Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΡΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Σε ορεινό καταφύγιο μετατρέπεται το χιονοδρομικό Ανωγείων με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη.  Το έργο εντάσσεται στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020» προϋπολογισμού 795.301 ευρώ και αφορά το κέντρο εναλλακτικών αθλητικών τουριστικών δραστηριοτήτων και περιβαλλοντικών παρατηρήσεων του Δήμου Ανωγείων με στόχο την πλήρη αξιοποίηση του χώρου σε ετήσια βάση, τόσο κατά την χειμερινή όσο και κατά την θερινή περίοδο.
Επίσης χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 607.805 ευρώ το σπήλαιο «Ιδαίον Άντρον» και ο περιβάλλον χώρος του αποτελούν μνημείο μέγιστης αρχαιολογικής αξίας και περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης υπογράμμισε:
«Πρόκειται για έργα που αφορούν, ένα μνημείο μέγιστης αρχαιολογικής αξίας το Ιδαίο Άντρο και μιας περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της Νίδας. Με την ολοκλήρωση των έργων αυτών ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω αξιοποίηση και επισκεψιμότητα, ενός από τα σημαντικότερα σπήλαια της Κρήτης και ενός σημείου αναφοράς για το Γεωπάρκο «Ψηλορείτης», αναγνωρισμένο Γεωπάρκο της UNESCO. Ως Δημοτική Αρχή είχαμε θέσει ως στόχους στην αρχή της θητείας μας και τρία μεγάλα εμβληματικά έργα. Ένα νέο εκπαιδευτικό συγκρότημα, το μεγάλο Πολιτιστικό Πάρκο και την ανάδειξη αξιοποίηση των αρχαιολογικών δρυμών του Ιδαίου Άντρου και της Ζωμίνθου. Αυτό το τελευταίο εμβληματικό έργο συμπληρώνεται σήμερα, με την ένταξη του στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης, με την περαιτέρω ανάδειξη του Ιδαίου Άντρου και την ανακατασκευή του Χιονοδρομικού σε Ορειβατικό Καταφύγιο. Αυτά τα έργα μαζί με το σύνολο των υπόλοιπων έργων και δράσεων που προγραμματίζουμε για την περιοχή όπως είναι,  το Περίπτερο Νίδας, το οδικό και περιπατητικό δίκτυο, το Αστεροσκοπείο Σκίνακας, η ανάδειξη του σπουδαία Ανακτόρου της Ζωμίνθου, σε συνδυασμό με το ανθρωπογενές περιβάλλον, θα πάρει σάρκα και οστά ένα μοναδικό εγχείρημα της ορεινής και όχι μόνο Κρήτης. Οι αρχαιολογικοί Δρυμοί αποτελούν την βάση της ήπιας οικονομικής ανάπτυξης για τον τόπο μας και τον Ψηλορείτη. Στόχος και φιλοδοξία μας είναι να δώσουμε ένα μοναδικό αγαθό στο Πολιτιστικό, Περιβαλλοντικό και Τουριστικό κεφάλαιο της Κρήτης.»

Related posts

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟΥ

admin

Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό – Κλήθηκε όλο το προσωπικό πίσω και στον Ναύσταθμο Κρήτης

admin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 21-11-2018

admin

Leave a Comment