Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Πέντε ενήλικες εργαζόμενοι γονείς, και πάρα πολύ καλοί  μαθητές, πήραν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας και κατάφεραν να περάσουν  όλοι , σε πολύ καλές πανεπιστημιακές σχολές. Δύο  εργαζόμενες μητέρες  μάλιστα από την τρομερή ομάδα των αποφοίτων του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας κατάφεραν να εισαχθούν πρώτες στις σχολές πρώτης προτίμησης τους.

«Πολλά συγχαρητήρια θέλω να δώσω στους μαθητές και  στις μαθήτριες του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας για την επιτυχία τους στις Πανελλήνιες. Από τους πέντε μαθητές που συμμετείχαν, κατάφεραν να πετύχουν και οι πέντε και μάλιστα σε σχολές πρώτης προτίμησης. “Πολιτικής επιστήμης Ρέθυμνο, Στατιστικής Αθήνα, Διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας Άγιος Νικόλαος, Γεωπονίας Ηράκλειο, Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος Θεσσαλονίκη”. Καλή συνέχεια  εύχομαι σε όλα τα παιδιά», μας  είπε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας κ Μανόλης Γιακουμάκης.

Ο κ Γιακουμάκης δεν ξεχνά φυσικά ότι αυτά τα «παιδιά», είναι ηλικίας από 40 έως 60 ετών οικογενειάρχες εργαζόμενοι, που στο περιθώριο του ελεύθερου χρόνου τους φοίτησαν , μελέτησαν  και υπερέβαλαν εαυτούς για να καταφέρουν να κάνουν το νεανικό τους όνειρο πραγματικότητα.

«Ήταν για εμένα ένα νεανικό απωθημένο. Να πάρω το απολυτήριο του Λυκείου και  να  περάσω στο Πανεπιστήμιο. Όταν ήμουν μικρή , στα Καπετανιανά Μονοφατσίου, ο πατέρας μου δε με άφηνε να σπουδάσω, γιατί ήθελε να μένω στο σπίτι να βοηθώ τη μητέρα μου.

Πριν τρία χρόνια είπα στον σύζυγο μου και στα δυο μου παιδιά ότι, θα φοιτήσω στο Εσπερινό ΕΠΑΛ για να πάρω το απολυτήριο του Λυκείου.

Τους έκρυψα  ότι θα δώσω Πανελλήνιες εξετάσεις. Πήγα  όμως και έγραψα,  πάρα πολύ καλά, γιατί τα τρια αυτά χρόνια μελετούσα πάρα πολύ και ήμουν η σημαιοφόρος του σχολείου με πολλά αριστεία.  Τώρα που ανακοινώθηκαν οι βάσεις, έμαθαν ότι πέρασα στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του  Πανεπιστημίου Κρήτης στο  Ρέθυμνο και έτριβαν όλοι τα μάτια τους», μας λέει με καμάρι για την επιτυχία της η 60χρονη επιχειρηματίας κ Κατερίνα Μαυράκη.

 Ενδιαφέρουσα είναι και η περίπτωση της 48χρονης Έφης Περακάκη-Δρακωνάκη, η οποία πέρασε πρώτη στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στον Άγιο Νικόλαο.

«Επειδή δεν είχα καταφέρει να σπουδάσω στα νεανικά μου χρόνια  καθώς παντρεύτηκα έκανα δυο παιδιά και αφοσιώθηκα στην ανατροφή τους, τώρα που τα δυο μου παιδιά ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους , η Μαρίνα στο Μαθηματικό και ο Νίκος στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, σκέφτηκα ότι είναι  η ώρα και για τις δικές μου σπουδές.

Αρχικά φοίτησα στο Εσπερινό  ΕΠΑΛ για να πάρω το πτυχίο της Λογιστικής επειδή εργαζόμουν σαν βοηθός λογιστή και μετά αποφάσισα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και στις Πανελλήνιες. Έγραψα πολύ καλά και πέρασα πρώτη στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στον Άγιο Νικόλαο. Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές του ΕΠΑΛ για τη βοήθεια και την προσπάθεια που έκαναν για εμάς τους ενήλικες μαθητές», μας είπε η κ Έφη Περακάκη –Δρακωνάκη.

