Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΟΥΛΑΔΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΟΥΛΑΔΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ

Με τους διοργανωτές του Γεραπετρίτικου καρναβαλιού να βρίσκουν και να παίρνουν πίσω τελικά το «Ελιξήριο της κουζουλάδας», τα πάντα είναι έτοιμα για τη μεγαλύτερη καρναβαλική παρέλαση που έγινε ποτέ στο Λασιθιώτικο Νότο, καθώς οι συμμετοχές των μασκαράδων που θα παρελάσουν σε μικρές και μεγάλες ομάδες, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ υπολογίζεται από το ενδιαφέρον που υπάρχει από ντόπιους και ξένους επισκέπτες, ότι τα ξενοδοχεία της πόλης θα γεμίσουν με αποτέλεσμα να αναθερμανθεί η παγωμένη μέχρι στιγμής αγορά και η  εστίαση.

«Είμαστε 100% έτοιμοι οργανωτικά για την καρναβαλική παρέλαση στις 3.00 μετά το μεσημέρι της Κυριακής της Μεγάλης Αποκριάς και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι όλοι, από την ανταπόκριση και τη βοήθεια όλου του κόσμου, τη στήριξη του Δήμου Ιεράπετρας και την απίστευτη αυτόβουλη οικονομική υποστήριξη όλων των χορηγών, πολλοί εκ των οποίων συνεισέφεραν από το υστέρημα τους , για να τα καταφέρει η πόλη μας να καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς των  κορυφαίων καρναβαλικών εκδηλώσεων της Κρήτης, προσελκύοντας αυτές τις μέρες των μίνι διακοπών όλο και  περισσότερο κόσμο», μας είπε μεταξύ άλλων η  πρόεδρος του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Μυρτώ Μαρκοπούλου.

«Φέτος θα έχουμε περισσότερα από 15  καινούργια άρματα, τα οποία υποστηρίζουν πολυάριθμες ομάδες καρναβαλιστών, ενώ  μέχρι την τελευταία στιγμή θα μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους και οι μικρότερες ομάδες των μασκαράδων που δεν θα έχουν  δικό τους άρμα. Αυτό που μένει να κάνουμε μετά την μεγάλη αυτή καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής, είναι να εξασφαλίσουμε έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο , όπου θα μπορούμε να φυλάξουμε τα άρματα  των ομάδων που φτιάξαμε εφέτος με πάρα πολύ  μεράκι κόπο και έξοδα, ώστε  να έχουμε και τα επόμενα χρόνια μια παρακαταθήκη αρμάτων που θα τα συντηρούμε , θα τα συμπληρώνουμε και θα τα χρησιμοποιούμε και στις επόμενες καρναβαλικές παρελάσεις», πρόσθεσε η ταμίας του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Γωγώ Καροφυλάκη.

«Φέτος θα έχουμε πάρα πολλές εκπλήξεις , γιατί οι ομάδες των καρναβαλιστών έχουν επιλέξει πάρα πολύ όμορφα και ευφάνταστα  θέματα . Συμμετέχουν οι πολιτιστικοί Σύλλογοι των τοπικών κοινοτήτων , τα σχολεία της Ιεράπετρας και πάρα πολλές επιχειρήσεις του χώρου του καφέ και τις εστίασης που έχουν συγκροτήσει πολύ μεγάλες ομάδες μεταμφιεσμένων.΄

Θέλουμε να ξεσηκώσουμε όλο τον κόσμο να πάρει μέρος σε αυτό το φετινό  καρναβάλι , που πιστεύουμε ότι  θα είναι πολύ καλύτερο από όλα τα προηγούμενα . Η Ιεράπετρα συμπληρώνει 40 χρόνια παρουσίας στο καρναβάλι,  που κάθε χρόνο μετατρέπεται σε μια μεγάλη γιορτή , όπου συμμετέχουν όλοι μικροί και μεγάλοι , γυναίκες και άντρες, ακόμα και μετά την παρέλαση , όπου το κέφι μεταφέρεται στα μαγαζιά της πόλης.

Θα ήθελα να ζητήσω και από όλους τους θεατές της καρναβαλικής παρέλασης να δοκιμάσουν να βάλουν κάτι πάνω  τους , έστω κάτι μικρό, ένα καπέλο, μια περούκα η μια μάσκα , για να δείξουν ότι έχουν κι εκείνοι  μπεί στο πνεύμα της ημέρας.

Περιμένουμε από τον μοναδικό Σάββα Πούμπουρα, τον παρουσιαστή μας , να μεταδώσει σε όλο τον κόσμο τη χαρά και τη διάθεση για διασκέδαση, ενώ ανακοινώνουμε ότι βασίλισσα του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού θα είναι αυτή τη φορά,  η πανέμορφη Γεραπετρίτισσα μις Ελλάς, Σαμάνθα Μίσοβιτς», μας είπε η κ Μαρία Κουβάκη , μέλος και πρώην πρόεδρος του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου.

                                           ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε  η απαραίτητη συνάντηση  στην μικρή αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου  Ιεράπετρας με θέμα την ασφαλή διεξαγωγή του Καρναβαλιού.

«Μέλημα μας  είναι η ασφάλεια θεατών και  των καρναβαλιστών. Έτσι λοιπόν με πρωτοβουλία  του υπαστυνόμου κ. Ν. Τζουμάκα   υπεύθυνου τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας και με την  παρουσία των: υποπλοίαρχου  κ. Γ. Πατεράκη  εκπρόσωπου του Λιμενικού Σώματος Ιεράπετρας , του Δημοτικού Αστυνομικού κ. Πέτρου Περάκη, της προέδρου του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου  κ. Μυρτώς Μαρκοπούλου και μελών του Δ.Σ. του  Συλλόγου, δόθηκαν οδηγίες στους υπεύθυνους των ομάδων και  των αρμάτων της Καρναβαλικής παρέλασης.

Ακόμα δόθηκε χάρτης των οδών που θα πρέπει να σταθμεύσουν  τα άρματα, με τους προκαθορισμένους χρόνους σύμφωνα με την σειρά των ομάδων , καθώς και την ασφαλή αποχώρηση τους.

Θα υπάρξουν οι ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρακαλούνται όλοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ένστολων υπηρεσιών.

Μαζί μας για όλη αυτήν την προσπάθεια ,  ήταν και η υπεύθυνη των εθελοντών διασωστών του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας κ. Μαρίνα Δρακωνάκη την οποία  ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Εύχομαι Καλές Απόκριες σε όλους, για  διασκέδαση  με  σύνεση και ασφάλεια», έγραψε στο μήνυμα της η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κ Μαρία Σακκαδάκη.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

«Απαιτείται νέο Πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”»

admin

Β. Κικίλιας: Μάσκα μέχρι την άνοιξη.

admin

Τραγωδία στην Ιεράπετρα: Μητέρα βρήκε τον 58χρονο γιο της απαγχονισμένο στο σπίτι του

admin

Leave a Comment