Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Λασίθι.

Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Λασίθι

Κατασχέθηκαν, ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, το χρηματικό των 6.790 ευρώ και ένα όχημα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου από  τη δίωξη ναρκωτικών Ηρακλείου και Λασιθίου , στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Ιεράπετρας, άντρες του ΤΑΕ και της ΕΚΑΜ καθώς και τρείς εκπαιδευμένοι σκύλοι ανιχνευτές εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για τους Ρόι , Πύρρο και Κάρτους  που ερεύνησαν μαζί με τους εκπαιδευτές τους κάθε ύποπτο σημείο στα σπίτια στα αυτοκίνητα και στα θερμοκήπια των υπόπτων.

Η Επιχείρηση ξεκίνησε στις 5 το πρωί με μεγάλο αριθμό πάνοπλων αστυνομικών να μπλοκάρουν τις εξόδους διαφυγής στα σπίτια των υπόπτων και να  κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα σημεία που θα μπορούσε να θεωρηθούν ως πιθανοί κρυψώνες ναρκωτικών ουσιών. Η Δίωξη Ναρκωτικών είχε συγκεντρώσει τις σχετικές πληροφορίες για να παράνομη δράση των υπόπτων τους οποίους είχε θέσει υπο στενή παρακολούθηση , επιλέγοντας την κατάλληλη στιγμή για να δράσει

  Η Επιχείρηση έγινε ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία στην πόλη της Ιεράπετρας, καθώς οι ύποπτοι έμεναν σε  διαφορετικές περιοχές . Η αστυνομική επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη  πέντε  αλλοδαπών Αλβανικής υπηκοότητας  που παραπέμπονται στην Ελληνική Δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για παραβάσεις της  Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, διαπιστώθηκε ότι οι πέντε αλλοδαποί δραστηριοποιούνταν στην κατά περίπτωση μεταφορά, κατοχή, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε  το πρωί  της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου   συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων  Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου και Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν οι πέντε αλλοδαποί και συνελήφθησαν. Πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους, σε θερμοκήπια και οχήματα που χρησιμοποιούσαν, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:17 φιξάκια με συνολικά  8,5 γραμμάρια κοκαΐνης,14,7 γραμμάρια ηρωίνης,το χρηματικό ποσό των 6.790 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, και 6 κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας.

Μετά από πολύωρες  έρευνες σε σπίτια, θερμοκήπια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα των υπόπτων βρέθηκαν ποσότητες σκληρών ναρκωτικών, ηρωίνης και κοκαίνης.

Οι 4 από τους 5 συλληφθέντες που εμπλέκονται στη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών στην Ιεράπετρα, μεταφέρθηκαν και κρατούνται στα κρατητήρια της Νεάπολης ενώ ο πέμπτος  από τους συλληφθέντες κρατείται στα κρατητήρια ΤΟΥ Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπεττρας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 5 το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου, μετά από παρακολούθηση πολλών μηνών, πάνοπλοι αστυνομικοί ερεύνησαν πολλά σπίτια υπόπτων καθώς και θερμοκήπια και επιχειρήσεις που διατηρούν οι ύποπτοι στην Ιεράπετρα αλλά και τα αυτοκίνητα του. Βρέθηκαν  ποσότητες σκληρών ναρκωτικών, και επαρκή στοιχεία ώστε να καταλήξουν οι αστυνομικοί  στη σύλληψη 5 εξ αυτών, οι οποίοι  θα οδηγηθούν μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία στην κ εισαγγελέα Λασιθίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σπείρα είχε αναπτύξει ένα πελατολόγιο περίπου 170  εξαρτημένων ατόμων στα οποία διένειμε ηρωίνη και κοκαΐνη.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος  όλες οι υπηρεσίες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και Λασιθίου, το τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας το ΤΑΕ και τα ΕΚΑΜ καθώς και τρεις ανιχνευτές σκύλοι ειδικοί στην ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών. Ο Ρόι, ο Πύρρος και Κάρτους από το Ηράκλειο και τη Σητεία.

Στην Ιεράπετρα βρέθηκε για την υπόθεση η κ εισαγγελέας Λασιθίου  και ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου κ. Παναγιωτάκης.

Related posts

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ΔΕΝ δέχεται ελεημοσύνες.

admin

ΜΕ «ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ» ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ Ν ΛΑΣΙΘΙΟΥ

admin

ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

Leave a Comment