Πρώτη στο τμήμα Γεωπονίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου  στο Ηράκλειο, πέρασε  και η 43χρονη αγρότισσα κ Αρχόντισσα(Τούλα) Δερμιτζάκη-Πετάση.

«Η επιτυχία μας δεν ήταν τυχαία. Είναι αποτέλεσμα και της δικής μας μελέτης, αλλά κυρίως της τεράστιας προσπάθειας που κατέβαλαν για εμάς οι καθηγητές μας, μένοντας πολλές φορές να μας μάθουν περισσότερα πράγματα και πέραν του ωραρίου τους.  Και για το λόγο αυτό , όλοι μαζί οι απόφοιτοι,  τους ευχαριστούμε θερμά . Η επιτυχία μας , είναι και δική τους επιτυχία.

Προσπάθησα φοιτώντας τα τρια τελευταία χρόνια στο τμήμα Γεωπονίας του ΕΠΑΛ να πάρω περισσότερες γνώσεις , σαν παραγωγός κηπευτικών, ισορροπώντας ανάμεσα στις υποχρεώσεις της οικογένειας, της ανατροφής δυο μικρών  παιδιών και της δουλειάς στο θερμοκήπιο.

Από την πρώτη χρονιά οι καθηγητές μου με παρότρυναν να πάρω μέρος στις Πανελλήνιες. Το αποφάσισα στη Β΄τάξη του ΕΠΑΛ και κατάφερα  φέτος να συγκεντρώσω 16300 μόρια για να εισαχθώ πρώτη στο Τμήμα Γεωπονίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, το οποίο φυσικά και θα παρακολουθήσω», μας είπε η κ Αρχόντισσα(Τούλα) Δερμιτζάκη-Πετάση από το Κάτω Χωριό Ιεράπετρας.

Την ομάδα των πέντε επιτυχόντων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας συμπληρώνουν η κ Μαρία Παραλή(τμήμα Στατιστικής Αθήνας) και ο κ Μανόλης Κοπανάκης(τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ)

                                         ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Συγχαρητήρια έστειλε σε όλους επιτυχόντες των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, ο δήμαρχος κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

«Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες του Δήμου μας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί προϊόν μιας πολυετούς και επίπονης δικής τους προσπάθειας υποστηριζόμενης πάντα από τη μεθοδική δουλειά των καθηγητών τους και την πολύπλευρη και πολύτιμη βοήθεια των γονιών τους,  στους οποίους αξίζουν επίσης συγχαρητήρια για τη συμβολή τους σ’ αυτή τη δύσκολη διαδρομή.

 Μία νέα αρχή με νέους υψηλότερους στόχους, νέο κύκλο εμπειριών, νέες ευρείες προοπτικές και μία ουσιαστική επένδυση στη μόρφωση και στον εαυτό τους ξεκινάει για τα παιδιά με την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 Για εκείνα τα παιδιά που το αποτέλεσμα δε τα ικανοποιεί  να μην απογοητεύονται καθώς η επίτευξη των στόχων και η πραγματοποίηση των ονείρων, προκύπτουν μέσω ποικίλων διαδρομών, εναλλακτικών επιλογών και πολλών ευκαιριών αρκεί να μένουμε αισιόδοξοι και να μην σταματάμε την προσπάθεια. Καλή πρόοδο σε όλους», καταλήγει ο κ Καλαντζάκης.

Related posts

Σταμάτησε η τροφοδοσία του Ηρακλείου με νερό από το φράγμα Αποσελέμη – Έκκληση της ΔΕΥΑΗ στους δημότες

admin

ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Συνδυασμός Ενωμένη Ιεράπετρα

admin

Leave a Comment