Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 260.000 ΕΥΡΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ

Το νέο ανακαινισμένο Γηροκομείο επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, κ.κ.  Κύριλλο, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ιωάννη Γουλιδάκη, τους Αντιδημάρχους κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και κ. Κωνσταντίνο Αστροπεκάκη , καθώς και τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας, κ. Γιώργο Αγγελάκη, περιηγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου, ενώ δήλωσαν  ικανοποιημένοι από τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όπως είχε υποσχεθεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο περιφερειάρχης κ Σταύρος Αρναουτάκης,  εξήγγειλε χρηματοδότηση ύψους 260.000€ και για τον εξοπλισμό του γηροκομείου.

 «Ως Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, είχαμε ως στόχο τη μετατροπή του υπάρχοντος ξενώνα φιλοξενίας που αντιμετώπιζε πληθώρα προβλημάτων σε ένα σύγχρονο γηροκομείο.

Καταφέραμε, συντάσσοντας τις απαραίτητες μελέτες και με τη στήριξη και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης , να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κτίριο, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές, που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στα άτομα της τρίτης ηλικίας που θα φιλοξενούνται, επιτρέποντας τους να διαβιούν με αξιοπρέπεια.

Στόχος μας είναι, ύστερα και από την αποδοχή της χρηματοδότησης από τον Δήμο Ιεράπετρας, να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, να προχωρήσουμε στην προμήθεια του εξοπλισμού και μετά και από την πραγματοποίηση εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο, το γηροκομείο να λειτουργήσει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, κ. Κύριλλο και τον Περιφερειάρχη, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, για τη συνεργασία, τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μανώλη Λουτσέτη, τον νυν Αντιδήμαρχο, κ. Γεώργιο Ασπραδάκη, όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας και τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας, κ. Γιώργο Αγγελάκη, για την κοινή προσπάθεια που καταβάλλουμε, για να αποκτήσει επιτέλους η Ιεράπετρα για πρώτη φορά ένα σύγχρονο Γηροκομείο», δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Μετά την κοινή επίσκεψη στο νέο Γηροκομείο της Ιεράπετρας, στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοση Καλαντζάκη, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κύριλλου, του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, κ. Ιωάννη Γουλιδάκη, παρουσία των Αντιδημάρχων, κ. Χρύσας Χατζημαρκάκη και κ. Κωνσταντίνου Αστροπεκάκη.

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν τα τεχνικά δελτία που έχει καταθέσει προς χρηματοδότηση ο Δήμος της Ιεράπετρας, η πορεία των έργων κοινού ενδιαφέροντος που υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο, ο καθαρισμός των ρεμάτων, έργα οδοποιίας, ο ηλεκτροφωτισμός σε οδικούς κόμβους, η αναστήλωση της οικίας του Πατριάρχη Μελετίου Μεταξάκη κ.α.

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε θέσαμε ως στόχο μας τη δημιουργία υποδομών με μέριμνα την ισόρροπη ανάπτυξη όλου του Δήμου. Στην προσπάθεια μας αύτη βρίσκουμε συμπαραστάτες τόσο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Κύριλλο, όσο και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου και τις Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας με τους οποίους συνεργαζόμαστε άψογα.

Επιδιώκουμε την ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση της συνεργασίας μας με την Περιφέρεια Κρήτης και την εξεύρεση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, με στόχο  την υλοποίηση άκρως απαραίτητων έργων κοινωνικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα», πρόσθεσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Ακύρωση τελετής κοπής Βασιλόπιττας

admin

ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

admin

ΣΤΑ ΚΑΝΑΡΙΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment