Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά την  επίσκεψη  του το μεσημέρι της Τετάρτης στο Γ. Ν. Κ. Υ. Ιεραπετρας μίλησε στα ΜΜΕ για τον σκοπό της περιοδειας του κάνοντας αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που εφάρμοσε στην αντιμετώπιση της πανδημίας μετά το lockdown που οδήγησε την Ελληνική κοινωνία σε αδικαιολογητη χαλάρωση. 
«Μετά την πρώτη φάση της πανδημίας και το lockdown όπου η χώρα τα πήγε αρκετά καλά και αποφύγαμε να ζήσουμε μία γενική τραγωδία όπως άλλες χώρες, θεωρούμε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης υπήρξε ένα σήμα χαλάρωσες και αμεριμνησίας.


Έγιναν πολλά λάθη, υπήρχαν παλινωδίες, αντιφάσεις στους χειρισμούς και θεωρώ ότι η ίδια η κυβέρνηση έδωσε το πρώτη αυτή το σήμα της χαλάρωσης που επηρέασε στη συνέχεια και τη συμπεριφορά των πολιτών. Υπήρξαν λάθη μεγάλα και στην πολύ πρόωρη κατάργηση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας στα πολυκαταστήματα και στην αύξηση του αριθμού των ανθρώπων στα τραπέζια, στα καταστήματα εστίασης  και τα προβλήματα που υπήρχαν στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Η επανεκκίνηση της οικονομίας έπρεπε να γίνει αλλά τηρώντας όρους και πρωτόκολλα, ελέγχοντας στις πύλες εισόδου μεγαλύτερο κομμάτι επισκεπτών και υπήρχε καλύτερη εποπτεία σε τοπικό επίπεδο, ο ΕΟΔΥ έχει μια πολύ συγκεντρωτική δομή και δεν μπορεί από την Αθήνα να εποπτεύσει έγκαιρα όταν εμφανίζονται μικρο-εστίες ανά την Ελλάδα”, μας είπε ο Ανδρέας Ξανθός. .

” Εμείς στηρίξαμε τη λογική των περιοριστικών μέτρων, την  υγειονομική στρατηγική της χώρας η οποία είχε χαραχθεί από την αξιόπιστη ομάδα των εμπειρογνωμόνων, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αναδεικνύουμε και τα λάθη και τα κενά. Χρειάζονται καλύτερα αντανακλαστικά αυτή την περίοδο και η χθεσινή επανεμφάνιση του κ. Τσιόδρα δίνει με μεγάλη σαφήνεια το μήνυμα της σοβαρότητας της κατάστασης και να υπάρξει αυστηροποίηση και μία μεγαλύτερη εγρήγορση και του κράτους και φυσικά και των πολιτών”, πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. 

” Οι πολίτες πρέπει να πειστούν για την ανάγκη να τηρούν τα μέτρα, να λαμβάνονται προφυλάξεις και όχι να επικρέμμεται η απειλή των προστίμων και να υπάρχει λογική της επιβολής, χρειάζεται κλίμα συναίνεσης. Η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό έχει δηληρηριάσει το πολιτικό κλίμα τον τελευταίο καιρό, με ένα κλίμα πόλωσης, διχασμού και τοξικότητας, με παραπομπές, προανακριτικές, διώξεις εισαγγελέων, στόχευση στελεχών της Αντιπολίτευσης”, κατέληξε ο κ Ξανθός. 


Στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Τομεάρχη Υγείας  του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού στην Ιεράπετρα συνοδευόμενος από το βουλευτή Λασιθίου κ Μανόλη Θραψανιωτη και κλιμάκιο της Οργάνωσης Μελών Ιεράπετρας  ήταν ο η περιοδεία στις 10:00 το απόγευμα στο κέντρο της πόλης και η κουβέντα με τους πολίτες και   στη συνέχεια η ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην παραλιακή πλατεία  με θέμα: “Μπροστά στο Δεύτερο Κύμα της Πανδημίας. Οι Πολιτικές εξελίξεις και η Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ”.
ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Κλείνουν Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Παιδικοί σε όλη τη χώρα

admin

Πρόγραμμα Ομιλών Πλακιωτάκη

admin

«Στη Βουλή οι προτάσεις της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης»

admin

Leave a Comment