Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Τα κλειστά σχολεία προκαλούν ανησυχία

“Τί μας κρύβουν;”, αναρωτιούνται γονείς και εκπαιδευτικοί

H – μη αναμενόμενη – απόφαση για παράταση της αναστολής λειτουργίας στα σχολεία του Ηρακλείου, αντί να καθησυχάσει τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, υπό την έννοια ότι οι έλεγχοι γίνονται σχολαστικά και όχι “στο πόδι”, έχει προκαλέσει αγωνία και ανησυχία. Remaining Time-0:00FullscreenMute

Και αυτό γιατί ήδη από τα τέλη της εβδομάδας, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά με εξαίρεση, ίσως, πολύ λίγα στα οποία θα απαιτούνταν νέος έλεγχος από τους μηχανικούς. 

Μάλιστα, οι περισσότεροι γονείς είχαν ενημερωθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων ότι πάμε για άνοιγμα και δίνονταν και οδηγίες για το πόσα self test θα έπρεπε να κάνουν τα παιδιά προσερχόμενα στο σχολείο!

Αντ αυτού, ελήφθη η απόφαση για παράταση της αναστολής χωρίς κανείς να εξηγεί ακριβώς, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα όπως ορίζουν οι δύσκολες αυτές στιγμές, αν και σε ποια σχολεία καταγράφονται προβλήματα.

Αποτέλεσμα είναι η παραφιλολογία και συνωμοσιολογία να “δίνουν και να παίρνουν” με τους γονείς να φοβούνται ότι “κάτι μας κρύβουν”.

Καλό είναι σε τέτοιες στιγμές να δίνονται απαντήσεις και εξηγήσεις που να καθησυχάζουν τον κόσμο και όχι να δημιουργείται περισσότερος φόβος. 

cretalive.gr

Related posts

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1 ου Γυμνασίου Ιεράπετρας

admin

ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Να μην χαθεί το Μουσικό Σχολείο στο Καβούσι

admin

Leave a Comment