Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

21/9/2022

Πριν καλά – καλά υποχωρήσει η πανδημία, η κυβέρνηση που ανοικτά δηλώνει πως στόχος της είναι η απαξίωση και συρρίκνωση δημόσιων δομών υγείας, αρχίζει και υλοποιεί το βασικό πολιτικό της σχέδιο για την Υγεία, που είναι το άνοιγμα του ΕΣΥ στην αγορά και οι Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το ΕΣΥ έχει ήδη αποδιοργανωθεί λόγω της “κοβιντοποίησής” του, δύο και πλέον χρόνια τώρα και «η στρατηγική των ΣΔΙΤ θα του δώσει τη “χαριστική βολή”». Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας αντί να δεσμευτεί για τη σοβαρή ενίσχυση των δημόσιων δομών με επιπλέον πόρους (ανθρώπινους και υλικούς), αντί να παρουσιάσει ένα πολυετές πλάνο μαζικών μόνιμων προσλήψεων και μια σοβαρή αναβάθμιση του ιατρικού μισθολογίου και των αποδοχών των εργαζομένων του ΕΣΥ, με την νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία τους και για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών υγείας, επιχειρούν να δώσουν τη “χαριστική βολή” στη δημόσια περίθαλψη.


Τώρα πλέον και οι πιο δύσπιστοι αλλά και οι πιο πιστοί φίλοι της κυβέρνησης στην Ιεράπετρα, έχουν πια καταλάβει το ύπουλο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του Νοσοκομείου της πόλης μας. Βλέπουν να επαναλαμβάνεται το σχέδιο που είχαν εφαρμόσει κατά την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για απαξίωση και κλείσιμο του νοσοκομείου μας. Προσπαθούν να το πετύχουν με την πλήρη απαξίωση, τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και τον αυταρχισμό ενός αναπληρωτή διοικητή, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ιδιωτικό κέντρο ετοιμάζεται στην πόλη μας και ο σύγχρονος αξονικός τομογράφος που έφερε στο νοσοκομείο μας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μπει μετά από τρία χρόνια σε λειτουργία!

Με την συνεχή αποδυνάμωση του νοσοκομείου και τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη και της αυταρχικής διοίκησης, έχουν παραιτηθεί εργαζόμενοι και άλλοι έχουν αιτηθεί την μετάθεση τους σε κεντρικά νοσοκομεία. Ένας επιπλέον τρόπος συρρίκνωσης των υπηρεσιών υγείας είναι και η συνεχιζόμενη εκδικητική αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Απέναντι σ’ αυτή την “ανθυγιεινή” και αντικοινωνική στρατηγική της κυβέρνησης, η μόνη απάντηση είναι ένα ισχυρό υγειονομικό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα υπερασπιστεί το ΕΣΥ, τις δομές και το προσωπικό του.


Είναι ύψιστη κοινωνική και ηθική μας υποχρέωση.


Η κινητοποίηση και το συλλαλητήριο της 29ης Σεπτεμβρίου 2022 στην πλατεία της πόλης μας, που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας είναι το πρώτο βήμα.

Γιαυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, όλους τους Συλλόγους, συλλογικότητες, την τοπική κοινωνία, τους εκπροσώπους των κομμάτων σε κάθε επίπεδο, όλους τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την αξία των δημόσιων δομών υγείας, να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση αυτή και σε όσες οργανωθούν στο μέλλον.

Να τους αποδείξουμε ότι έχουμε πάρει χαμπάρι τα ύπουλα σχέδια τους.

Να τους αποδείξουμε ότι όλη η κοινωνία της Ιεράπετρας, αλλά και όλη η κοινωνία της Νοτιοανατολικής Κρήτης δεν θα επιτρέψει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας.


Δεν θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.


Να μην μείνει κανένας πολίτης αβοήθητος από το κράτος όταν κλονίζεται η υγεία του.

Την προηγούμενη φορά, ο λαός της Ιεράπετρας με τις κινητοποιήσεις του,

κατάφερε να παγώσει τα σχέδιά τους.

Θα τα καταφέρει και τώρα!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Οργάνωση Μελών Ιεράπετρας

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Related posts

Φωτιά στον Περιστερά.

admin

Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Ανατολής

admin

ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΡΓΟΥΝΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

admin

Leave a Comment