Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ 26ΧΡΟΝΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗ ΣΟΔΕΙΑ ΤΟΥ

Πίστευε ότι είχε καταφέρει να μαντέψει σωστά, την καλλιέργεια που θα του άφηνε ένα καλό εισόδημα εφέτος … Είχε  πετύχει  και το σωστό timing…  φυτεύοντας γύρω στα 3 στρέμματα θερμοκήπιο ντομάτες στις αρχές Αυγούστου ,  που του έδωσε ο πατέρας  του και είχε κάνει τις τρείς πρώτες καλές συγκομιδές τις προηγούμενες εβδομάδες, τρίβοντας τα χέρια του,  γιατί  καλή ντομάτα δεν υπήρχε στην αγορά και οι έμποροι είχαν ανεβάσει την τιμή της έως και το 1,78 το κιλό.

Λογάριαζε όμως χωρίς να υπολογίζει  τους κλέφτες, που κάθε  τέτοια περίοδο επιλέγουν τα καλά περβόλια κηπευτικών,  που είναι φορτωμένα καρπό , οργανώνονται σε σπείρες με τσιλιαδόρους και οχήματα μεταφοράς των κλοπιμαίων(κηπευτικών) μπαίνοντας τις νύχτες στα θερμοκήπια  και κλέβοντας τον ιδρώτα των παραγωγών , παίρνοντας τους στην κυριολεξία τη μπουκιά από το  στόμα και αφήνοντας πίσω τους την απόλυτη καταστροφή.

Θύμα τους αυτή τη φορά , ήταν ο 26χρονος νέος αγρότης Γιώργος Φουντουλάκης, που καλλιεργεί στο Τρουλί του Νέου Μυρτου γύρω στα 3 στρέμματα θερμοκηπιακή ντομάτα  και βρίσκεταιτον τελευταίο καιρό  στο στάδιο της συγκομιδής.

«Την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα έκλεισα τα παράθυρα  του θερμοκηπίου μου στο Τρουλί, έκανα τον απαραίτητο έλεγχο και την προετοιμασία  μου   για την επόμενη μέρα που ήταν μέρα συγκομιδής, καθώς τα φυτά μου   ήταν υπερβολικά φορτωμένα με μεγάλες ώριμες ντομάτες, πήγα σπίτι μου να κοιμηθώ και την Πέμπτη το πρωί επέστρεψα ορεξάτος και έτοιμος να ξεκινήσω νωρίς να κόβω  ντομάτες για να προλάβω το δημοπρατήριο.

Μόλις μπήκα στο θερμοκήπιο έπαθα σόκ. Στα φυτά επάνω δεν υπήρχε ο κόκκινος ώριμος καρπός , ενώ  στους διαδρόμους υπήρχαν πολλά τμήματα των φυτών και των ταξιανθιών  τους σπασμένα , και πολλά φυτά στραπατσαρισμένα , ενώ στη βόρεια πλευρά του θερμοκηπίου υπήρχε ένα μεγάλο  σκίσιμο στο νάυλον γύρω στο 1,5 τετραγωνικό μέτρο.

Κατάλαβα ότι είχα  πέσει θύμα κλοπής και κάλεσα αμέσως την Ασφάλεια Ιεράπετρας. Οι αστυνομικοί που ήρθαν έκαναν την έρευνα τους για να βρούν  τυχόν στοιχεία  των δραστών και από τα αποτυπώματα των αρβύλων τους που είδαν στο έδαφος , κατάλαβαν ότι στην κλοπή συμμετείχαν τρία άγνωστα άτομα.

Αφού πέρασαν 5 μέρες και οι δράστες δεν βρέθηκαν , το μεσημέρι της Τρίτης 17 Νοεμβρίου πήγα στο Δασαρχείο όπου υπάγεται η Αγροφυλακή και κατέθεσα μήνυση κατ΄ αγνώστων.

Πιστεύω ότι  αυτοί οι κακοποιοί που κλέβουν τα τελευταία χρόνια τον ιδρώτα των  αγροτών θα ξανά κτυπήσουν  σύντομα  και για το λόγο αυτό ζητώ από όλους τους συναδέλφους μου να παίρνουν μέτρα ασφάλειας και να περιφρουρούν την περιουσία τους.

Παρακαλώ όποιον είδε κάποιο αυτοκίνητο να φορτώνει κλούβες με ντομάτες από τη βόρεια πλευρά του θερμοκηπίου μου στο Τρουλί τη νύχτα της Τετάρτης  11 Νοεμβρίου μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου,  να καλέσει έστω ανώνυμα την Ασφάλεια Ιεράπετρας η το Δασαρχείο, να δώσει ότι στοιχεία έχει , για να    βρεθούν οι δράστες και να σταματήσει εδώ η δράση τους», μας είπε  αφού κατέθεσε τη μήνυση του ο 26χρονος  νέος αγρότης Γιώργος Φουντουλάκης.

Η οικογένεια του νεαρού αγρότη Γιώργου Φουντουλάκη είχε υποστεί τρείς φορές τα τρία τελευταία χρόνια την απόλυτη καταστροφή , όταν δυο φορές η ανεμοθύελλα και μια η πυρκαγιά, είχαν καταστρέψει στο Νέο Μύρτος,  το μεγαλύτερο μέρος των θερμοκηπίων όπου καλλιεργούσαν εκτός εποχής κηπευτικά.

Οι κακοποιοί δε σεβάστηκαν ούτε την περιπέτεια τους , ούτε την  προσπάθεια τους, ούτε τον κόπο τους , να ξαναστήσουν από την αρχή  ότι τους πήρε ο αέρας και η φωτιά, ισοπεδώνοντας τα πάντα…

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Αγώνες στίβου «ΒΑΣΑΡΜΙΔΕΙΑ 2019» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

admin

«Έγκριση χρηματοδότησης Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας Εκπαιδευομένων και,Προσωπικού ΚΑ1, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Erasmus+ 2021»

admin

ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Χαιρετίζουμε την Πρόσληψη Μόνιμων Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στο Λασίθι

admin

Leave a Comment