Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Πανελλήνιος θρήνος: Φτωχότερο το ελληνικό τραγούδι – Πέθανε ο Βασίλης Καρράς στα 70 του χρόνια

Ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο

24 Δεκεμβρίου 2023 18:17

Πανελλήνιος θρήνος: Φτωχότερο το ελληνικό τραγούδι - Πέθανε ο Βασίλης Καρράς στα 70 του χρόνια

Από Κυριάκος Μελλίδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστήςΒασίλης Καρράς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, ο Βασίλης Καρράς έφυγε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Καρράς έπασχε από κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής έδινε γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Η τεράστια καριέρα του Βασίλη Καρρά

Ο Βασίλης Καρράς υπήρξε επί δεκαετίες ένας από τους δημοφιλείς λαϊκούς τραγουδιστές με τους χιλιάδες θαυμαστές του να γεμίζουν κάθε χώρο όπου εμφανιζόταν.

Ο τραγουδιστής είχε καταφέρει κάτι μοναδικό εκτός από το να γεμίζει νυχτερινά κέντρα. Είχε πετύχει να μπει στο βιβλίο Γκίνες όταν μάζεψε 17 χιλιάδες κόσμο στο στάδιο Arena στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ ακόμα 5.000 θεατές, έμειναν απέξω καθώς δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήριο. Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος καλλιτέχνης που κατάφερε να γεμίσει το συγκεκριμένο στάδιο.

Ο Βασίλης Καρράς, κατά κόσμον Βασίλης Κεσογλίδης γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953. Έχει δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Σε ηλικία 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Το ντεμπούτο του σε νυχτερινό κέντρο έγινε το 1969, ο ίδιος ήταν μόλις 16 ετών όταν πάτησε το πόδι του σε πάλκο και συγκεκριμένα στο νυχτερινό κέντρο Πρόσφυγας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του Εγώ αγάπη μου, εγώ.

Η επαγγελματική του καριέρα άρχισε από τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια κατέκτησε την Αθήνα και όλους τους Έλληνες που αγαπούν το λαϊκό τραγούδι εντός και εκτός συνόρων. Οι δίσκοι του έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Ο Βασίλης Καρράς είχει συνεργαστεί με πλήθος συνθετών και στιχουργών, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Επίσης είχε κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο.Με τους περισσότερους από αυτούς είχε συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα.

Εκτός από τραγουδιστής ο Βασίλης Καρράς ήταν επίσης συνθέτης και στιχουργός έχοντας γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Επίσης, εκτός από το τραγούδι ο Βασίλης Καρράς αγαπούσε πολύ και τη φάρμα που είχε δημιουργήσει και αποτελούσε το προσωπικό του καταφύγιο. Το Κτήμα Καρράς βρίσκεται σε υψόμετρο 200 μέτρων στους πρόποδες του Παγγαίου και ξεκίνησε την πορεία του τη δεκαετία του 2000, παράγοντας όσο πιο αγνά προϊόντα όπως ελιές, κεράσια, σύκα, σταφύλια, καρύδια, κ.ά.

Ο Βασίλης Καρράς ήταν παντρεμένος με τη Χριστίνα για πάνω από 45 χρόνια και μαζί έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Ειρήνη. Οι δύο γυναίκες της ζωής του ήταν δίπλα του στη μάχη που έδινε για τη ζωή του μέχρι το τελευταίο λεπτό…

Related posts

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Σεβ Μητροπολίτου Ιεραπύντης και Σητείας κ. Κυρίλλου για το Άγιο Πάσχα 2023

admin

ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΊ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

admin

Αγωνιστική Κίνηση ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Φυσικών Πόρων για το ζήτημα του ΝΕΡΟΥ

admin

Leave a Comment