Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Πιπεριές με φυτοφαρμακα

Σε μια ακόμη παρτίδα πιπεριών από την Τουρκία υπήρξε απαγόρευση εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), όπως αναφέρεται στο RASFF (συστήμα ταχείας ειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές).

Από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν ήδη εντοπιστεί 7 παρτίδες πιπεριάς , που έχουν απορριφθεί ή καταστραφεί από τις βουλγαρικές συνοριακές αρχές επειδή περιέχουν υπερβολική παρουσία υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων.

Με την καταστροφή αυτή, οι πιπεριές εμποδίστηκαν να φθάσουν στις ευρωπαϊκές αγορές, και συγκεκριμένα εκείνες στις Κάτω Χώρες και ενδεχομένως αναδιανεμημένες σε άλλες χώρες, θέτοντας υψηλό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Το παρασιτοκτόνο που βρέθηκε στις πιπεριές αυτές, σύμφωνα με το RASFF, είναι το acetamiprid, με 0,673 χιλιοστογράμμα ανά κιλό. Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο όριο υπολειμμάτων MRL για την ακεταμιπρίδη έχει ορισθεί στην Ε.Ε. σε 0,3 χιλιοστόγραμμα / κιλό.

Γ Πολυχρονάκης

 

Related posts

Η ΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΡΥΤΙΔΩΣΗΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

admin

Πέντε Λόγοι για να Επισκεφθείς την Κρήτη

admin

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα φορτίζει «πράσινα» ηλεκτρικά οχήματα.

admin

Leave a Comment