Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ιεράπετρα και με πολύ μεγάλη επιτυχία, το Παγκρήτιο FIRST® LEGO® League Expo 2023. 

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ιεράπετρα και με πολύ μεγάλη επιτυχία, το Παγκρήτιο FIRST® LEGO® League Expo 2023. 

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής συνδιοργάνωση της Eduact με την EduRobots – Εκπαιδευτική Ρομποτική από την Ιεράπετρα. 

Το FIRST® LEGO® League αποτελεί μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Ο διαγωνισμός στη χώρα μας διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το FIRST® LEGO® League επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την
επιστήμη και την τεχνολογία. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν. Στόχος της φετινής σεζόν , είναι οι ομάδες του FIRST® LEGO® League, σε όλες τις χώρες παγκοσμίως, να ερευνήσουν από που προέρχεται η ενέργεια και πως διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται. Τα παιδιά επιστρατεύοντας την δημιουργικότητά τους κλήθηκαν να χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον.

Η διοργάνωση στην πόλη μας είχε την υποστήριξη του Δήμου Ιεράπετρας και την υποστήριξη και φιλοξενία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας. Ο διαγωνισμός, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν περίπου 150 παιδιά, συγκροτώντας 16 ομάδες
στην κατηγορία Explore (6-10 ετών) και 8 ομάδες στην κατηγορία Discover (4-6 ετών).
Απονεμήθηκαν μετάλλια και διπλώματα σε κάθε συμμετέχοντα, όπως και βραβεία σε όλες τις ομάδες.

Θε θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες και το πολύ μεγάλο πλήθος κόσμου που επισκέφθηκε το φεστιβάλ και τίμησε με την παρουσία του την προσπάθεια των παιδιών.
Θα θέλαμε επίσης, ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε, τους χορηγούς της δράσης για την πολύτιμη συνεισφορά τους ώστε να μπορέσει αυτό το φεστιβάλ να γίνει πραγματικότητα στην πόλη μας και πιο συγκεκριμένα τους:

Κυδωνάκης – Χατζάκης ΟΕ

Mama’s Soul Kitchen

Χανιωτάκης Market

Bobolino

Ένα τεράστιο ευχαριστώ ανήκει σε όλους τους εθελοντές, κριτές, προπονητές και συντελεστές της διοργάνωσης που χωρίς την άοκνη προσπάθεια τους θα ήταν αδύνατή η υλοποίηση της διοργάνωσης και φυσικά το πιο μεγάλο χειροκρότημα αξίζει στα παιδιά που συμμετείχαν με όλη τους την ψυχή. Τα παιδιά παρουσίασαν εξαιρετικές εργασίες και προτάσεις καινοτομίας στον τομέα της ενέργειας οι οποίες προσεγγίστηκαν με πολύ αξιόλογο τρόπο από τους μικρούς επιστήμονες – ερευνητές και εντυπωσίασαν ιδιαίτερα τους Κριτές.

Related posts

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

admin

Νεκροί φοιτητές και τραυματίες και απο την Θεσσαλία στο σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών

admin

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΗΤΑ ΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment