Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Πιπεριες Τουρκίας

Μέχρι  σήμερα αυτό το μήνα έχουν δημοσιευθεί 3 ειδοποιήσεις για υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε πιπεριές από την Τουρκία, σύμφωνα το σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές, RASFF).

Το φυτοφάρμακο που βρέθηκε στις πιπεριές ήταν το Formetanato, με παρουσία 0,182 χιλιοστογράμμων ανά χιλιόγραμμο, όταν το ανώτατο όριο υπολειμμάτων (MRL) είναι στην Ε.Ε. 0,01 χιλιοστόγραμμα / kg, ελάχιστο όριο που μπορεί να ανιχνευθεί.

Οι πιπεριές καταστράφηκαν από τις συνοριακές αρχές της Βουλγαρίας μέσω της οποίας προσπάθησαν να τις εισαγάγουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση .

Το γεγονός αυτό έχει χαρακτηριστεί ως σοβαρό από το RASFF

Γ.Πολυχρονάκης

 

 

 

Related posts

«Όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Ξεκίνησε η τσιμεντόστρωση δρόμου μήκους 2.540 μέτρων στα Γδόχια.

admin

Αίτημα ακύρωσης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του οδικού έργου αναβάθμισης του ΒΟΑΚ στο τμήμα «Καβούσι – Αυχένας Αγκαθιάς».

admin