Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Πρόταση για άμεση καταγραφή και χορήγηση άδειας εργασίας σε εργάτες γης

Επίσημη πρόταση καταθέτει ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων στο Υπουργείο Εξωτερικών με στόχο να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα με τους εργάτες γης.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, η πρόταση περιλαμβάνει το βασικό κορμό του σχεδίου που εφαρμόζει η Ιταλία. Στόχος είναι να γίνεται άμεσα η απογραφή των αλλοδαπών με τα νόμιμα διαβατήριά τους.

Βασική προϋπόθεση είναι να γίνεται καταγραφή σε ειδική πλατφόρμα για όλους τους παρατύπως διαμένοντες αλλοδαπούς στην χώρα μας και άμεσα να τους δίνεται ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και τραπεζικός λογαριασμός.

Όπως τονίζει στον ΑγροΤύπο το μέλος του Συνεταιρισμού κ. Γιώργος Παπαβασίλης, «πρέπει να γίνει άμεσα η ταυτοποίηση στοιχείων και η εγγραφή στον ΟΓΑ για να μπορούν να πληρώνονται με εργόσημα. Η καταγραφή των αλλοδαπών θα πρέπει να γίνεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα και έτσι θα μειώνεται η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις.

Τα πρώτα δύο χρόνια να γίνεται ανανέωση της άδειας παραμονής ανά έτος και στη συνέχεια κάθε τρια χρόνια. Επίσης να μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του για μέγιστο χρονικό περιθώριο τριών μηνών. 

Να έχει τουλάχιστον 60 ευρώ εργόσημο το μήνα (περίπου 700 ευρώ ετησίως). Όλα αυτά να καταγράφονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα gov.gr όπου θα υπάρχουν τα στοιχεία του εργοδότη.

Έτσι θα μπορεί να υπάρχει έλεγχος σε όλους τους εργάτες και θα είναι νόμιμα εργαζόμενοι στην χώρα μας. Την πρότασή μας θα την καταθέσουμε στο υπουργείο Εξωτερικών για να προχωρήσουν άμεσα οι νομικές διαδικασίες και να σταματήσουν οι εργάτες γης να φεύγουν στην Ιταλία».    

Παϊσιάδης Σταύρος

Related posts

ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΒΟΤΑΝΟ ΑΛΑΔΑΝΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

admin

Δεν είναι η εστίαση και η ψυχαγωγία το μαύρο πρόβατο. Δείξτε σεβασμό στις θυσίες μας

admin

Απεγκλωβίστηκαν 11 άτομα στον Μακρύ Γιαλό Λασιθίου

admin

Leave a Comment