Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Η ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΛΑΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ- LA SITIA»

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Η ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΛΑΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ- LA SITIA»

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 1 και 2 Οκτωβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης θα περιοδεύσουν στο Ν. Λασιθίου.

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 4.00 μ.μ. θα έχουν συνάντηση με το δήμαρχο  Σητείας κ Γιώργο Ζερβάκη και  μία ώρα αργότερα θα βρεθούν στο Πολύκεντρο  όπου θα γίνει η ανακοίνωση της νέας εταιρείας σχήματος  με την επωνυμία «ΕΛΑΙΑ ΣΓΗΤΕΙΑΣ –LA SITIA A.E.»

«Η Ένωση Σητείας με ικανοποίηση  θα ανακοινώσει την ίδρυση της εταιρείας «ΕΛΑΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ – La Sitia AE» με την συμμετοχή των εταιρειών «ΕΝΩΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΕΣ ΑΕ», «ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ ΑΕ» του ομίλου «Κ+Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ», την «INSPIRING EARTH» με την Θυγατρική της στον αγροτικό τομέα «OLYMΡIAN GREEN» και την «GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ».

Η επίσημη ανακοίνωση και παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 5:00  το απόγευμα στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας από τους εκπροσώπους των εταιρειών που συμμετέχουν, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου, των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στρατάκου, του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, του Δημάρχου Σητείας κ. Ζερβάκη, εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Προέδρων των Συνεταιρισμών και άλλων φορέων.

Με τη συνεργασία αυτή ανοίγεται μια νέα σελίδα για την βιωσιμότητα της Ένωσης Σητείας, για την προώθηση και διάθεση του ποιοτικού ελαιόλαδου της περιοχής, καθώς και για την υποστήριξη των παραγωγών σε όλη την καλλιεργητική και παραγωγική διαδικασία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την βελτίωση του εισοδήματος τους», μας είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Σητείας κ Μαν. Μαυροματάκης.

Στο μεταξύ ην Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις  10:00 το πρωί, στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας, θα πραγματοποιηθεί  συνάντηση με τους εκπροσώπους των  Ελαιουργικών Συνεταιρισμών, προκειμένου να γίνει συζήτηση επί της ουσίας, σε ότι αφορά τη συνεργασία και τον τρόπο λειτουργίας της νέας εταιρείας.

 «Λόγω των υγειονομικών μέτρων του Covid-19 ο αριθμός των συμμετεχόντων και στις δύο συναντήσεις θα είναι περιορισμένος.

Ζητούμε συγνώμη από όλους εκείνους που εκπροσωπούν θεσμούς αλλά και τους συμπολίτες μας οι οποίοι ήθελαν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και δε μπόρεσαν» καταλήγει ο  κ Μαυροματάκης.

 «Μετά  το τέλος της προηγούμενης  συνεργασίας που είχε η ΕΑΣ Σητείας, έγινε μια παρατεταμένη και επίμονη προσπάθεια  για να μην βρεθεί η Ένωση στη θέση της εκκαθάρισης για δεύτερη φορά κα για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον νέων αξιόλογων επενδυτών.

Οι διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Πειραιώς και τους νέους συνεργάτες κράτησαν  περίπου δυο χρόνια με το αποτέλεσμα τελικά  να δικαιώνει την προσπάθεια μας», τονίζει ο κ Μαυροματάκης.

«Η νέα εταιρεία «ΕΛΑΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΕ – LA SITIA» επιδιώκει να ανοίξει μια νέα σελίδα για την Ένωση Σητείας και κυρίως στην προώθηση και  τη διάθεση του ποιοτικού ελαιολάδου της περιοχής αρχής γενομένης από  την  τρέχουσα  ελαιοκομική περίοδο.

Με την έναρξη λειτουργίας της νέας εταιρείας  η Ένωση Σητείας θα παραμείνει ενεργή, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους παραγωγούς, θα επιτελεί τα καθήκοντα της σαν δευτεροβάθμιο συνεταιριστικό όργανο και οι εγκαταστάσεις της θα παραμείνουν για την εξυπηρέτηση των αγροτών.

 Η νέα εταιρεία έχει στόχο την επανατοποθέτηση του   Σητειακού ελαιολάδου στην αγορά σε υγιή βάση κατοχυρώνοντας μακροχρόνια την αναγνωρισιμότητα της ονομασίας «ΠΟΠ Σητείας Κρήτης» στην ελληνική και κυρίως στην διεθνή αγορά

Η Ένωση Σητείας  θα μπορέσει μέσα από την εμπορική της δραστηριότητα να βρεί   τα κονδύλια   ώστε να καλύψει τις παλιές  οικονομικές  της υποχρεώσεις ανοίγοντας παράλληλα  νέες θέσεις εργασίας σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση αυξάνει την ανεργία των νέων .

Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα που δίνει κίνητρα και  συμβουλευτική υποστήριξη στους παραγωγούς σε όλη την καλλιεργητική και την  παραγωγική  αλυσίδα  στοχεύοντας  στη μείωση του κόστους παραγωγής  και στην βελτίωση της  ποιότητας και την αύξηση   της παραγόμενης ποσότητας ελαιολάδου με ότι αυτό συνεπάγεται για την πρόσοδο των παραγωγών», μας είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας , εντεταλμένος περιφερειακός  σύμβουλος για τον πρωτογενή τομέα του Ν. Λασιθίου κ Γιώργος Τσιφετάκης.

 Ο ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το πρωί της Παρασκευής,  2 Οκτωβρίου ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης , και  ο  υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης με το  κλιμάκιο των κυβερνητικών παραγόντων , θα έχουν συνάντηση με τον δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση  Καλαντζάκη και στη συνέχεια σύσκεψη με τους φορείς των αγροτών της Ιεράπετρας  στο  «Μελίνα Μερκούρη» στο δημαρχιακό μέγαρο.

Το πρώτο θέμα που θα θέσουν οι αγροτικοί φορείς, σύμφωνα με πληροφορίες,  είναι εκείνο των  στρεμματικών οικονομικών ενισχύσεων , για όλα τα πρώιμα  θερμοκηπιακά κηπευτικά  που υπέστησαν τεράστιες ζημιές λόγω των περιοριστικών μέτρων κόντρα στην εξάπλωση του κορονοϊού.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Φωτιά Ελαφόνησος: Μάχη με τις φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους– Εκκενώθηκε οικισμός

admin

ΟΛΟΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Ν ΛΑΣΙΘΙΟΥ!

admin

Τροχαίο στο Βουκουρέστι: Το μοιραίο λάθος που προκάλεσε το δυστύχημα και το σημείο «καρμανιόλα» – Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

admin

Leave a Comment