Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: ΠΑΓΩΣΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ  ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 15ΘΗΜΕΡΟ

Η πολύ καλή ροή των κρατήσεων που κατέγραφαν τα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας , ιδιαίτερα  μέχρι τα τέλη Μαρτίου, έχει ανακοπεί   τις τελευταίες 15 ημέρες και αυτό έχει δημιουργήσει μια προσωρινή ανησυχία στους  Λασιθιώτες ξενοδόχους, οι οποίοι ωστόσο γνωρίζουν ότι κάθε τέτοια εποχή,  παρατηρείται αυτό το φαινόμενο που διαρκεί μέχρι τα τέλη του Μάη,  για να επανέλθουν αμέσως μετά οι κρατήσεις σταδιακά στα  συνηθισμένα  καλά επίπεδα . 

«Η τουριστική αγορά της Ιεράπετρας κάνει όπως κάθε μήνα Μάη  μια λογική ΄΄κοιλιά΄΄ στις κρατήσεις και αυτό συνήθως δεν διαρκεί περισσότερο από 2-3 εβδομάδες. Πιστεύουμε ότι η τουριστική σαιζόν που ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις στις αρχές του Απρίλη θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη με πολύ καλές πληρότητες που σε αρκετές περιπτώσεις θα ξεπερνούν και το 90%. Τα ξενοδοχεία άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά από τις αρχές Απριλίου και συνεχίζουν να λειτουργούν ικανοποιητικά . Σε λίγες μέρες θα ανοίξουν και τα τελευταία που βρίσκονται στη φάση της προετοιμασίας. Από τα τέλη του Μάη μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη δείχνουν οι κρατήσεις ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία θα έχουν πολύ μεγάλες  πληρότητες», μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης  κ Γιώργος Βαρδάκης.

Οι πληρότητες που θα καταφέρουν να έχουν οι ξενοδοχειακές μονάδες της Ιεράπετρας  σε όλη τη διάρκεια της σαιζόν θα εξαρτηθεί και από άλλες παραμέτρους που διαφέρουν από μονάδα σε μονάδα.

«Εμείς αν και έχουμε καλές πληρότητες από την αρχή του Απρίλη δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη ροή των κρατήσεων που έρχονται ειδικά μετά τα μέσα Μαρτίου.  Ειδικά το τελευταίο δεκαπενθήμερο οι κρατήσεις έχουν παγώσει εντελώς.

Εκτιμώ ότι αυτό οφείλεται σε κάποιους τουρ οπερειτορ που δεν είχαν εξασφαλίσει από νωρίς  έναν ικανό αριθμό φτηνών αεροπορικών εισιτηρίων με πτήσεις τσάρτερ ώστε να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες μας οι οποίοι τώρα καλούνται να πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά τις πτήσεις από και προς την Ελλάδα.  Αυτοί που είχαν σχεδιάσει να κάνουν διακοπές σε κάποια χώρα του εξωτερικού ψάχνουν πρώτα από όλα το φθηνό αεροπορικό εισιτήριο. Αφού δεν το βρίσκουν στην Ελλάδα πάνε Τουρκία, Αίγυπτο, Τυνησία κλπ. Φοβούμαι ότι φέτος θα είναι πιο δύσκολοι οι επόμενοι μήνες όπου συνήθως όλη η νησιωτική Ελλάδα ήταν γεμάτη τουρίστες. Υπάρχουν και άλλοι δευτερεύοντες παράγοντες που με κάνουν να κρατώ μικρό καλάθι  αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε ο ξενοδόχος κ Γιώργος Τζαράκης.

Οι Γερμανοί , οι Γάλλοι , οι Πολωνοί και οι Τσέχοι κατά βάση κινούν την τουριστική αγορά της Ιεράπετρας τα τελευταία χρόνια και συμπληρώνουν  οι Αυστριακοί, οι Σκανδιναβοί και οι Ιταλοί μετά τις 15 Ιουνίου.

