Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕ ΧΑΛΑΖΟΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Νύχτα τρόμου για τους αγρότες της Ιεράπετρας.

Μια τρομακτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, καθώς απο τις 9.00 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα, καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιχή  έντονες καταιγίδες με  εκατοντάδες  απανωτά αστραπόβροντα   και ισχυρή χαλαζαβροχόπτωση που απειλούσε με καταστροφή χιλιάδες στρέμματα σγροτικών καλλιεργειών..
Λίγο πριν τα μεσάνυκτα του Σαββάτου το καταιγιδοφόρο νέφος που έδωσε αυτά τα έντονα και σπάνια καιρικα φαινόμενα για την ξηροθερμική Ιεράπετρα,  κινήθηκε γρήγορα ανατολικά προς την περιοχή της Σητείας, αφήνοντας όμως τους Ιεραπετρίτες με την αγωνία και τα ερωτηματικά, αν η χαλαζοβροχόπτωση διαρκείας που είχε προηγηθεί, είχε αφήσει πίσω της ζημιές στην αγροτική παραγωγή.
Πολλοί αγρότες που έχουν παλιά θερμοκήπια με φθαρμένα πλαστικά κάλυψης, βγήκαν έντρομοι με τους φακούς στα αγροκτήματα τους , για να διαπιστώσουν ότι το χαλάζι που είχε πέσει σε μέγεθος ρεβυθιού, είχε παρασυρθεί ευτυχώς απο το νερό της βροχής που έπεφτε ταυτόχρονα και είχε πέσει στη γή απο τα χαμηλά σημεία των θερμοκηπίων, χωρίς να προκαλέσει σοβαρές ζημιές.
ˊˊΜε το πρώτο φως της μέρας  διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν μόνο  μικρές ζημιές σε υπαίθρια πλατύφυλλα λαχανικά. Δεν έχουμε ευτυχώς καταστροφές σε θερμοκήπια. Αν το  χαλάζι είχε μέγεθος καρυδιού, τότε οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ιεράπετρας  θα ήταν ανυπολόγιστες. Δεν μας έχει αναφερθεί μέχρι τις 11.00 το πρωί της Κυριακής κάποια σοβαρή ζημιά, εκτός απο το ότι ορισμένες περιοχές,  όπως η Γρα  Λυγιά και τμήμα της Ιεράπετρας, έμειναν στο σκοτάδι  όλη νύχτα, καθώς οι κεραυνοί που έπεσαν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας,   έκαψαν κάποιους μετασχηματιστές της ΔΕΗ, τους οποίους προσπαθούν να επιδιορθώσουν οι τεχνικοί της ΔΕΔΗΕˊˊ, μας είπε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος υπεύθυνη πολιτικής προστασίας στο Δήμο Ιεράπετεας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Related posts

Το μήνυμα του Δημάρχου για το Πάσχα 2020

admin

TO 6ο  ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ  ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ

admin

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ

admin

Leave a Comment