Image default
ΑΡΧΙΚΗ

15 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Ενώ από τον Μάρτη του 2020  μέχρι πριν μια εβδομάδα, οι άνθρωποι που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό από την ευρύτερη Ιεράπετρα, ήταν ελάχιστοι,  το περασμένο Σαββατοκύριακο , βρέθηκαν 15 άτομα θετικά στα τέστ που υποβλήθηκαν , σκορπώντας τη δικαιολογημένη ανησυχία σε ένα Δήμο που μέχρι πριν λίγες μέρες,  ήταν από εκείνους τους Δήμους που Πανελλαδικά εμφανιζόταν να έχει τη μικρότερη διασπορά.

«Είναι αλήθεια ότι είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι τις δυο τελευταίες μέρες γιατί έχουμε 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουν βρεθεί από τα τέτ που υποβλήθηκαν, θετικά στην  covid 19, και οι περισσότεροι είναι νεαρής ηλικίας  μεταξύ  18-20 χρονών.  Εκείνο που μας κάνει να ανησυχούμε ακόμα περισσότερο είναι ότι,  είναι  πιθανόν να κυκλοφορούν ανάμεσα μας πολλοί περισσότεροι ασυμπτωματικοί.

Επειδή ενημερωθήκαμε από την ποδοσφαιρική ομάδα Αναγέννηση Ιεράπετρας, ότι 4 νεαροί  ποδοσφαιριστές της έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, προχωρήσαμε  άμεσα τη Δευτέρα , σε απολύμανση του Μισεδάκειου Αθλητικού Κέντρου  και του Βουζουνεράκειου  Δημοτικού Σταδίου.

Θέλω να ζητήσω από όλους και κυρίως από τους νέους σε ηλικία συνδημότες μας, να σταματήσουν τις παρέες και τα πάρτι που κάνουν σε σπίτια και μετόχια , γιατί ο κίνδυνος πλέον της ανεξέλεγκτης μετάδοσης της νόσου είναι ορατός . Παρακαλώ να βάλουμε όλοι μας νερό στο κρασί μας», μας είπε η αντιδήμαρχος καθαριότητας , περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας κ Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Στο μεταξύ οκτώ άτομα νεαρής ηλικίας έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό μετά τη συμμετοχή τους σε πάρτι που έγινε το προπερασμένο Σαββατοκύριακο εκτός από τους 4 ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης, η διοίκηση της οποίας το πρωί της Δευτέρας πήγε σύσσωμη με  τους παίκτες τους προπονητές και τον φροντιστή της ομάδας,  για να περάσουν από μοριακά τέστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα άτομα θετικά στην covid 19.

Στη λύση των μαζικών μοριακών τέστ θα προσφύγουν σύμφωνα με πληροφορίες  και κάποια από τα δημοπρατήρια της Ιεράπετρας, καθώς θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε  ένας νεαρός εργαζόμενος σε ένα από αυτά  και οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με όλους τους εργαζόμενους των δημοπρατηρίων καθημερινά,  είναι πάρα πολλοί

Από το γραφείο Τύπου της Αναγέννησης Ιεράπετρας, μόλις βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό οι 4 νεαροί ποδοσφαιριστές  της  , εκδόθηκε ανακοίνωση, ενώ όλοι οι ποδοσφαιριστές εκτός των 4 θετικών μαζί με τους προπονητές και τον φροντιστή,  πέρασαν το πρωί της Δευτέρας από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας για να κάνουν το μοριακό τεστ το αποτέλεσμα του οποίου αναμενόταν  μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.

«Το Δ.Σ. της Αναγέννησης,   με το βάρος της κοινωνικής ευθύνης,   ενημερώνει τον κόσμο της πόλης μας ,αλλά και τον χώρο του ποδοσφαίρου, ότι κατά την διάρκεια του εβδομαδιαίου ελέγχου σύμφωνα με το  υγειονομικό πρωτόκολλο της Γραμματείας Αθλητισμού για την επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής   και με το σωματείο μας να το τηρεί αυστηρά, εντοπίστηκαν 4 θετικά κρούσματα σε παίκτες μας.  Τα τεστ των προηγούμενων εβδομάδων ήταν αρνητικά όλων των παικτών, προπονητών και του φροντιστή της ομάδας μας.

Σήμερα κατά τον εβδομαδιαίο έλεγχο και μετά τα 4 θετικά μας κρούσματα, το σωματείο μας ενεργοποίησε άμεσα το πρωτόκολλο και προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.  Οι παίκτες μας είναι καλά ευτυχώς , χωρίς συμπτώματα.

Αυτό που προέχει είναι να σταθούμε δυνατοί και αποφασιστικά  δίπλα στην ομάδα και στους παίκτες μας, ώστε να ξεπεράσουν ανώδυνα αυτή την πρωτόγνωρη για όλους μας  δοκιμασία.

Συνεχίζουμε να τηρούμε όλοι τα μέτρα , προσέχουμε και  ευχόμαστε γρήγορα όλοι όσοι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση ταχεία ανάρρωση . Υγεία σε όλους », αναφέρει στην ανακοίνωση της η Αναγέννηση Ιεράπετρας.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Παράταση έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών – Δείτε μέχρι πότε

admin

Προγραμματισμός εργασιών καθαρισμού ρεμάτων και κλαδοκοπών για το διάστημα από 27/3 έως 31/3/ 2023 σε περιοχές αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου

admin

Leave a Comment