετρας, ξυλοκόπησε με ιδιαίτερη αγριότητα και αποπειράθηκε να βιάσει , την 50χρονη αγρότισσα Κατερίνα Περάκη, στο θερμοκήπιο της οποίας εργαζόταν περιστασιακά.

Ο 33χρονος  σύμφωνα με τη δικογραφία, κατηγορούνταν για απόπειρα βιασμού, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, οπλοφορία και οπλοχρησία. Για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από τους δικαστές και τους ενόρκους, που δέχτηκαν στον απόλυτο βαθμό όλα όσα είχε καταγγείλει στην Ελληνική Αστυνομία η παθούσα, ενώ έκριναν ότι ο κατηγορούμενος δεν  έχει ούτε ένα ελαφρυντικό στοιχείο, που θα μπορούσε να  ελαφρώσει τη θέση του. Η ποινή που του επιβλήθηκε σωρευτικά δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη εφόσον  ο συνήγορος του καταθέσει έφεση κι έτσι θα επιστρέψει στη φυλακή.

 «ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ ΚΙ  ΕΦΥΓΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ»

Η σκληροτράχηλη αγρότισσα  Κατερίνα  Περάκη που άντεξε εκείνο το απόγευμα τα χτυπήματα  του 33χρονου στο σώμα , το πρόσωπο και το κεφάλι της και βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία,  ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη , επιστρέφοντας στην Ιεράπετρα από το Ηράκλειο , δέχτηκε να μας ανοίξει την καρδιά της. Να μας μιλήσει για τα συναισθήματα που ένοιωσε  έχοντας μια εξαιρετική αντιμετώπιση από όλους τους συντελεστές της δίκης και ακούοντας την απόφαση του δικαστηρίου με μεγάλη ικανοποίηση.

«Η απόφαση του δικαστηρίου στο Ηράκλειο δικαιώνει τον αγώνα που έχω κάνει με την οικογένεια  μου και τη δικηγόρο μου  εδώ και έντεκα μήνες, να τιμωρηθεί παραδειγματικά αυτός ο επικίνδυνος άνθρωπος που δε σεβάστηκε ούτε το ψωμί που του δίναμε να τρώει.

 Νοιώθω την απόλυτη δικαίωση. Έχει φύγει ένα μεγάλο βάρος από μέσα μου και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από την αντιμετώπιση όλων των δικαστών και των ενόρκων, που δέχτηκαν όλα όσα έχω περιγράψει από την πρώτη στιγμή στην κατάθεση μου κι έχω επαναλάβει πάρα πολλές φορές χωρίς να έχω αλλάξει την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ζητώ όμως κάτι ακόμη. Μετά την αποφυλάκιση του να απεάθεί και να μην μείνει άλλο στη χώρα μας γιατί είναι επικίνδυνος.

Ο άνθρωπος αυτός που εκείνη τη μέρα με αυτά που μου έκανε διέλυσε την ψυχολογία μου, πρόσβαλε την αξιοπρέπεια μου , διέλυσε τα δόντια μου με τις μπουνιές του, γέμισε πληγές το σώμα και το πρόσωπο μου.     Από τη στενοχώρια μου έχασα τα μαλλιά μου και τον ύπνο μου αλλά ευτυχώς νωρίτερα από ότι περίμενα ήρθε η απόφαση του δικαστηρίου να δικαιώσει την προσπάθεια μου.

Πιστεύω ότι τώρα θα μπορέσω να επιστρέψω επιτέλους στην κανονικότητα. Ελπίζω ότι θα ξανά βρώ το χαμόγελο μου και την όρεξη που είχα για ζωή, αφού η απόφαση του δικαστηρίου θα λειτουργήσει θεραπευτικά,  για να επουλώσει στο μέτρο του δυνατού όλες τις πληγές που άφησε ο δράστης στο σώμα μου και στην ψυχή μου. Σας ευχαριστώ κι εσάς για τη στήριξη που μου παρείχατε από την πρώτη ημέρα που μιλήσαμε για την περιπέτεια μου. Καλώ όλες τις γυναίκες που μπορεί να πέσουν θύματα αντίστοιχων συμπεριφορών να μη σιωπήσουν . Να πάνε στην Αστυνομία να καταγγείλουν τα πάθημα τους γιατί η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι πραγματικά  αδέκαστη», μας είπε η Κατερίνα Περάκη που δέχτηκε να μας μιλήσει επώνυμα και ανοικτά από την πρώτη μέρα ώστε να δημοσιεύσουμε χωρίς σκιές ότι είχε συμβεί εκείνο το απόγευμα στο σπίτι της.

«Η αδερφή μου δικαιώθηκε  για τον αγώνα που έκανε με τη δικηγόρο της κ Μαρίνα Παναγιωτάκη, ώστε να καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν ο δράστης αυτής της αποτρόπαιης πράξης. Η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης  δεν αφήνει καμία σκιά που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αμφισβητηθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια από όλα όσα έχει περιγράψει η Κατερίνα σε όλα τα επίπεδα της δικαστικής διαδικασίας.

Δίνει όμως και μια απάντηση σε αυτούς τους λίγους που υπάρχουν πάντα στις περιπτώσεις της απόπειρας η του ίδιου του βιασμού, που ισχυρίζονται ότι,  και τα θύματα έχουν ευθύνη για ότι τους συμβαίνει. Στο Δικαστήριο ο δράστης προσποιούνταν,  ότι δεν είναι αυτός ο  Τζανής , που έκανε όλα αυτά που αναφέρονται στη δικογραφία, αλλά είναι κάποιος άλλος. Την ίδια ώρα υποστήριζε ότι,  η αδερφή μου του χρωστάει χρήματα από τα μεροκάματα του. Αυτός ο ισχυρισμός καταρρίφθηκε με στοιχεία από τα μπλοκάκια των πληρωμών που διατηρεί η Κατερίνα,  όπου φαίνεται ότι τον είχε πληρώσει για όλα τα μεροκάματα του.

Η οικογένεια μας,  ευχαριστεί τη δικηγόρο μας κ Μαρίνα Παναγιωτάκη, την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους ενόρκους που έκριναν δίκαια και εσάς όλους που σταθήκατε δίπλα μας και αναδείξατε τα πραγματικά στοιχεία αυτής  της υπόθεσης», μας είπε επιστρέφοντας στην Ιεράπετρα και η αδερφή της Κατερίνας η κ Σοφία Περάκη.  

          ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2022

Η 50χρονη αγρότισσα, δύο μέρες μετά τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του παρ’ ολίγον βιαστή της, είχε μιλήσει στο neakriti.gr χωρίς να κρύψει το πρόσωπο και την ταυτότητά της, ζητώντας τη σύλληψη του νεαρού (σ.σ. που διέφευγε σ’ εκείνο το χρονικό σημείο), ώστε να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και να πληρώσει για το κακό που της έκανε.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας σε εύλογο χρόνο εντόπισαν τελικά και συνέλαβαν τον Πακιστανό εργάτη γης και με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του τον οδήγησαν στον  κ εισαγγελέα, που αποφάσισε τότε την προσωρινή κράτησή του στις φυλακές Τρίπολης.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, με την Κατερίνα Περράκη, μας είπε ότι «ο κατηγορούμενος, αμετανόητος, συνέχισε να με ενοχλεί τηλεφωνικά ακόμα και μέσα από τη φυλακή, όπου είχε βρει τον τρόπο να έχει κινητό τηλέφωνο. Προσπαθεί από τότε με αστείους ισχυρισμούς να δικαιολογήσει την πράξη του, λέγοντας ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πράγμα το οποίο δεν είναι αληθές, γιατί λίγη ώρα πριν την επίθεση που μου έκανε, εργαζόταν κανονικά στο θερμοκήπιό μου, από το οποίο είχε σχολάσει. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι εγώ από εκείνη την ημέρα έχω χάσει τον ύπνο μου. Δεν μπορώ να κοιμηθώ γιατί έρχονται στο μυαλό μου οι βάρβαρες πράξεις του. Η αγριότητα με την οποία με χτυπούσε στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στο στήθος και σε όλο μου το σώμα… Ο φόβος μου βλέποντας το μαχαίρι του, με το οποίο με απειλούσε πως θα με σκοτώσει, αν δεν τον αφήσω να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του. Κατάφερα ωστόσο να βρω τη δύναμη, με τη βοήθεια του Θεού, να φωνάξω δυνατά, να ζητήσω βοήθεια για να του ξεφύγω, ώστε να τραπεί σε φυγή.

Ξέρω ότι έχω μπει σε περιπέτειες οικονομικές και ψυχολογικές, γιατί δεν έχω τη δυνατότητα να αντέξω στα δικαστικά έξοδα και στην ψυχολογική ταλαιπωρία, αφού θα πρέπει να αντικρίσω ξανά το πρόσωπο αυτού του βάρβαρου ανθρώπου. Μου είναι δύσκολο να ξαναζήσω μέσα στη δικαστική αίθουσα τον ίδιο εφιάλτη. Έχω όμως εμπιστοσύνη στη δικηγόρο μου κ. Μαρίνα Παναγιωτάκη, που εξέφρασε την επιθυμία να μου συμπαρασταθεί νομικά και την ευχαριστώ γι’ αυτό».

Ήταν απόγευμα Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου 2022 και ο ήλιος είχε μόλις δύσει. Ο 32χρονος τότε νεαρός εργάτης γης, πακιστανικής υπηκοότητας, μόλις σχόλασε από το θερμοκήπιο της κ. Κατερίνας Περάκη, πήρε το μηχανάκι του, πήγε στην Ιεράπετρα, έκανε μπάνιο στο σπίτι του, άλλαξε ρούχα και ξαναγύρισε στο Κεντρί, όπου αιφνιδίασε και ξυλοκόπησε με απίστευτη αγριότητα την 50χρονη αγρότισσα και αποπειράθηκε με την απειλή μαχαιριού να τη βιάσει, πράγμα το οποίο τελικά αποφεύχθηκε λόγω της σθεναρής αντίστασης και της πάλης στην οποία το θύμα έδειξε ότι αντέχει γιατί  είχε εργαστεί σκληρά  στις αγροτικές χειρονακτικές εργασίες και δεν είχε καμία διάθεση να παραδοθεί στις αρρωστημένες ορέξεις του.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

admin

 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 725OOO ΕΥΡΩ ΖΗΤΑ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ Γ’ ΟΡΟΦΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

admin

Κώστας Καραμανλής: «Δίπλα στον πολίτη, δίπλα στην κοινωνία, με ισχυρό το αίσθημα της ευθύνης»

admin

Leave a Comment