Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ -ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΗΚΑΝ ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 4.00 το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουλίου στον περιφερειακό δρόμο του Κουτσουρά – Μακρύ Γιαλού πιθανότατα απο αποτσίγαρο που κάποιος διερχόμενος πέταξε έξω απο το αυτοκίνητο του και άρπαξαν τα ξερόχορτα με τη βοήθεια των ισχυρών βόρειων ανέμων.

Ο  αέρας έσπρωχνε τις φλόγες προς τα πρώτα σπίτια του Κουτσουρά καίγοντας ελαιώνες και θερμοκήπια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν  με 5 οχήματα από την Ιεράπετρα και τη Σητεία κατάφεραν γύρω στις 5.30 μ.μ.  να σταματήσουν τη φωτιά πριν φτάσει στα πρώτα σπίτια του οικισμού αλλά χρειάσθηκαν  περισσότερες δυνάμεις λόγω του δυνατού αέρα και βρήκαν συμπαραστάτες πολλούς κατοίκους και εθελοντές, καθώς  στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης   Καλαντζάκης ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μακρύ Γιαλού  κ Μανόλης Βρυγιωνάκης και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ Νεκτάριος Παπαδάκης.

 Τελικός απολογισμός ήταν να καούν γύρω στα 15 στρέμματα ελιές και μποστάνια και να υποστεί σοβαρές ζημιές στον ξύλινο  σκελετό του και στα πλαστικά του  ένα θερμοκήπιο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμεναν στο σημείο για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

admin

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΑΒΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΣΗ ΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 12 ΓΙΑΤΡΩΝ

admin

Leave a Comment