Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» τα Φαλάσαρνα: Τρομερές καταστροφές σε θερμοκήπια, ελιές και καταστήματα.

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που «χτύπησε» τα Φαλάσαρνα σήμερα το πρωί.

Μιλώντας στο zarpanews.gr, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κισάμου, Σπύρος Μαυροδημητράκης επιβεβαίωσε πως ο ανεμοστρόβιλος στο πέρασμά του, έκανε ζημιές σε θερμοκήπια, ελιές αλλά και καταστήματα.

«Έχουν πάθει ζημιές ένα-δυο θερμοκήπια, ένα κατάστημα εστίασης το οποίο τώρα είναι κλειστό αλλά λειτουργεί το καλοκαίρι, έχουν πέσει δέντρα ενώ έχουν κοπεί και στύλοι της ΔΕΗ».

Όπως είπε ο κ. Μαυροδημητράκης, στο σημείο βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ενώ σπεύδουν και συνεργεία του Δήμου Κισάμου.

Την ίδια ώρα, καλλιεργητής της περιοχής, μιλώντας στο zarpanews.gr, υποστήριξε πως «έχουν καταστραφεί περίπου 10 στρέμματα θερμοκήπια και ακούσαμε και για το Ελαφονήσι. Ο ανεμοστρόβιλος ξεπάτωσε και ελαιόδεντρα».

Οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν για λίγη ώρα χωρίς ρεύμα, καθώς προκλήθηκαν βλάβες στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ ωστόσο συνεργεία της υπηρεσίας βρίσκονται στο σημείο και τις  αποκαθιστούν. Όπως είπε στο zarpanews.gr, ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά, Στέλιος Μαναρωλάκης «καταγράφηκαν δυο βλάβες, η μια αφορούσε σε δίκτυο χαμηλής τάσης αλλά τα συνεργεία εργάζονται για την αποκατάστασή τους και το ρεύμα θα επανέλθει άμεσα».

Φωτογραφίες: Ιωάννης Παπαδάκης

zarpanews.gr

Related posts

Νέα ηγεσία ΥπΑΑΤ

admin

Υπογραφή Σύμβασης προϋπολογισμού 1.000.000€ για τσιμεντοστρώσεις μήκους 16.340m
σε αγροτικούς δρόμους των Γδοχίων, του Μύρτου, του Καβουσίου και της Ιεράπετρας

admin

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Διοικητή Πυροσβεστικών υπηρεσιών είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

admin