Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Περισσότεροι από 40 εθνοφυλακες από όλη την Κρήτη συμμετέχουν από νωρίς  σήμερα το πρωί σε άσκηση στα Νότια του Ν. Λασιθιου.
Στις 9.30 το πρωί επιβιβαστηκαν σε 7 φουσκωτά σκάφη από τα Λιμάνια της Ιεραπετρας και του Μακρύ Γιαλού με προορισμό τη νήσο Χρυσή και το Κουφονησι.
Η άσκηση αυτή έχει επικεφαλής αντιστρατηγο του Γενικού Επιτελείου Στρατου από τον Άγιο Νικολαο και θα ολοκληρωθεί μετά τις 14.00 σήμερα το μεσημέρι.
Το σενάριο της άσκησης που είχε γίνει και τον προηγούμενο μήνα, έχει να κάνει με τη φύλαξη των ακριτικων νησιών της Χρυσής και του Κουφονησου και την άμυνα της Κρήτης απέναντι στην  επεκτατικη πολιτική της Τουρκίας που σχεδιάζει να ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις νότια της Ιεραπετρας.
Η εμφάνιση των εθνοφυλακων  με τις καταδρομικες στολές και τις κουκούλες, σήμερα το πρωί στα λιμανια της Ιεραπετρας και του Μακρύ Γιαλού, προκάλεσε την περιέργεια του κόσμου και κυρίως των μικρών παιδιών που τους πλησίασαν και ήθελαν να μάθουν πληροφορίες για τον οπλισμο τους και το στόχο της αποστολής τους.

Related posts

Στόχοι κοινωνικής και οικονομικής ανθεκτικότητας

admin

ΔΤ ΑΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

admin

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Δάσος του Κρούστα «στου Ομέρη το Λάκκο» (βίντεο)

admin

Leave a Comment