«Ανοίξαμε με καλές πληρότητες στις 10 Απριλίου και έχουμε φτάσει από τις αρχές του τρέχοντος μηνός να βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε σε πληρότητα τον καλύτερο Μάη των τελευταίων χρόνων, έχοντας βεβαίως κάνει και τους απαραίτητους λεπτούς χειρισμούς,  ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι αλήθεια ότι  έχει πέσει ο καλός ρυθμός των κρατήσεων τις τελευταίες 15 μέρες αλλά αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή τη χρονική στιγμή. Υπάρχει το θέμα των ακριβών αεροπορικών εισιτηρίων που αποθαρρύνει κάποιους τουρίστες να αγοράσουν διακοπές στην Ελλάδα, είναι και ο καλός καιρός που επικρατεί στην Ευρώπη και δεν υποχρεώνει τον τουρίστα να ψάξει πιο ζεστό καιρό στη Νότια Ευρώπη για διακοπές και επίσης είναι και το θέμα της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών,  που είναι και αυτό αρνητικός παράγοντας για έναν τουριστικό προορισμό», προσθέτει από την πλευρά του ο ξενοδόχος κ Αντώνης Λ. Κάκκος.

ΚΥΝΗΓΙ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Στη Γερμανική τουριστική αγορά που είναι ο μεγάλος αιμοδότης του Ελληνικού Τουρισμού , σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα , διαπιστώθηκε ότι φέτος γίνεται,  πραγματικό κυνήγι ευκαιριών αντί για περικοπή του προϋπολογισμού των διακοπών.

Πολλοί ταξιδιώτες από τη Γερμανία επιθυμούν να ταξιδέψουν με συνείδηση του κόστους στις καλοκαιρινές τους διακοπές και να εξοικονομήσουν λίγο περισσότερο (53,6%) ή σημαντικά περισσότερο (19%), σε σύγκριση με τις τελευταίες καλοκαιρινές τους διακοπές. Όταν ρωτήθηκαν σε ποιους τομείς θα εξοικονομήσουν χρήματα, το 35% απάντησε ότι θα αρνηθεί την άνεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και το 23,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα εξοικονομήσει χρήματα στις δραστηριότητες,  ενώ το 20% στη διαμονή και το 15% στο φαγητό και το ποτό.

Η χαλάρωση είναι μία από τις σημαντικότερες ανάγκες των Γερμανών ταξιδιωτών αυτό το καλοκαίρι: το 65% των ερωτηθέντων στην έρευνα  δήλωσαν ότι προτιμούν τη χαλάρωση από την περιπέτεια. Σε ποσοστό 78,8%, μάλιστα, είπαν ότι η ευεξία είναι πιο σημαντική γι’ αυτούς από το να πάνε για διασκέδαση.

Οι ταξιδιώτες από τη Γερμανία δεν ανησυχούν πλέον μόνο για τον ταξιδιωτικό προϋπολογισμό αυτό το καλοκαίρι, αλλά αναζητούν επίσης τη βιωσιμότητα κατά τον προγραμματισμό των διακοπών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το 65,2% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι σημαντικό για αυτούς να ταξιδεύουν πιο βιώσιμα, και σε ποσοστό 19,4% έχουν ήδη λάβει τα πρώτα μέτρα, ενώ το 45,8% δεν είναι ακόμη σίγουρο για το τι μπορεί να κάνει. Επιπλέον, όταν ρωτήθηκαν αν θα πλήρωναν περισσότερο για επιλογές φιλικές προς το περιβάλλον κατά την κράτηση καταλύματος διακοπών, σε ποσοστό 67,6% απάντησαν ότι θα ήταν πρόθυμοι ή περισσότερο πρόθυμοι να το κάνουν. 

Όταν ρωτήθηκαν από πού θα αντλούσαν έμπνευση για  τα ταξίδια τους,  σε ποσοστό 55,4% οι παραθεριστές από τη Γερμανία ανέφεραν τις τηλεοπτικές σειρές και τις ταινίες ως τη σημαντικότερη πηγή έμπνευσης, αμέσως μετά τους φίλους και την οικογένεια. Ακολουθούν τα βιβλία και τα περιοδικά (46%) και στη συνέχεια αναφέρθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Τραγωδία στα Τέμπη: Επιβάτης στο NEWS 24/7 – “Κάτι συνέβη πριν τη σύγκρουση”, συγκλονιστικές μαρτυρίες

admin

Ιεράπετρα: Πολλά τα συμβάντα πρόκλησης πυρκαγιάς απο αμέλεια

admin

Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα πρέπει να έχει πληρωθεί το Power Pass.

admin

Leave a Comment