Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Η εφαρμογή του Νόμου που έχει θέσει σε αναστολή τους υγειονομικούς και διοικητικούς υπαλλήλους των Νοσοκομείων σε όλη τη χώρα , οι οποίοι για διάφορους λόγους αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της covid 19, έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία των περισσότερων νοσηλευτικών ιδρυμάτων τα οποία είναι ακόμα πιο έντονα σε Νοσοκομεία που ήταν εξαρχής υποστελεχωμένα.

Στην Ιεράπετρα όπου στα τρία εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στο  πολύπαθο Δημόσιο Νοσοκομείο, οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τις 24000 ενώ τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια σχετική μείωση του ρυθμού των προσερχόμενων να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση του εμβολίου της επιθυμίας τους.

Το ιατρικό , νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου  έχει εμβολιαστεί σύμφωνα με πληροφορίες σε ποσοστό 93%. Δηλαδή από 230 περίπου εργαζόμενους  έχουν εμβολιαστεί οι 214 ενώ μένουν ανεμβολίαστοι και σε αναστολή εργασίας οι 16 (7%) που σε ένα υποστελεχωμένο Νοσοκομείο είναι απολύτως απαραίτητοι  σε όποιο πόστο και αν εργάζονται.

Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας στην τελευταία συνεδρίαση του,  συζήτησε το θέμα της αναστολής εργασίας   των ανεμβολίαστων  εργαζόμενων και πήρε θέση την οποία μας κοινοποίησε με έγγραφο του.

«Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Της 6/9/21 τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της αναστολής εργασίας και περικοπής μισθών των ανεμβολίαστων υγειονομικών του Ε.Σ.Υ.                                                                              Σαν αρχή τοποθετούμαστε ότι ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου είναι υπέρ του εμβολιασμού όλων των υγειονομικών χωρίς εξαιρέσεις, αλλά αυτό να γίνει με συναίνεση και σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων.                                                                                               

Ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας σταθερά υποστήριζε  την πλήρη στελέχωση και ενίσχυση του Νοσοκομείου, όχι μόνον με βάση τον υπάρχοντα Οργανισμό αλλά με βάση τις πραγματικές ανάγκες που το Νοσοκομείο καλείται να καλύψει. Αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Η κρίση της επιδημίας βρήκε το Νοσοκομείο μας ανέτοιμο και  υποστελεχωμένο. Οι προσωρινές προσλήψεις και οι επικουρικοί γιατροί  δεν αποτελούν για εμάς λύσεις που εγγυούνται το μέλλον και την  αειφόρο προσφορά και ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας.

 Αναγνωρίζουμε όμως ότι οι προσπάθειες των εργαζομένων φέρνουν μέχρι τώρα σε πέρας με επιτυχία την αντιμετώπιση της κρίσης.  Όμως η αγωνία για αναμενόμενο νέο κύμα και η απομάκρυνση εργαζομένων θα οδηγήσει το Νοσοκομείο σε αδιέξοδα που δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει. Τις εύκολες τοποθετήσεις ότι θα αναζητηθεί βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα,τις θεωρούμε θέσεις εκ του πονηρού.

Εκμεταλλευόμενοι την επιδημία, επιχειρούν  την προοδευτική ιδιωτικοποίηση του  Ε.Σ.Υ.  Εμείς θα είμαστε πάντα αντίθετοι σε αυτή την προοπτική. Καλούμε την πολιτεία να επιστρατεύσει κάθε μέσο και με την μέθοδο της πειθούς και της  συναίνεσης να παραμείνουν οι υγειονομικοί στις θέσεις τους. Κάθε τιμωρητική  και εκδικητική μεθοδολογία θα μας βρίσκει αντίθετους», αναφέρεται στο έγγραφο που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.  Ανδρέας Μαμαντόπουλος και η γραμματεάς κ Μαρία Χρυσού.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Πάνω από 40 πτήσεις αναμένονται την 1η Ιουλίου στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”

admin

Πώς ένα… σουβλάκι της «έκοψε» τη ζωή – Θλίψη για την 30χρονη Ζέφη

admin

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ -ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΗΚΑΝ ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ

admin

Leave a Comment