Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Κορωνοϊός: 39 κρούσματα στην Κρήτη – Κρίσιμες ώρες για την 64χρονη στην εντατική

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κρήτη

39 πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα με  κορωνοϊό στην Κρήτη από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα, σύμφωνα και με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει  στην ιστοσελίδα του ο ΕΟΔΥ με τον αριθμό των νεκρών πανελλαδικά να φθάνει πλέον τα 197 και τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να αγγιζει τα 4.048.

Μεταξύ των τελευταίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού μια 38χρονη αλλοδαπή με καταγωγή της Αλβανία που νοσηλεύεται στη μονάδα covid του Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου, σε καλή κατάσταση και αφού προ ημερών η ίδια είχε ταξιδέψει από  την Αλβανία προς την Αθήνα.

Ωστόσο τα νέα δεν είναι τόσο αισιοόδοξα για την 64χρονη Ελληνοαμερικανίδα από τη Ρόδο που τα τελευταία 24ώρα νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση, στην εντατική μονάδα του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου κ. Τερζακη: «Η γυναίκα βρίσκεται σε βαριά αστάθεια, με αναπνευστική δυσλειτουργία 75% και υπό συνεχή παρακολούθηση».

Ενώ αναφορικά με τον 44χρονο που είχε μεταφερθεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο έχοντας διαγνωστεί και εκείνος με κορωνοϊό, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και αποφασίστηκε από τους γιατρούς χθες Τρίτη, να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και να επιστρέψει στο ξενοδοχείο.

Τα χρονικό για την 38χρονη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου

Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρθηκε, περίπου, στις 5 το απόγευμα της Τρίτης, από την Ιεράπετρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για μια 38χρονη Αλβανικής υπηκοότητας, η οποία εργάζεται ως εργάτρια γης στην Ιεράπετρα και η οποία ταξίδεψε την περασμένη Παρασκευή από την Αλβανία προς την Αθήνα.

Η 38χρονη υπεβλήθη σε τεστ κορωνοϊού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το Σάββατο, η γυναίκα ταξίδεψε από την Αθήνα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, από όπου και την παρέλαβε ο σύζυγος της με το αυτοκίνητο και την μετέφερε στο σπίτι τους στην Ιεράπετρα.

Το Σάββατο, λοιπόν, αφότου η γυναίκα είχε φτάσει στην Ιεράπετρα, ενημερώθηκε πως διεγνώσθη θετική στον κορωνοϊό, ενώ της συνέστησαν να μείνει στο σπίτι της και εάν επιδεινωθούν τα συμπτώματά της, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Χθες το πρωί η 38χρονη επικοινώνησε με το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και τον ΕΟΔΥ και της συνέστησαν, εφόσον διαπιστωθούν σοβαρά συμπτώματα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το σπίτι της στη μονάδα κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, πράγμα το οποίο έγινε στις 16:57 νωρίς το απόγευμα.

Σημειώνεται, επίσης, πως σε καραντίνα τίθενται και τα 6 μέλη της οικογένειάς της, με τα οποία ήρθε σε επαφή, έως ότου διαπιστωθεί αν έχουν  νοσήσει κι εκείνα.

Related posts

ΥπΑΑΤ: 25 εκατ. ευρώ σε τεύτλα, θερμοκήπια Κρήτης, σιτηρά και βαμβάκια Έβρου, αλιείς

admin

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΤΟΕΒ Ιεράπετρας.

admin

ΔΕΔΔΗΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment