Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Πολλά  ζητήματα έθεσε στον βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου  Γιάννης Αγγελάκης.

———————————————–

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου , στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, καταγράφοντας τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.

«Το πρώτο θέμα που θέσαμε στον βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη και στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η υψηλή φορολογία που γονατίζει τους αγρότες της περιοχής μας, από την αρχή της 9ετους οικονομικής κρίσης και που παραμένει ακόμα ίδια αν και έχουμε βγεί από τα μνημόνια και έχουν βελτιωθεί υποτίθεται οι δείκτες της εθνικής μας οικονομίας.

Του θέσαμε επίσης το θέμα του τέλους επιτηδεύματος από το οποίο δεν έχουν εξαιρεθεί οι αγρότες. Θέσαμε το θέμα της  εφαρμογής του ψηφισμένου Νόμου που αφορά στο μεταφορικό ισοδύναμο, το οποίο αν  εφαρμοστεί τα προϊόντα θα γίνουν πιο ανταγωνιστικά στις αγορές.

Το θέμα των εργατών γής όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς και το θολό τοπίο που υπάρχει στο θέμα των οικονομικών ενισχύσεων και του τρόπου κατανομής των κονδυλίων που θα διατεθούν, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την υγειονομική κρίση λόγω κορονοϊού.

Ενώ περιμένουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , βλέπουμε ότι  αναβάλλονται  συνεχώς   και ο αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας, περιμένει αυτές τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις για να μπορέσει να ξανα καλλιεργήσει.

Η κυβέρνηση ροκανίζει το χρόνο συνεχώς κι εμείς έχουμε αρχίσει να πιστεύουμε , ότι και πάλι θα μείνουμε απ΄ έξω», μας είπε μετά τη συνάντηση  του με το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας  Γιάννης Αγγελάκης.

Ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης  Θραψανιώτης και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν απαντήσεις για τις πολιτικές που ασκήθηκαν από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και έκαναν αυστηρή κριτική στη σημερινή κυβέρνηση για την πολιτική που εφαρμόζει.

«Αναφορικά με τον αγροτικά τομέα, είναι αλήθεια ότι οι αγρότες πέρασαν μια δύσκολή χρονιά με την ποιότητα και την τιμή του λαδιού να πέφτει πάρα πολύ χαμηλά, ενώ τα κηπευτικά να χάνουν γύρω στο 80% της αξίας τους, κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης μετά τον Μάρτιο, από τη στιγμή που έκλεισε η αγορά, ενώ ξεκινούσε η κορύφωση της συγκομιδής των κηπευτικών.

Όλα τα στοιχεία του φακέλου που τεκμηριώνουν την απώλεια του  εισοδήματος των αγροτών , τα οποία μου έστειλαν 20 συνεταιρισμοί και αγροτικοί σύλλογοι της Κρήτης, τα έχω καταθέσει στη Βουλή την ημέρα της συζήτησης του αγροτικού Νομοσχεδίου, όπου μίλησα για όλα αυτά τα θέματα. Έχουμε καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή για τις αποζημιώσεις που πρέπει να πάρουν οι αγρότες λόγω του  lockdown .

Είναι παράδοξο και άδικο  επίσης , να παίρνουν συνδεδεμένες οικονομικές ενισχύσεις τόσα αγροτικά προϊόντα και να μην δικαιούνται μέρος αυτών των κονδυλίων τα κηπευτικά και το ελαιόλαδο.

Το μεταφορικό ισοδύναμο έχει ψηφιστεί αλλά δεν έχει εφαρμοστεί για την Κρήτη, ενώ ισχύει στα υπόλοιπα νησιά, γιατί απαιτείται ακόμα η Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία περιμένουμε», μας είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής  Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης.

Η περιοδεία στην Ιεράπετρα ήταν στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Μένουμε όρθιοι ΙΙ, με μέτρα στήριξης της οικονομίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου μαζί με τον Βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη, ξεκίνησε την περιοδεία του νωρίς το πρωί της Τετάρτης με την επίσκεψη στον δήμαρχο Ιεράπετρας κ Θεοδόση Καλαντζάκη.
Ακολούθησε η  επίσκεψη στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας , όπου έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ Μανόλη Παπαδάκη για την εγκατάσταση της  αναδόχου κατασκευαστικής ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε. η οποία εγκαταστάθηκε και ξεκινά το έργο της κατασκευής της νέας προσαγωγού διώρυγας του Μύρτου.

Στις 13.00  το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Ιεράπετρας για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι».
Το πρόγραμμα της περιοδείας περιλάμβανε το  απόγευμα της Τετάρτης  βόλτα στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας και  συναντήσεις με τους επαγγελματίες εστίασης της πόλης, προκειμένου  να  συζητηθούν  από κοντά τα προβλήματα τους και να ενημερωθούν για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με  την ενίσχυση των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΣΟΒΕΝΤΕΜΑ

admin

Νέο χτύπημα για τους παραγωγούς θερμοκηπιακών καλλιεργειών της Κουντούρας.

admin

ΕΛΑΦΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ

admin

Leave a Comment