Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΚΟΛΥΜΠΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν από Λασίθι και Ηράκλειο για την κατάσβεσή της

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά τις 3 το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινοκαψάλων και της τοποθεσίας Μαύρος Κόλυμπος.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εντάσεως έως 8 Μποφόρ.

Για την κατάσβεσή της κλήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλο το νομό Λασιθίου και το Ηράκλειο, καθώς και εθελοντές της περιοχής για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Σημειώνεται ότι η περιοχή αυτή είναι κατάφυτη από πεύκα, καλλιέργειες ελιάς, θερμοκηπίων, αλλά υπάρχουν και κατοικίες εξοχικές και κύριες, πράγμα το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς, λόγω των ισχυρών βοριάδων έχει μεγαλώσει, ενώ όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούν να περιορίσουν την καταστροφή.

Η φωτιά έχει φτάσει πεντακόσια μέτρα βόρεια της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας – Σητείας, πάνω από σπίτια και θερμοκήπια της παραλιακής ζώνης, όπου δίνεται η μάχη από τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις για να μην κινδυνεύσουν περιουσίες και άνθρωποι.

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή κατάφυτη από πεύκα και χαμηλή δασική βλάστηση με αποτέλεσμα η καύση των πεύκων και η εκτίναξη των κουκουναριών σε μεγάλη απόσταση να δημιουργεί μικρές εστίες, κάτι το οποίο δυσκολεύει την κατάσβεση. Σημειώνεται επίσης, ότι την ώρα της εκδήλωσης φυσούσαν θυελλώδης άνεμοι και κατά διαστήματα οι ριπές του ανέμου να φτάνουν τα 7 έως 8 Μποφόρ.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν δέκα πυροσβεστικά οχήματα με είκοσι άνδρες και δύο τμήματα πεζοπόρων.

Related posts

Να σπάσει το απόστημα της σιωπής και του φόβου!

admin

Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη από το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου και έως την Τρίτη 19 Ιανουαρίου

admin

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ!

admin

Leave a Comment