Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ROOT2SUCCESS

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ROOT2SUCCESS?

Κοιτάζοντας κάτω από το επίπεδο του εδάφους με το Root2Success: Διαχείριση της υγείας των ριζών σε καλλιέργειες κηπευτικών με βιώσιμο τρόπο.

Η γεωργική παραγωγικότητα είναι εξαιρετικά περίπλοκη. Η επιτυχία κάθε καλλιέργειας που καλλιεργείται σε ένα χωράφι εξαρτάται από αμέτρητες μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένων των κλιματικών παραγόντων, της διαθεσιμότητας θρεπτικών ουσιών και νερού, πληθυσμών παρασίτων και ασθενειών, εισροών φυτοπροστασίας, πρακτικών στο αγρόκτημα και πολλά άλλα. Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει κάτω από το έδαφος, ένα επιπλέον εμπόδιο για τους καλλιεργητές είναι ότι δεν έχουν την ευκαιρία να επιθεωρήσουν την ποιότητα του ριζικού συστήματος του φυτού κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί οι ρίζες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη της υγείας των φυτών και των αποδόσεων των καλλιεργειών. Στα φρούτα και τα λαχανικά, τα ριζικά συστήματα επηρεάζουν την απόδοση και την ποιότητα κατά 30-50%.

Ένα καλά ανεπτυγμένο ριζικό δίκτυο απορροφά μεγαλύτερο όγκο νερού και θρεπτικών ουσιών από το έδαφος. Αγκυρώνει το φυτό και το προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες. Μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια για ανάπτυξη. Αλληλεπιδρά ευεργετικά με μια σειρά βιοτικών και αβιοτικών παραγόντων. Αυτό όμως δεν συμβαίνει αυτόματα. Όπως δίνουμε προσοχή σε πολλούς ορατούς δείκτες υγείας των φυλλωδών φυτών, πρέπει επίσης να εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε την υγεία των ριζών των φυτών μας, προστατεύοντάς τα από παράσιτα, ασθένειες, νηματώδεις και στρες. Εκεί μπαίνει το Root2Success: η προσαρμοσμένη μας λύση που αναπτύχθηκε ειδικά για την προώθηση της υγείας των ριζών. Περιλαμβάνει ένα βολικό πακέτο σπόρων, προϊόντων φυτοπροστασίας, βιολογικών, ψηφιακών εργαλείων και άλλων υπηρεσιών υποστήριξης, επιμελημένα σε επίπεδο αγροκτήματος.

Η βελτιωμένη υγεία των ριζών μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα των φυτών, με αποτέλεσμα υψηλότερη εμπορεύσιμη απόδοση για τους καλλιεργητές, ενώ ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Τι κάνει το Root2Success να λειτουργεί;

Ενώ πολλά προϊόντα ή πρακτικές θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία των ριζών μεμονωμένα, το Root2Success είναι μια ολιστική προσέγγιση. Χρησιμοποιεί μια πλήρη εργαλειοθήκη καινοτομιών για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του εδάφους σε τοπική, προσαρμοσμένη βάση. Η εργαλειοθήκη Root2Success ξεκινά με σπόρους και υποκείμενα από τα χαρτοφυλάκια De Ruiter και Seminis, επιλεγμένα με βάση τη δυνατότητα απόδοσης και την κλιματική καταλληλότητα.

Αυτά υποστηρίζουν προϊόντα φυτοπροστασίας, συμπεριλαμβανομένων των βιολογικών, που συμπληρώνονται από ένα ψηφιακό εργαλείο υποστήριξης, το Nematool.

Ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες και υποστηριζόμενο από ερευνητικά δεδομένα, το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες των καλλιεργητών. Ως εκ τούτου, οι καλλιεργητές μπορούν να επιλέξουν έναν συνδυασμό Serenade, ένα βιολογικό μυκητοκτόνο. BioAct, ένα βιολογικό νηματοκτόνο. Velum (Verango), ένα μικρό μόριο νηματοκτόνο. Previcur Energy, μια ισχυρή λύση για τον έλεγχο ασθενειών. ή Emesto Prime για τον έλεγχο των μυκήτων Rhizoctonia. Ωστόσο, η παροχή προσαρμοσμένων συσκευασιών προϊόντων είναι μόνο το ήμισυ της εξίσωσης. Το Root2Success αφορά επίσης τη χρήση αυτών των προϊόντων με τον πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ιδέα περιλαμβάνει επίσης τη χρήση συστήματος στάγδην άρδευσης.

Οι καλλιεργητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα χρησιμοποιούν συστήματα στάγδην άρδευσης για να ποτίζουν και να τροφοδοτούν τις καλλιέργειές τους με θρεπτικά συστατικά. Αφού το βαθμονομήσετε για βέλτιστη παροχή νερού και θρεπτικών συστατικών, είναι λογικό ότι μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για τη βέλτιστη παράδοση βιολογικών και χημικών προϊόντων φυτοπροστασίας.

Albert Schirring, επικεφαλής στρατηγικής Bayer για καλλιέργειες κηπευτικών .

Σε συνεργασία με την εξειδικευμένη στον τομέα άρδευσης Netafim, η Bayer δημιούργησε μια ενότητα εκπαίδευσης για τους καλλιεργητές σχετικά με το πώς να βαθμονομούν το σύστημα άρδευσης με σταγόνες. Μια άλλη πρακτική που βοηθά τους καλλιεργητές να υιοθετήσουν το Root2Success είναι η ηλιακή ακτινοβολία: Όταν το ηλιακό φως θερμαίνει το έδαφος σε υψηλές θερμοκρασίες για μια συγκεκριμένη περίοδο, οι νηματώδεις και οι μύκητες εξαφανίζονται χωρίς να χρειάζεται να εφαρμοστούν χημικά προϊόντα. Με τη βοήθεια του αισθητήρα εδάφους Nematool που βασίζεται στη θερμοκρασία, οι καλλιεργητές λαμβάνουν δεδομένα θερμοκρασίας σε πραγματικό χρόνο στο χωράφι τους.

Related posts

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΙΑΝΝΟΥ

admin

Σε αδιέξοδο οι ΤΟΕΒ λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

admin

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΧΙΑ ΑΜΜΟ

admin

Leave a Comment