Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ ΑΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΘΩΜΑΔΑΚΗ ΔΩΡΙΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

 

Μετά τις καταστροφικες πυρκαγιές της δεκαετίας του 1990 ο Δήμος Ιεράπετρας, οι τοπικές κοινότητες και οι Πολιτιστικοί τους Σύλλογοι, άρχισαν σιγά σιγά να αυτοοργανώνονται, φτιάχνοντας μικρά ευέλικτα Πυροσβεστικά συγκροτήματα, που έσπευδαν από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης μιας πυρκαγιας, να προλάβουν το κακό στη γέννεση του.
“Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουν όλες σχεδόν οι μεγάλες κοινότητες της Ιεραπετρας από ένα τουλάχιστον δικό τους πυροσβεστικό συγκρότημα, που αποτελείται από το βυτίο, το αντλητικο συγκρότημα τα λάστιχα και τον εκτοξευτηρα νερού, τα οποία μεταφέρονται από αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4, που τρέχει πάντα πρώτο στην εκδήλωση πυρκαγιάς, για να καθυστερήσει η να προλάβει την εξάπλωση της μέχρι να έρθουν τα Πυροσβεστικά οχηματα της Πυροσβεστικης Υπηρεσίας Ιεραπετρας.
Σε πολλές περιπτώσεις αυτές τους οι παρεμβάσεις, έχουν λειτουργήσει καταλυτικά, στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς.
Σήμερα είχα τη χαρά να αποδεκτω τη δωρεά της Μαρίας και της Αρετής Θωμαδάκη από το Στόμιο, που πρόσφεραν στην τοπική Κοινότητα Ανατολής, ένα ολοκληρωμένο Πυροσβεστικό συγκρότημα, που θα είναι πάντα έτοιμο να χρησιμοποιηθεί για την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς στα δυτικά διαμερίσματα της Ιεραπετρας, όπου έχουμε χιλιάδες στρεμματα θερμοκηπίων, δασικές και γεωργικές εκτάσεις που κινδυνεύουν πάντα από την ανθρώπινη αμελεια”, μας είπε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ Μαρία Ρουμελιωτακη.
Στην παράδοση του πυροσβεστικό συγκροτήματος έδωσε το παρόν και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Ανατολής κ Βασίλης Ζαχαροπουλος.
” Αυτό το καινούργιο πυροσβεστικό συγκρότημα, θα είναι το τέταρτο που θα διαθέτει από τώρα και στο εξης η κοινότητα μας. Ευχαριστούμε τη Αρετή και τη Μαρία Θωμαδάκη που μας δώρισαν αυτό το σημαντικό εργαλείο, που θα συμπληρώσει τα Πυροσβεστικά μέσα που διαθέτουμε στην Ανατολή και στον κάμπο του Ξεροκαμπου, όπου η ανάγκη της πυροπροστασιας, μας υποχρεώνει να εκσυγχορονιζουμε συνεχώς τα διαθέσιμα μέσα. Δε θα υποκαταστησουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά θα τρέχουμε πάντα πρώτοι με αυτά τα μικρά ευέλικτα μέσα που διαθέτουμε, για να σβήσουμε τις πρώτες εστίες μιας πυρκαγιάς, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στις Πυροσβεστικες δυνάμεις, με τις οποίες συνεργαζόμαστε, να ολοκληρώσουν την κατάσβεση της με τα μεγάλα υδροφόρα Πυροσβεστικά οχηματα”, προσθετει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανατολής Βασίλης Ζαχαροπουλος.
Σε πολλές περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιάς αυτά τα μικρά Πυροσβεστικά συγκροτήματα με τις αντλίες και τα ντεποζιτα των 1000 κιλών νερού, έχουν βοηθήσει σε απίστευτο βαθμό να περιοριστουν οι εστίες της φωτιάς, στην Καλαμαυκα, στις Μαλλες, στο Μυρτο και αλλού.
ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ.

Related posts

Παρέμβαση Τσίπρα γα Novartis, ΔΕΗ, Ελληνικό και αναπτυξιακό νομοσχέδιο

admin

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΡΒΕΙΩΝ 2020

admin

Γιάννης Πλακιωτάκης: Σήμερα η χώρα μου θρηνεί την απώλεια 5 συμπατριωτών μου, μελών ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη και παράλληλα μετρά τις πληγές της από την καταιγίδα Daniel

admin

Leave a Comment