Image default
ΑΡΧΙΚΗ

 ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Στις 6:00 μ.μ. της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου έγινε η τελετή της ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Ιεράπετρας κ Μανόλη Φραγκούλη , των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου , των Προέδρων και των μελών των Τοπικών Συμβουλίων. Την ορκωμοσία τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος στην κατάμεστη  αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» στο Δημοτικό μέγαρο.

Με πνεύμα ενωτικό και με παρόντες τους εκλεγμένους δημάρχους Αγίου Νικολάου, Οροπεδίου Λασιθίου και Σητείας καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ Γιάννη Ανδρουλάκη, ο νέος δήμαρχος Ιεράπετρας με χιούμορ και συγκίνηση ταυτόχρονα έτεινε χείρας συνεργασίας προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις και όλους όσοι ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τα κοινά στο Νομό Λασιθίου, ζητώντας κοινή συμπόρευση με όλους ώστε να κερδηθεί η μάχη της σωστής  και ισότιμης λειτουργίας όλων των Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου.

«Καλούμαστε να διαβούμε ένα δύσβατο δρόμο στο χώρο της αυτοδιοίκησης, που αποτελεί την πλησιέστερη υπηρεσία διαχείρισης των προβλημάτων του δημότη. Εμείς υποσχόμαστε ότι θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες μας, με γνώμονα το καλό του τόπου και όλων των δημοτών χωρίς διάκριση με εντιμότητα και διαφάνεια. Το σύνθημα  του συνδυασμού μας ΄΄Μαζί για τον τόπο μας΄΄ είναι ουσιαστικό  και ισχύει και μετεκλογικά.  Όλοι μαζί για τον ευλογημένο τόπο μας Εκκλησία Περιφέρεια Δήμος Σύλλογοι  φορείς δημότες  για ένα ακόμα καλύτερο Δήμο με ισχυρή συνοχή , με σταθερή τη διαχρονική του ταυτότητα, για την πόλη και τα χωριά μας. Για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους», είπε μεταξύ άλλων ο νέος δήμαρχος Ιεράπετρας κ Μανόλης Φραγκούλης , ευχαριστώντας όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα του όλη αυτή την περίοδο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του νέου Δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας κ Γιάννης Γουλιδάκης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους φορείς και δημότες , είπε ότι «θα τιμήσουμε το ρόλο και τη θέση στην οποία μας κατατάξατε στις πρόσφατες εκλογές με την ψήφο σας. Γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο και σημαντικότητα της αντιπολίτευσης, Γνωρίζουμε τον ελεγκτικό χαρακτήρα της ,  και τον υποστηρικτικό χαρακτήρα της, Δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε την ψήφο των συνδημοτών μας», είπε  μεταξύ άλλων ο κ Γιάννης Γουλιδάκης.

                                                  Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο απερχόμενος δήμαρχος Ιεράπετρας και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ Θεοδόσης Καλαντζάκης  είπε ότι, «με την εμπειρία που διαθέτω από τη θητεία μου στο Δήμο Ιεράπετρας και στον πρώην Δήμο μακρύ Γιαλού, θα είμαι δίπλα στον νέο δήμαρχο Ιεράπετρας κ Μανόλη Φραγκούλη , γιατί ο Δήμος έχει συνέχεια. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι,  για να μπορέσουμε πραγματικά να πάμε την Ιεράπετρα ακόμη πιο ψηλά από ότι την πήγαμε εμείς. Καλή επιτυχία και ενότητα στη νέα δημοτική Αρχή», είπε κλείνοντας ο κ Καλανζάκης αφού ευχαρίστησε τον σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ κ. Κύριλλο για τη στήριξη του και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλο τον Νομό Λασιθίου προτείνοντας τους κοινό αγώνα για τις μεγάλες διεκδικήσεις που αφορούν όλους τους δήμους.

 Στο μεταξύ ο νέος δήμαρχος Ιεράπετρας κ Μανόλης Φραγκούλης κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τους ρόλους που σχεδιάζει να αναθέσει στους δημοτικούς συμβούλους που θα αποτελέσουν το βασικό διοικητικό του σχήμα την πρώτη χρονιά της πενταετούς δημαρχίας του.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ Μανόλης; Φραγκούλης φέρεται να έχει καταλήξει στην πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων που έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει για να είναι ευέλικτο και λειτουργικό το νέο δημοτικό σχήμα διοίκησης του Δήμου Ιεράπετρας, αλλά μένουν ακόμα δυο-τρείς θέσεις για τις οποίες δεν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Για τη θέση της γενικής γραμματέας του Δήμου Ιεράπετρας ακούγεται το όνομα της κ Μαρίας Φρατζεσκάκη, που είχε εργαστεί πριν συνταξιοδοτηθεί στην Οικονομική Υπηρεσία της πρώην Νομαρχίας Λασιθίου και αργότερα του Δήμου Ιεράπετρας επί δημαρχίας κ Σήφη Αναστασάκη.

Για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ακούγεται το όνομα του πρώτου σε σταυροδοσία δημοτικού Συμβούλου κ Νίκου Τζουμάκα .

Για την αντιδημαρχία Οικονομικών , Διοικητικών, Τουρισμού και Αθλητισμού ακούγεται το όνομα του οικονομολόγου κ. Γιώργου Μ. Χατζάκη.

Για την αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, ακούγεται το όνομα του μηχανολόγου Μηχανικού κ Εμμανουήλ Τζώρτζη.

Για τη θέση του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, Πολιτικής Προστασίας και Αγροτικής Οδοποιίας , ακούγεται το όνομα του κ Νεκτάριου Παπαδάκη.

Για την αντιδημαρχία Παιδείας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παρακολούθησης Προγραμμάτων, ακούγεται το όνομα του κ Ανδρέα Σκουλούδη.

Για την αντιδημαρχία ‘Υδρευσης- Άρδευσης -Αποχέτευσης , για την αντιδημαρχία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος , για τα αδέσποτα ζώα και για τον Πολιτισμό και Αθλητισμό, ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Γιώργου Κουγιουμουτζάκη, Γιώργου Γιακουμάκη, Μιχάλη Σπυριδάκη και της κ Φωτεινής Περακάκη.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους για την προστασία του νερού που λιγοστεύει στον πλανήτη.

admin

Θέματα υποδομών και τοπικής ανάπτυξης στην επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου στο Ίνι του δήμου Μινώα

admin

Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις

admin

Leave a Comment