Image default
TOPIKA NEA

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ  Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΜΠΟΡΜΠΟΟΥΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

Το Γ.Ν. Ιεράπετρας και το Γ.Ν. Σητείας επισκέφτηκε την Πέμπτη 12.12.2019 η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη, συνοδευόμενη από τους Υποδιοικητές κ.κ. Δημήτρη Αγαπίου και Χάρη Λυδάκη.

Η επισκέψεις αυτές εντάσσονται  στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί η νέα Διοίκηση με τους εργαζόμενους και στελέχη των μονάδων υγείας σε όλη την Κρήτη και της επιτόπιας αυτοψίας, συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για ζητήματα που απασχολούν και χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Η επίσκεψη της νέας διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ Λένας Μπορμπουδάκη στο Λασίθι ξεκίνησε από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου είχε πολύωρη σύσκεψη με όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους εκπροσώπους των εργαζομένων, τους διευθυντές των κλινικών, του τεχνικού και διοικητικού προσωπικού, του Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας καθώς και με το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

«Είχαμε συναντηθεί με την κ Μπορμπουδάκη για πρώτη φορά στο Ηράκλειο όπου θέσαμε το θέμα της ανανέωσης της σύμβασης του επικουρικού γυναικολόγου Σωκράτη Μέγγουλα και σήμερα της θέσαμε το θέμα της προκήρυξης των κενών θέσεων του ιατρικού προσωπικού(καρδιολόγου, παθολόγων και άλλων ειδικοτήτων) που έχει παγώσει μετά τις εκλογές.

Την ευχαριστήσαμε γιατί έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη θητεία της η κ Μπορμπουδάκη, με το να ανανεώσει τη σύμβαση του επικουρικού γυναικολόγου Σωκράτη Μέγγουλα , που ήταν μια απαίτηση όλης της κοινωνίας. Το θεωρούμε πολύ σημαντικό ότι άκουσε την τοπική κοινωνία η κ Μπορμπουδάκη, όπως έκανε και με την παραμονή του επικουρικού γυναικολόγου του Νοσοκομείου Σητείας του κ Καραβιράκη.

Θέσαμε όμως εκ νέου  το θέμα του αυτοδιοίκητου του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, καθώς εκτιμούμε ότι δεν πρέπει να είμαστε σε συνδιοίκηση. Είπαμε επίσης στην κ Μπορμπουδάκη τι δράσεις και τι παρεμβάσεις έχουμε κάνει, για το Νοσοκομείο μας, αναφορικά με την προμήθεια μηχανημάτων , του αρθροσκοπικού πύργου που εξασφαλίσαμε από την Περιφέρεια , με τον οποίο ξεκίνησαν μόλις προχθές  οι ορθοπεδικοί μας να κάνουν τις επεμβάσεις τους, τις αναπλάσεις, τις  νέες τουαλέτες για τα ΑμΕΑ και  πολλές άλλες δράσεις», μας είπε μεταξύ άλλων η κ Πόπη Δασκαλάκη μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Η κ Μπορμπουδάκη συναντήθηκε επίσης με τον υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ Γιώργο Αγγελάκη και συζήτησαν θέματα που αφορούν και τις δύο υπηρεσίες που συστεγάζονται στο ίδιο χώρο. Ο κ Γιώργος  Αγγελάκης δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την συνάντηση με τη νέα διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

«Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επισκέψεων  μας σε  όλα τα Νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, βρισκόμαστε σήμερα στην Ιεράπετρα και στη Σητεία, προκειμένου να ακούσουμε τους εργαζόμενους για τις ανάγκες που υπάρχουν και να κινηθούμε προς την κάλυψη αυτών των αναγκών. Αναμένουμε την προκήρυξη των μόνιμων θέσεων των ιατρών και μετά τη σχετική συζήτηση που είχαμε με τους διευθυντές των κλινικών , αναγνωρίζουμε την ανάγκη  κάλυψης αυτών των αναγκών και σε ιατρικό προσωπικό. Σήμερα δόθηκε μια έξτρα χρηματοδότηση 30.000 ευρώ στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας , για να καλύψουμε έκτακτες ανάγκες και να δούμε στον προϋπολογισμό του 2020 πως μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το Νοσοκομείο » , μας είπε η κ Μπορμπουδάκη.

Αναφορικά με την κάλυψη της παθολογικής κλινικής με ιατρούς παθολόγους η κ Μπορμπουδάκη είπε ότι, θα πρέπει να αλλάξει ο οργανισμός του Νοσοκομείου που να προβλέπει άλλη μια θέση παθολόγου , ενώ θα είναι συνεχής η προσπάθεια να βρεθεί αρχικά ένας έστω και επικουρικός, ώστε να ξεκινήσει και πάλι η παθολογική κλινική να είναι ανοικτή όλο το μήνα.

Ζητήθηκε ακόμη  από τους τοπικούς φορείς να αλλάξει το σημερινό καθεστώς της συνδιοίκησης  και να επιστρέψει το αυτοδιοίκητο του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

«Αυτό το θέμα  βεβαίως το συζητάμε και για το λόγο αυτό ενισχύουμε όλες τις κλινικές.

Ο στόχος μας είναι  να ανοίξουμε νέες ειδικότητες ενισχύοντας της ήδη υπάρχουσες κλινικές, καρδιολογική , παθολογική, έτσι ώστε να ενισχύσουμε τους ιατρούς που ήδη υπηρετούν και να κρατούν τα περιστατικά εδώ στην Ιεράπετρα .

Περιμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις , ενώ εκπαιδεύουμε το κατάλληλο προσωπικό ώστε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα για να αρχίσει να λειτουργεί στην Ιεράπετρα  μέχρι τα τέλη του 2020 και ο αξονικός τομογράφος», κατέληξε η κ Λένα  Μπορμπουδάκη, λίγο πριν αναχωρήσει για το Νοσοκομείο της Σητείας , ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις της στο Νομό Λασιθίου.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Το «Eco..Χριστούγεννα 2019 στο μαγεμένο δάσος»

admin

Επτιτροπή Στήριξης της Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής

admin

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ

admin

Leave a Comment