Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Πήγαν να κάψουν το δάσος της Άρβης – Βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός

Το συμβάν αξιολογείται ως μια πολύ σοβαρή περίπτωση απόπειρας εμπρησμού – Στο σημείο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή κ. Γιώργο Τσικαλά

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στις αρχές, μετά τον εντοπισμό αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, στο φαράγγι της Άρβης, στο Δήμο Βιάννου.

Τον αυτοσχέδιο μηχανισμό,  ένα πλαστικό μπουκάλι νερού που πάνω του έφερε μια κολλημένη κροτίδα -που μπορούσε να “σκάσει” οποιαδήποτε στιγμή– εντόπισε συνεργείο καθαρισμού σήμερα το πρωί.

Θορυβημένοι οι εργαζόμενοι του συνεργείου από το εύρημα ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές που πλέον έχουν αναλάβει να βρουν το άτομο το οποίο άφησε στο σημείο εκείνο την αυτοσχέδια “βόμβα”.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το ΑΤ Βιάννου ενώ έχει ενημερωθεί και η Πυροσβεστική που πλέον βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή και εντείνει τις περιπολίες σε διάφορα σημεία.  Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της σοβαρότητας του συμβάντος καθώς αξιολογείται ως μια πολύ σοβαρή περίπτωση απόπειρας εμπρησμού, στο σημείο θα μεταβεί και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ Γιώργο Τσικαλά.

Το  γεγονός πάντως εγείρει ανησυχία και προβληματισμό, καθώς ναι μεν ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε εγκαίρως, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα δώσει ευρήματα έτσι ώστε να βρεθεί το άτομο εκείνο που βρίσκεται πίσω από αυτή την ενέργεια, καθώς και η χρονική στιγμή κατά την οποία τοποθετήθηκε στο σημείο ο αυτοσχέδιος μηχανισμός. Σημειώνεται μάλιστα ότι πρόκειται για μια ερημική τοποθεσία, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την έρευνα, η οποία προς το παρόν διεξάγεται στα “τυφλά”.

cretalive.gr

Related posts

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

admin

Επισκέψεις στο Λιμενικό σώμα

admin

Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στις Κοινότητες της Ιεράπετρας

admin

Leave a Comment