Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

437.000€ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Ενώ ο Δήμος Ιεράπετρας προσπαθεί να ανταποκριθεί όσο καλύτερα γίνεται στις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας της πόλης της Ιεράπετρας και  όλων των οικισμών με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει , ο δήμαρχος κ Θεοδόσης Καλαντζάκης διεκδικεί επιπλέον χρηματοδοτήσεις για σημαντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί και συνεπικουρούν τον αγώνα που δίνει η υπηρεσία καθαριότητας,  να κρατήσει καθαρό το περιβάλλον της πόλης και της υπαίθρου.

Προχθές  ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, συναντήθηκε  με τον  πρόεδρο του Δ.Σ. του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων  Κρήτης (ΕΣΔΑΚ),κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, προκειμένου να υπογράψουν την  1η  συμπληρωματική σύμβαση με τον ανάδοχο του  έργου της κομποστοποίησης  βιοαπαβλήτων Ιεράπετρας, συνολικού ύψους 466.931,42 €.

Η κατασκευή  της μονάδας διαχείρισης και  κομποστοποίησης βιοαποβλήτων Ιεράπετρας  έχει χωροθετηθεί στη θέση Πλατιά Όψη, εκεί όπου υπήρχε μέχρι πρόπερσι ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων(ΧΑΔΑ) που πλέον έχει αποκατασταθεί περιβαλλοντικά.

 Στην ατζέντα της συζήτησης με τον πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ τέθηκαν, εκτός της μονάδας κομποστοποίησης, ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα και την έλλειψη προσωπικού στις Υπηρεσίες καθαριότητας στους Δήμους.

«Με τη συμπληρωματική σύμβαση θα  πραγματοποιηθούν επιπλέον εργασίες που αφορούν την κατασκευή της μονάδας  κομποστοποίησης που έχει ήδη ξεκινήσει και υλοποιείται. Μέλημά μας είναι η όσο το  δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωσή του μαζί με όλα τα συνοδά έργα που προβλέπονται, ώστε  να είμαστε ένας από τους καλύτερους Δήμους στη διαχείριση αποβλήτων όχι μόνο στην  Κρήτη, αλλά και στην Ελλάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, για την επιπλέον  χρηματοδότηση, τον Προέδρο, κ. Ζαχαρία Καλογεράκη και τις Υπηρεσίες του ΕΣΔΑΚ για τη  συνεργασία που έχουμε. Είναι αυτονόητο ότι αυτή η συνεργασία πρέπει να ενταθεί, καθώς ο Δήμος της Ιεράπετρας έχει μεγάλη ανάγκη ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων του λόγω και της ραγδαίας τουριστικής και αγροτικής του ανάπτυξης» δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

                      ΕΡΧΟΝΤΑΙ 1338 ΝΕΟΙ ΚΑΔΟΙ  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

 Στο μεταξύ υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και της  προμηθεύτριας εταιρείας η σύμβαση για την προμήθεια εξοπλισμού για την προώθηση της  οικιακής κομποστοποίησης και της χωριστής συλλογής προ-διαλεγμένων  οργανικών Δήμου Ιεράπετρας, προϋπολογισμού 137.143,31€.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια 1338  κάδων απορριμμάτων και  κάδων οικιακής κομποστοποίησης για τη συλλογή βιο-αποβλήτων από οικιακούς χρήστες και τη συλλογή πράσινων αποβλήτων κήπων και  πάρκων και εντάσσεται στις δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Ιεράπετρας για την  ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων.

 «Σε συνέχεια της κατασκευής της μονάδας κομποστοποίησης που έχει ξεκινήσει στον Δήμο Ιεράπετρας, ερχόμαστε τώρα να  προχωρήσουμε στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε να προσφέρουμε ένα  ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

 Ως Δημοτική Αρχή κάνουμε πράξη την ιδέα της βιώσιμης διαχείρισης  των οργανικών  απορριμμάτων και στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε συμπαραστάτες όλους τους  πολίτες. Για το σκοπό αυτό, σε επόμενη φάση θα ακολουθήσουν και δράσεις  ευαισθητοποίησης και διεξοδικής ενημέρωσης των δημοτών.  Με την οικιακή κομποστοποίηση στοχεύουμε στη μείωση των απορριμμάτων και  παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος», πρόσθεσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας.

                                                                   ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Κάλεσμα Παλασιθιώτικο Συλλαλητήριο 24 Νοέμβρη

admin

Ανδρέας Ξανθός στο Λασίθι. Κατάρρευση, απαξίωση, απογοήτευση, αυταρχισμός: Οι συνέπειες της πολιτικής της ΝΔ στην Υγεία.

admin

Φάροι της Ορθοδοξίας η Αγκάραθος και όλα τα ιστορικά Μοναστήρια της Κρήτης

admin

Leave a Comment