Ένας ακόμα ελληνικός γαστρονομικός πειρασμός, είναι τα ντολμαδάκια. Ρύζι, άνηθος, μάραθος, δυόσμος, φρέσκο κρεμμυδάκι, όλα ψιλοκομμένα και τυλιγμένα σε κληματόφυλλα, δημιουργούν μικρές μπουκίτσες απόλαυσης. Στην Κρήτη και στο Όξο Νου, εστιατόρια των Εξαρχείων, αλλά και στη Μινιατούρα, στην οδό Ρόμβης στο κέντρο θα βρείτε τα πιο γευστικά ντολμαδάκια γιαλαντζί, που αποδεικνύουν ότι η ελληνική κουζίνα έχει επιρροές από την ανατολή και τη δύση, γεγονός που την κάνει ακόμα πλουσιότερη.