Image default
ΑΡΧΙΚΗ

AΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ 28ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου είχε ορισθεί η δίκη του 28χρονου νεαρού χωματουργού ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση, τον οποίο άλλωστε έχει ομολογήσει, εις βάρος  της ανταγωνίστριας εταιρείας Αφοί Μητσόπουλοι Ο.Ε. τρία μηχανήματα της οποίας πυρπόλησε και κατέστρεψε της περασμένη Τρίτη, ενώ προξένησε μικρότερες ζημιές σε  άλλα τρία  οχήματα.

Οι δικηγόροι του 28χρονου νεαρού κατηγορούμενου, ο οποίος επρόκειτο να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, ζήτησαν και πήραν αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις  19 Δεκεμβρίου, καθώς όπως ισχυρίστηκαν θέλουν να  εκτιμηθεί πρώτα οι ζημιά στα χωματουργικά μηχανήματα των θυμάτων από εμπειρογνώμονες, προκειμένου από την πλευρά της οικογένειας του φερόμενου δράστη, να αποζημιωθεί η παθούσα εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός δράστης φέρεται να δηλώνει ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του.

Στην προανάκριση φέρεται να έχει πεί ότι, θόλωσε το μυαλό του επειδή η εταιρεία των αδερφών Μητσόπουλου,  έπαιρνε όλες τις δουλειές στην ευρύτερη Ιεράπετρα,  ενώ έχει έδρα τη Βιάννο Ηρακλείου και ότι κατάλαβε το λάθος  του φτάνοντας στο έκτο στη σειρά μηχάνημα, αφήνοντας ανέπαφο τελικά το έβδομο που υπήρχε σταθμευμένο στο εργοτάξιο όπου δούλευαν τις τελευταίες μέρες οι χειριστές και οι οδηγοί της παθούσας εταιρείας.

Τα αδέρφια Χρήστος και Νίκος Μητσόπουλος με τους δικηγόρους τους , οι οποίοι ζητούν να αποζημιωθούν 100% για τη ζημιά που έχουν υποστεί και για τα διαφυγόντα κέρδη που συνεπάγεται η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των  έργων που έχουν αναλάβει, εκφράζουν την απογοήτευση τους,  για τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, επειδή  ο νεαρός παραπέμπεται με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, τη στιγμή που  έχει  ομολογήσει ότι έχει  διαπράξει εμπρησμό από πρόθεση ,  αλλά και επειδή οι Δικαστικές Αρχές τον έχουν αφήσει ελεύθερο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς θεωρούν ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Τα θύματα επιπλέον  θεωρούν ότι πρέπει οι Διωκτικές Αρχές να συνεχίσουν την έρευνα τους, καθώς έχουν διαπιστώσει από το υλικό που έχει καταγραφεί στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης διπλανής οικίας ότι, στον εμπρησμό το βράδυ της περασμένης Τρίτης έχουν πάρει μέρος και άλλα δυο άτομα στα οποία ο 28χρονος χωματουργός προσφέρει κάλυψη έχοντας αναλάβει ο ίδιος προσωπικά και εξ ολοκλήρου την ευθύνη του εμπρησμού.

Τέτοιου τύπου σοβαρή δολιοφθορά και με αυτόν τον τρόπο, δεν έχει καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν στο ημερολόγιο της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στο βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας.

Αντίθετα έχουν καταγραφεί αμέτρητα συμβάντα κλοπής διάφορων  εργαλείων και ποσοτήτων  πετρελαίου κίνησης , από μάντρες στάθμευσης μηχανημάτων έργου και από εργοτάξια χωματουργικών μηχανημάτων.

Related posts

6,3 km νέοι αγωγοί ύδρευσης

admin

Η κατάσταση στο ΓΝΑΝ τρεις εβδομάδες μετά τις 33 αναστολές εργασίας εργαζομένων.

admin

ΓΕ.Π.Α.Δ Κρήτης της 03.02.2019 (Ρέθυμνο-εντοπισμός φυτείες κάνναβης)

admin

Leave a Comment