Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο  ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ  ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 

Ο Δήμος και το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στα πλαίσια των ενεργειών πρόληψης για τον κορωνοϊό έχουν προχωρήσει σε συντονισμένες κινήσεις και ενέργειες για την προστασία των δημοτών και την αποφυγή ή καθυστέρηση εμφάνισης κρουσμάτων.

Ο Δήμος  Ιεράπετρας διοργάνωσε  αρχικά ενημέρωση όλων των δημοτικών υπαλλήλων από τον ιατρό εργασίας για τα μέτρα πρόληψης και τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής.

Σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου πραγματοποίησε εσπερίδα με θέμα: «Νέος κορωνοϊός – SARS – Cov-2, ενημέρωση και επαγρύπνηση» για την ενημέρωση του κοινού.

«Η Α’ Βάθμια και η Β’ Βάθμια Σχολική επιτροπή του Δήμου καθώς και το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α προχώρησαν σε χρηματοδότηση για προμήθεια και διάθεση ποσοτήτων αντισηπτικών και προϊόντων απολύμανσης σε σχολεία, δομές και δημόσιους χώρους.

Σε συνέχεια της αποστολής ενημερωτικού υλικού από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ στα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, στους Παιδικούς Σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία ο Δήμος προχωρεί σε ανάρτηση αφισών σε εμφανή σημεία και σε δημόσια κτίρια στην πόλη και στις κοινότητες και σε επίσημες ιστοσελίδες όπου θα αναγράφεται και η νέα τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης του κοινού για τον κορωνοϊό 1135 όπου μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες.

Όλες οι συνεδριακές εκδηλώσεις αναβλήθηκαν ενώ οι αθλητικές διοργανώσεις θα        πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Έχει ανασταλεί η λειτουργία του ΚΑΠΗ Ιεράπετρας και το προσωπικό του θα απασχοληθεί σε άλλες δομές του Δήμου.

Εντατικοποιούνται οι εργασίες καθαριότητας δημόσιων χώρων, σχολείων και παιδικών σταθμών και παγιώνεται επισταμένη καθαριότητα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του παγκόσμιου οργανισμού υγείας. Αν κριθεί απαραίτητο θα υπάρξει αύξηση του ωραρίου των υπαλλήλων καθαριότητας προκειμένου να ανταποκριθεί στις τρέχουσες απαιτήσεις.

Οι υπηρεσίες του Δήμου δρομολογούν ήδη τις απαραίτητες ενέργειες για να βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο απολύμανσης κοινόχρηστων χώρων και σχολείων», μας είπε η αντιδήμαρχος καθαριότητας , πολιτικής προστασίας και πρόεδρος της επιτροπής Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας κ Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε με την πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α κα. Μαρία Σακαδάκη, την αντιδήμαρχο και πρόεδρο της επιτροπής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη,  τον πρόεδρο της επιτροπής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωστή Αστροπεκάκη και τους Αντιδημάρχους κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη και κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη για το συντονισμό περαιτέρω προληπτικών ενεργειών δήλωσε:

«Παρόλο που στον Δήμο Ιεράπετρας δεν έχουν εμφανιστεί κρούσματα του νέου κορωνοϊού εμείς έχουμε κινητοποιηθεί και έχουμε ενεργοποιήσει μηχανισμούς ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ετοιμότητα και συντονισμός στις υπηρεσίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση επερχόμενων καταστάσεων.

Παραμένουμε σε διαρκή εγρήγορση, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, το νοσοκομείο Ιεράπετρας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Λασιθίου και τους φορείς για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις ανάγκες των δημοτών και των επισκεπτών».

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται  η διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας, για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα  ύποπτα η άλλα περιστατικά  που μπορεί  να παρουσιαστούν τις επόμενες μέρες στα Νοτιοανατολικά του Ν Λασιθίου.

«Είμαστε έτοιμοι όλοι διοικητικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να αντιμετωπίσουμε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ ύποπτα και άλλα περιστατικά που είναι πιθανόν να εμφανιστούν και στη δική μας περιφέρεια. Ζητούμε να μην έρχονται οι πολίτες στο Νοσοκομείο χωρίς λόγο και αυτό έχει γίνει σεβαστό από τους περισσότερους. Έχουμε διαμορφώσει μια αίθουσα όπου όσοι παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα θα εξετάζονται, στον δε  προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου υπάρχει ο ειδικός  θάλαμος όπου θα κατευθύνονται οι ασθενείς που θα έχει κριθεί απαραίτητο να  δώσουν δείγματα  για να γίνει η ειδική εργαστηριακή εξέταση για την ταυτοποίηση η μη του ιού στο ΠΑΓΝΗ. Μέχρι να μας έλθουν οι απαντήσεις των δειγμάτων που στέλνουμε για εξέταση, ο ασθενής θα παραμένει σε  απομονωμένο θάλαμο στο οποίο θα νοσηλευτεί στη συνέχεια εάν και εφόσον χρειαστεί.

Παρακαλώ τους πολίτες που έχουν ύποπτα συμπτώματα να επικοινωνούν με το Νοσοκομείο  μας,  να κλείνουν ραντεβού και να έρχονται από την ειδική πύλη που έχουμε διαμορφώσει, για να μην έχουμε τη διασπορά του ιού σε άλλους πολίτες εάν οι ίδιοι έχουν προσβληθεί με κορωνοϊό. Καλό θα ήταν να καλούν το ΕΚΑΒ να τους παραλαμβάνει ασθενοφόρο, καθώς οι διασώστες είναι ενημερωμένοι και προστατευμένοι με ειδικές στολές και μάσκες, ώστε να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας.

Αν και συνεχίζουμε να έχουμε τις γνωστές παθογένειες της Παθολογικής Κλινικής , το προσωπικό μας κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που  θα προκύψουν ακόμα και στην περίπτωση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών», κατέληξε ο κ Καλλιονάκης.

                                                                ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΔΕΔΔΗΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Αναφορά Θραψανιώτη για παράταση προθεσμίας ένταξης στο αγροτικό τιμολόγιο ΔΕΗ

admin

KAΛΕΣΜΑ- ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

admin

Leave a Comment