Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ωμή Απειλή Πολέμου Από Τσαβούσογλου: «Θα Κάνουμε Ό,Τι Χρειαστεί Και Δεν Θα Είναι Ατύχημα»

Απίστευτες δηλώσεις και μάλιστα μπροστά στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών – Ιδιαίτερα προκλητικός ο Τσαβούσογλου έθεσε… τελεσίγραφο χαρακτηρίζοντας «κακομαθημένο παιδί» την Ελλάδα

Επιθετικός, αδιάλλακτος και χωρίς καμία διάθεση για διάλογο εμφανίστηκε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Εξαπολύοντας ευθεία επίθεση προς την Ελλάδα, ο τούρκος ΥΠΕΞ είπε -μεταξύ άλλων- πως εάν η Αθήνα κάνει το λάθος βήμα «αυτή τη φορά δεν θα είναι ατύχημα, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

Ακόμα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως η Άγκυρα είναι μεν έτοιμη για διάλογο, όμως όχι με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Ελλάδας. «Με αυτούς τους όρους δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, είπε πως «με αυτές τις δηλώσεις που έκανε (σ.σ. μετά τη συνάντηση με τον Μάας) έδειξε το επίπεδό του» και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο».

Μεταξύ άλλων, μίλησε για μειονότητα της Θράκης ενώ ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα προωθεί πρόσφυγες και μετανάστες στην Τουρκία», χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα και την Κύπρο ως «κακομαθημένες χώρες από την ΕΕ».

«Περιμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι δίκαιος διαμεσολαβητής», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσαβούσογλου ευχαρίστησε δύο φορές το Βερολίνο για τις προσπάθειες που κάνουν για διάλογο.

Μάας: Σε κρίσιμο σημείο οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας
Ο Χαϊκο Μάας από την πλευρά του, υποστήριξε ότι χρειάζονται ορατά βήματα προς την αποκλιμάκωση και ετοιμότητα για διάλογο, αναγωνρίζοντας ότι οποιοσδήποτε διάλογος δεν θα είναι εύκολος.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κλίμα συνομιλιών αλλά πρέπει να σταματήσει η ένταση στην περιοχή. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτή την εικόνα» είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

«Ας μην ξεγελιόμαστε, η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά και στην Αθήνα και στην Άγκυρα όλοι θέλουν διάλογο, κανένας δεν θέλει στρατιωτική λύση του θέματος. Η σχέση Τουρκίας και ΕΕ έχουν φτάσει σε κρίσιμο σημείο» υπογράμμισε.

Πηγή: .newsbomb.gr

Related posts

Τουρκικά μανταρίνια

admin

Αιτήσεις Συμμετοχής στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Ιεράπετρας

admin

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

admin

Leave a Comment