Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΥΡΒΕΙΑ 2021

Οι καλοκαιρινές Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ιεράπετρας Κύρβεια 2021 ξεκινούν την Παρασκευή 2 Ιουλίου με τα  «Κυρβειάκια», δηλαδή το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού,  με πλούσιες εκδηλώσεις  που θα γίνουν στην  Ιεράπετρα και το  Μακρύ Γιαλό.  Η  επίσημη έναρξη των Κυρβείων  για τους μεγάλους θα γίνει τις 8 Ιουλίου με μια  μεγάλη συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα.

Το  2ο  Παιδικό φεστιβάλ δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη από ολιγομελή επιτροπή αποτελούμενη από τις κυρίες : Δημητροπούλου Κ. ,Κουσίδου Χ. , Μυτηλιναίου Γ. ,Παντουβάκη  Κ. και Συντιχάκη Μ. ( παιδαγωγούς των παιδικών σταθμών και Κ.Δ.ΑΠ  του  Δήμου) και τις κυρίες Αιβαλιώτη Α. και Καβουσανάκη Ε. (μέλη του Ν.Π.Δ.Δ.ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ).

Οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα θα γίνουν  σε κεντρικά σημεία  της πόλης και   στην  παραλία. Είναι όλες με ελεύθερη είσοδο και απευθύνονται σε όλες  τις  ηλικίες των παιδιών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 /7 /ΕΝΑΡΞΗ :

19:00 Fishing bubbles.. ο φαντασμαγορικός κόσμος της σαπουνόφουσκας.

20:00 Συναυλία από  το τμήμα μεταλόφωνων  της μουσικής σχολής και μουσικό

παιδικό κοκτέιλ με τις : Τζένη Φραγγούλη, Στέλλα Μαστοράκη, Μαριάννα

Παπαδάκη.

ΣΑΒΒΑΤΟ3/7

10:00 Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής  Εκκίνηση:  2ο δημοτικό.

20:30 Ο «Ψαροτρομάρας»  θεατράκι  Μίνως.  Είσοδος: ελεύθερη

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 / 7

10:00 Ποδηλατοδρομία  Εκκίνηση : παραλιακή πλατεία 18:30 Θεματικό  παιχνίδι

πόλης από το Σώμα  Ελληνικού  Οδηγισμού – πλατεία Τζαμί

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 / 7

10:00 Εικαστικές  και ψυχαγωγικές Δράσεις (εικαστικό εργαστήρι Δήμου) –

βιβλιοθήκη 18:00 Ομαδικά παιχνίδια από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων  – 

παραλιακή πλατεία 20:30 Ταχυδακτυλουργικά κόλπα  με το Μάγο Κρανίτσα  – 

παραλιακή πλατεία

ΤΡΙΤΗ 6 / 7

Pastry masterchef  Junior  – παραλιακή πλατεία

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 / 7

19:00 Βραδιά εικαστικών – Δωροδημιουργία  (Κ.Δ.Α Π. Δήμου) – Βιωματικό

Εργαστήρι Σαπουνιού (ΣΕΟ) –  Θεατρικό παιχνίδι  (Πορφύρη Λουίζα) – Αφήγηση

Παραμυθιού (Χατζάκη Ιωάννα ) ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 10/7

18:30 Βραδιά εικαστικών –  Δώρο- δημιουργία  (παιδικός σταθμός –Κ.Δ.ΑΠ

δήμου)

20:00 «bubble fairytale»

ΚΥΡΙΑΚΗ  11 / 7

20:30 «Ο Παρολίγο Βεζύρης»  Είσοδος :  ελεύθερη

          «ΚΥΡΒΕΙΑ» 2021 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, με τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας, και με τη συμβολή φορέων και συμπολιτών που δραστηριοποιούνται στα πολιτιστικά δρώμενα της Ιεράπετρας, με τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ., την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά κυρίως με τη φροντίδα των εργαζομένων δημιουργήθηκαν τα φετινά «Κύρβεια» 2021.

«Τα φετινά «Κύρβεια» είναι αφιερωμένα στη μουσική που τόσο μας έλειψε τον τελευταίο χρόνο. Με επίκεντρο τους μουσικούς που κατάγονται ή ζουν ή δραστηριοποιούνται σε αυτό το τόπο, είμαστε υπερήφανοι και νιώθουμε τυχεροί που θα τους έχουμε συντροφιά μας, τα περισσότερα βράδια του καλοκαιριού. Οι σπουδαιότερες λοιπόν εκδηλώσεις για φέτος έχουν τον τίτλο «Μουσική Σκηνή» και πρόκειται για 19 συναυλίες (μη καθήμενων), που θα πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της πόλης, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους. Και τα «Μουσικά Σοκάκια», τη γιορτή της Κάτω Μεράς και τη  γιορτή της μουσικής. Πρόκειται για πολλά μουσικά σχήματα σε πολλά σημεία της παλιάς πόλης συγχρόνως. «Μουσική Σκηνή» – «Μουσικά Σοκάκια …. και τα «Μουσικά Κύρβεια» είναι γεγονός», αναφέρει η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Μαρία Σακκαδάκη.

 Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι: Ρεμπετοβραδιά στην Λακέρδα/ Λαικά Μονοπάτια -ακτή Μαρκοπούλου/ Δοξαστάκης live – Κάτω παραλία /Φεγγαροβραδιά – ακτή Μαρκοπούλου/ Λιαπάκης Μ. και Επιτροπάκης Ν. – Κάτω παραλία/ Αφιερωμα στην Ευτυχία Παπαγιανοπούλου Δοξαστάκης – Δασάκι Κουτσουρά/ Νότος – Κάτω παραλία/ Mουσική σχολή Δήμου- τμήμα παραδ. Μουσικης – παραλ. Πλατεία/ Μουσικά Σοκάκια στην «Κάτω Μερά»/ Εράν – πεζόδρ. Κοθρή/ Τσίτα Κόρδα – παραλιακή πλατεία/ Παπαδάκης Μάνος – Κάτω παραλία/ Τσικαλουδάκης Σπύρος – ακτή Μαρκοπούλου/ Ένα ευχαριστώ για το Μάνο – 3ο Γυμνάσιο/ Bougie Busted moving on the beach – Κάτω παραλία/ EVERDIE – πεζόδρ. Κοθρή/ Παξιμαδάκης – Φασουλάκη – ακτή Μαρκοπούλου/ Flying Potatoes – παραλιακή πλατεία/ Δαμουλάκια Μαθιός και Ραφαήλ – Κάτω παραλία/ Β. Βαρδάκης και  Κ. Αβυσσινος – ακτή Μαρκοπούλου.

Με άρωμα γυναίκας  εμπλουτίζονται  οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις των «Κυρβείων», καθώς οι συναυλίες της  Γιώτας Νέγκα και Φωτεινής Βελεσιώτου, αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον όλης της Κρήτης.

«Η Γιώτα Νέγκα, μια από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού θα μας ταξιδέψει φέτος το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα και θα μοιραστεί μαζί μας τα θρυλικά τραγούδια που έγραψε η σπουδαία στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου με την ξεχωριστή φωνή της, που δύσκολα περιγράφεται. Μια γέφυρα που ενώνει το παλιό καλό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι με το σήμερα και το πιο αληθινό κομμάτι της ερμηνείας και της έκφρασης», προσθέτει η κ Μαρία Σακκαδάκη.

                                                        Jazz festival

Πιο ιδιαίτερο δεν γίνεται. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες της κρητικής παραδοσιακής μουσικής, αλλιώς…

Ψαρογιώργης. Η Κρήτη του χθες… με τον κόσμο του σήμερα… Ένα λαούτο μια φωνή, διάφορα ηχητικά πεδία και θα δούμε όλοι τι θα προκύψει…

Μανωλάκης & Nefalo Project. Συνθέσεις του Γιώργη Μανωλάκη από την κρητική μουσική παράδοση, όμως με μια ματιά world jazz και έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.

Polis Ensemble και Anima Latina. Τρεις συναυλίες για τους φίλους της Jazz μουσικής και όχι μόνο.

The 80s & 90s Beach Party!

Δάκης, Μαντώ, Μπίγαλης, Πωλίνα

… θα μας κεράσουν πολλές μουσικές «γρανίτες» με γεύσεις από την εποχή των ντισκοτέκ, στο πιο ξέφρενο 80s και 90s πάρτυ, στην Ιεράπετρα! Με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.

Πλήθος θεατρικών παραστάσεων

Προμηθέας δεσμώτης/ Η πόρνη από πάνω/ Φαύστα/ Η Παγίδα/ Έγκλημα και τιμωρία/ Το σπίτι στην εθνική οδό/ Αντιγόνη/ Νυφικό Κρεβάτι/ Δεν Βλέπω, δεν Ακούω, δεν Μιλάω/ Η απολογία του Σωκράτη/ Στον αγαπημένο μας συνάδελφο και φίλο και Sankara «Magic Inside»

Παιδικό θέατρο

Η Άριελ/ Το όνειρο του σκιάχτρου/ Η Χιονάτη στο Δάσος των Νάνων/ Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Καλός Λύκος/ Ο Λύκος και τα τρία Γουρουνάκια/ Ο Πέτρος και ο Λύκος/ Έλμερ ο Παρδαλός Ελέφαντας

* Συναυλίες εκτός Ιεράπετρας με ευθύνη των συλλόγων και άλλες εκδηλώσεις με την στήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. περιέχονται στο πρόγραμμα και στο σχετικό φυλλάδιο.

Σε όλες τις εκδηλώσεις των θα τηρούνται τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς του covid19 σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Τα «Κύρβεια» διοργανώνονται από το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Δήμου Ιεράπετρας με τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου και τη στήριξη της περιφέρειας Κρήτης.

Προπώληση εισιτηρίων για όλες τις εκδηλώσεις θα γίνεται στο περίπτερο των «Κυρβείων» στην κεντρική πλατεία Ιεράπετρας.

                                                                                  ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Νεκροί φοιτητές και τραυματίες και απο την Θεσσαλία στο σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών

admin

Ιεράπετρα: Για 32η χρονιά θα μοιραστεί η «Τσάντα της Χριστουγεννιάτικης Χαράς»

admin

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

admin

Leave a Comment