Image default
ΑΡΧΙΚΗ

3η Συνάντηση προγράμματος Erasmus+ στο 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας , του προγράμματος FUSION

3η συνάντηση: 2οΓενικό Λύκειο Ιεράπετρας

Αισίως υλοποιήθηκε και ητρίτησυνάντηση για το διετές πρόγραμμα Erasmus+ KA229, με τίτλο FUSION, στηνΙεράπετρακαι στο 2οΓενικό Λύκειο,την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την περίοδο από 20 έως 24 Σεπτεμβρίου 2021. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν 23 καθηγητές από τις πέντε χώρες που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα, την Ισπανία, την Γαλλία, την Τουρκία, την Β. Μακεδονία και την Ουγγαρία.

Στο πλαίσιο τηςδιάχυσης καινοτόμων διδακτικών πρακτικών στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και της επιμόρφωσης σε εργαλεία του Web 2.0., στη διάρκεια κι αυτής της εκπαιδευτικής επίσκεψης, έγινε γνωριμία με εργαλεία παρουσίασης (Genial.ly, PrezieMaze), με λογισμικά που βοηθούν και συνεισφέρουν στην εξ’ αποστάσεως διδασκαλία παρέχοντας καλύτερη οργάνωση της ψηφιακής τάξης (edevoTeacher)αλλά και προσδίδοντας έναν παιγνιώδη χαρακτήρα κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των μαθητών (LuckyCage, DecisionRoulette, Quizilize, Hotpotatoes, Liveworksheets, EducationMadmagz), ώστε να αποτελέσουν στο μέλλον χρήσιμα διδακτικά εργαλεία. Ακόμη,υλοποιήθηκαν εργαστήρια ρομποτικής (Arduinoκαι LegoEducationSpikePrime) και παρουσιάσεις βραβευμένων με ετικέτα ποιότητας etwinningέργων.

Την επιμορφωτική διάσταση της αποστολής συμπλήρωσε η γνωριμία με την ελληνική παραδοσιακή μουσική,η εκμάθηση παραδοσιακών χορών, η επίσκεψη σε άλλες γειτονικές πόλεις και στους αρχαιολογικούς τους χώρους, όπως στη Μονή Τοπλού στη Σητεία, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου και στον τάφο του Ν. Καζαντζάκηαλλά και η περιήγηση/ξενάγηση στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης μας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες των εντυπώσεωνκαι διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά πως μόνο οφέλη μπορεί κανείς να αποκομίσει από μια τέτοια «πολυπολιτισμική» συνεργασία. Ωστόσο, η επιτυχία του δεν θα ήταν δεδομένη χωρίς την πολύτιμη αρωγή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Γι΄ αυτό θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας:

– Στα SuperMarketτης περιοχής μας SYNKA, Χαλκιαδάκης και Σκλαβενίτηςπου με τις ευγενικές τους χορηγίες βοήθησανστη διοργάνωση στον χώρο του σχολείου γεύματος με παραδοσιακά προϊόντα που ανέλαβαν να παρασκευάσουν οι εκπαιδευτικοί.

– Στον κ.Δ.Καπαράκη και τους χορευτές του,καθώς με την παρουσία τους στη γιορτή υποδοχής έδωσαν μια ευχάριστη νότα και μια πινελιά από την κρητική κουλτούρα, αλλά και για τη διοργάνωση από τον ίδιο σεμιναρίου παραδοσιακών χορών.

– Στο Δήμο Ιεράπετρας και στην κα. Σακαδάκη Μ., πρόεδρο Δ.Σ. ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, για την απονομή των πιστοποιητικών παρουσίας στους συμμετέχοντες.

– Στηνκ. Χ.Λαμπράκη και στο κέντρο της EduRobotsγια τη διοργάνωση του άρτιου σεμιναρίου ρομποτικής.

– Στην ομάδα SUPΙεράπετρας για την εκμάθησηSUPστους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Εις το επανιδείν τον Νοέμβριοτου 2021 στην Τενερίφη της Ισπανίας…

Από το Γραφείο του 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας

Ο Διευθυντής

Μανουσάκης Θεόδωρος

Related posts

Στην Κρήτη ο Μάκης Βορίδης – Ανακοινώνονται μέτρα στήριξης των παραγωγών

admin

Μια προσευχή για τον 43χρονο δικυκλιστή, θύμα τροχαίου στην Ιεράπετρα

admin

Κορωνοϊός: 39 κρούσματα στην Κρήτη – Κρίσιμες ώρες για την 64χρονη στην εντατική

admin

Leave a Comment