Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΜΠΛΟΚΟ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΒΑΠΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΉ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Την απόφαση να μπλοκάρουν την μεταφορά των ανεμογεννητριών, οι οποίες έχει σχεδιαστεί πάρα την αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, να εγκατασταθούν δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή «Ισθμός»  Επισκοπης- Παχιας Άμμου Ιεράπετρας, πήραν κάτοικοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής συνεπικουρουμενοι από μέλη οικολογικών οργανώσεων της Σητείας, του Αγιου Νικολάου και ολοκληρης της Κρήτης. Στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας  έγινε στον κόμβο της Παχιας Άμμου το πρώτο μπλοκο των διαμαρτυρομενων, οι οποίοι το μεσημέρι της Κυριακής έκαναν μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο όπου έχουν γίνει οι προετοιμασίας της υποδοχής και του στησίματος του Αιολικού πάρκου της Επισκοπης.

Στο άκουσμα ότι οι ανεμογεννήτριες, που έχουν φτάσει εδώ και μέρες με πλοία στο  λιμάνι του Ηρακλριου,  και ότι το πρωί της Δευτέρας, φορτώθηκαν σε οχήματα για να μεταφερθούν στο σημείο  της εγκατάστασης τους στην Επισκοπη, οι  διαμαρτυρομενοι κάτοικοι κινητοποιηθηκαν, συγκεντρωθηκαν και  πάλι και  δήλωσαν πως δεν θα επιτρέψουν την εγκατάστασή τους.

Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν μπλόκο στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο της Παχιάς Άμμου, προκειμένου να εμποδίσουν την μεταφορά τους.

Ωστόσο, μια ώρα αργότερα μετά κινήθηκαν και έκαναν νέο μπλοκο στην Επισκοπή, στην είσοδο του χωματόδρομου που οδηγεί στον χώρο εγκατάστασης ενώ κάποιες πληροφορίες ανέφεραν πως κομμάτια των ανεμογεννητριών πέρασαν νωρίτερα το πρωί, πριν την κινητοποίηση των κατοίκων.

Όπως ανέφεραν  μέλη της επιτροπής αγώνα κατά των ΒΑΠΕ η διαμαρτυρία τους εξελίσσεται  σε ένα ιδιότυπο «κρυφτό» μεταξύ κατοίκων και εργολάβων ενώ ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε σχετική καταγγελία στη Δημοτική αστυνομία για παράνομη διαπλάτυνση δρόμων εντός του  αρχαιολογικου χωρου της Επισκοπης.

Related posts

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΏΝ ΧΑΡΤΏΝ ΤΩΡΑ

admin

Επιταγή ακρίβειας:Πότε θα δοθεί το έκτακτο επίδομα ύψους 200 ευρώ

admin

Απάνεμες παραλίες θα βρούν οι επισκέπτες της Νοτιοανατολικής Κρήτης και στα ανατολικά της Ιεράπετρας

admin

Leave a Comment