Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ:ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕ ΠΟΣΟ ΥΨΟΥΣ 233.000 ΕΥΡΩ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ:ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕ ΠΟΣΟ ΥΨΟΥΣ 233.000 ΕΥΡΩ

Το θέμα της καθυστέρησης της  χρηματοδότησης της μελέτης του νέου σύγχρονου κτηρίου που θα φιλοξενήσει το μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λασιθίου στο Καβούσι Ιεράπετρας, είχε προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της Ν. Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ο Υπουργός  Ναυτιλίας κ Γιάννης Πλακιωτάκης γνωστοποίησε  προχθές στο δήμαρχο Ιεράπετρας κ Θεοδόση Καλαντζάκη ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, επιχορηγείται ο Δήμος Ιεράπετρας με 232.967 ευρώ για την εκπόνηση των μελετών  της ανέγερσης νέου σύγχρονου διδακτηρίου στο Καβούσι.

Στο πλαίσιο  προγραμματισμένης ενημερωτικής συνάντησης και εφ΄ όλης  της ύλης συζήτηση για τη λειτουργία και την εξέλιξη του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου παρευρέθηκε προχθές ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης σε σχετική συνάντηση  στο Καβούσι. Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων,  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  νομού Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης, η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου, κ Μαριάνα Χαϊτα, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης, η δημοτική Σύμβουλος, κ Ελένη Βλάσση, η Πρόεδρος της Κοινότητας Καβουσίου, κ Μαρία Χαλκιαδάκη, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας , κ. Γιάννης Ρεμεδιάκης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ.α. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός γνωστοποίησε ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, επιχορηγείται ο Δήμος Ιεράπετρας με 232.967 ευρώ για την εκπόνηση των μελετών ανέγερσης νέου σύγχρονου διδακτηρίου.

 «Ως Δημοτική Αρχή καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια και για να επιτύχουμε τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου του νομού Λασιθίου στο  Καβούσι, αλλά και για τη χρηματοδότηση τόσο της μελέτης όσο και της κατασκευής νέου κτιρίου. Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την ανακοίνωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, καθώς αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών μας και τη συνέχεια της υλοποίησης του οράματός μας. Στόχος μας ως Δημοτική Αρχή ήταν και παραμένει η στέγαση του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου σε ένα σύγχρονο κτίριο, όπου οι μαθητές θα μπορούν να αναπτύξουν στον μέγιστο βαθμό τις ικανότητές τους.

Μετά και τη χρηματοδότηση θα «τρέξουμε» τάχιστα τις διαδικασίες με τη δημοπράτηση της μελέτης, ώστε να έχουμε το συντομότερο δυνατόν στο Καβούσι ένα Μουσικό Σχολείο ευρωπαϊκών προδιαγραφών», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου ολοκληρώνει τον επόμενο μήνα τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του στο παλιό σχολείο του Καβουσίου και φέτος θα έχει απόφοιτους μαθητές που θα πρέπει να εγγραφούν στο Μουσικό Λύκειο. Για το λόγο αυτό είναι πρώτης προτεραιότητας η κατασκευή του νέου κτηρίου ώστε να μπορέσει να στεγάσει  τις ανάγκες του μουσικού Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς οι εγγραφές των μαθητών κάθε χρόνο ακολουθούν αυξητική πορεία  και οι  κτηριακές ανάγκες μεγαλώνουν.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας  σε συνεργασία με το Δήμο και την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. μετά την επιτυχημένη διοργάνωση  του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού ανέλαβε να διοργανώσει την Κυριακή 14 Μαίου  την 4η Γιορτή Λουλουδιών ταυτόχρονα και συνδυαστικά με τη Γιορτή της Μητέρας.

«Σκεφτήκαμε να παντρέψουμε αυτές της γιορτές μαζί,  για να ενθαρρύνουμε  τις μητέρες της περιοχής μας να κατέβουν με τα παιδάκια τους στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας μπροστά από το άγαλμα του άγνωστου Στρατιώτη, όπου θα έχουν στήσει τους πάγκους τους οι εκθέτες ανθοπαραγωγοί, φυτωριούχοι ανθοκομικών ειδών και ανθοπώλες, να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών να εμπνευστούν από τα χρώματα και τα αρώματα τους και να δώσουν την ευκαιρία  στα μικρά παιδιά να ζωγραφίσουν με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών  όμορφα λουλούδια η θέματα της προτίμησης τους ώστε να τα αφιερώσουν στις μητέρες τους που θα εορτάζουν. Φυσικά η έκθεση θα είναι ανοικτή και η είσοδος ελεύθερη για όλους μικρούς και μεγάλους, που θα θελήσουν να αγοράσουν από τους πάγκους των εκθετών δρεπτά άνθη , λουλούδια σε γλαστράκια  η μικρά φυτά για μεταφύτευση καθώς επίσης και άλλα φυτικά προϊόντα οικοτεχνίας.

Οι ανθοπαραγωγοί θα στολίσουν το χώρο με τα λουλούδια που παράγονται στην Ιεράπετρα και ταξιδεύουν σε όλες τις ανθαγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι παράλληλες αυτές εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από τις 7.30 το πρωί θα κρατήσουν μέχρι τη δύση του ήλιου αργά το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαίου» μας είπε η κ Μαρία Κουβάκη μέλος του Δ.Σ. του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας.  

                                                    ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Την Κυριακή 14 Μαίου εκτός από τη γιορτή Λουλουδιών και τη γιορτή της Μητέρας θα γίνει στην Ιεράπετρα και το  φεστιβάλ ρομποτικής, καινοτομίας και διασκέδασης, μια συνδιοργάνωση της Eduact και της Edurobots Εκπαιδευτική Ρομποτική – Χριστίνα Λαμπράκη.

Το φεστιβάλ ρομποτικής, καινοτομίας και διασκέδασης για παιδιά ηλικίας 4-10 ετών, θα διεξαχθεί στο φιλόξενο χώρο του 2ου δημοτικού σχολείου Ιεράπετρας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό με έναρξη στις 10:30. Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις κατασκευές των παιδιών και να γνωρίσουν από κοντά τους μικρούς ερευνητές. Η τελετή λήξης και η απονομή βραβείων είναι προγραμματισμένη για τις 14:00.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΕΒΑΛΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

admin

ΔΤ ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 28 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΤΑ 10 ΔΙΣ ΤΟΥ ΕΠΑ 2021-2025

admin

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΣΑΙΖΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment