Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Ο 43ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Στο εφημερεύον Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου  διακομίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής  ο 43χρονος μοτοσυκλετιστής που τραυματίστηκε σοβαρά το πρωί της ίδιας μέρας , όταν το σκούτερ που οδηγούσε βρήκε στο πίσω μέρος προπορευόμενου ΙΧ επιβατηγού αυτοκινήτου  και έπεσε στο οδόστρωμα , ενώ ο άτυχος αναβάτης  του σκούτερ εκσφενδονίστηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά διερχόμενο ΙΧ αγροτικό αυτοκίνητο.

Το σοβαρό αυτό τροχαίο  ατύχημα , συνέβη γύρω στις 8  περίπου το πρωί όταν υπό συνθήκες που διερευνώνται από το Α.Τ. Ιεράπετρας το οποίο  διενεργεί την προανάκριση , το σκούτερ με αναβάτη τον 43χρονο, που  φορούσε κράνος foul face, συγκρούστηκε  με αυτοκίνητο που κινούνταν προς τη  Γρα Λυγιά στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας- Βιάννου, όπως  στην ίδια κατεύθυνση κινούνταν και το σκούτερ.

Λίγο μετά την Δυτική έξοδο της Ιεράπετρας προς Βιάννο, προπορευόμενο αυτοκίνητο έκοψε ταχύτητα ανάβοντας φλάς για να στρίψει , ενώ το ΙΧ Επιβατηγό αυτοκίνητο που ακολουθούσε πίσω του,   έκοψε κι εκείνο  ταχύτητα, όταν   ο 43χρονος που ακολουθούσε τα δυο προπορευόμενα οχήματα,   προσπάθησε να  αποφύγει τη σύγκρουση, πέφτοντας τελικά στην πίσω πλευρά του ΙΧΕ αυτοκινήτου και στη συνέχεια στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας , όπου και τραυματίστηκε από διερχόμενο ΙΧ Αγροτικό αυτοκίνητο , που κινούνταν  αντίθετα  από τη Γρα Λυγιά προς την Ιεράπετρα .

Αμέσως σταμάτησαν οι διερχόμενοι οδηγοί να βοηθήσουν και ένας διασώστης της ΕΔΙΚ ,  ο Παναγιώτης, που ήταν πολύ κοντά στο σημείο του ατυχήματος, έτρεξε πάνω από τον τραυματία εκτιμώντας την κατάσταση ως σοβαρή και καλώντας παράλληλα το ΕΚΑΒ , ασθενοφόρο του οποίου έφτασε ταχύτατα. Οι διασώστες  παρέλαβαν σε κατάσταση Γλασκωβη 6 τον 43χρονο και τον μετέφεραν  στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου είχαν τεθεί σε συναγερμό οι εφημερεύοντες γιατροί, οι οποίοι  είδαν αμέσως ότι ο τραυματίας, είχε ρήξη σπλήνας και ότι έπρεπε να μπεί αμέσως στο χειρουργείο για να σωθεί η ζωή του.

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αφαίρεση σπλήνα και νεφρού ενώ έκριναν ότι έπρεπε να διακομιστεί ταχύτατα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο καθώς είχε και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, παρότι φορούσε κράνος.

 «Είναι αιμοδυναμικά ασταθής και εκτός από τη ρήξη σπληνός, εχει αιμορραγία αλλά και κατάγματα. Με την ολοκλήρωση της χειρουργική επέμβασης θα μεταφερθεί στην εντατική μονάδα , νοσοκομείου της Κρήτης για περαιτέρω νοσηλεία», είχε πεί νωρίτερα μεταξύ άλλων στο neakrit.gr  ο διοικητής του νοσοκομείου της Ιεράπετρας κ. Μανόλης Καλλιονάκης.

Ολόκληρη η κοινωνία της Ιεράπετρας προσεύχεται για την γρήγορη και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του 43χρονου παλικαριού με καταγωγή από το χωριό των Μεσσελέρων, που είχε από τα εφηβικά του χρόνια μεγάλη αγάπη για τις μηχανές.

                                                                ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΛΑΚΑΝΟΥ

admin

Με αυτό το σκεπτικό συγκρότησε τη νέα κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντής Παθολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Ιεράπετρας

admin

Leave a Comment