ΑΡΧΙΚΗ

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του κ. Παύλου Δασκαλάκη μέλους του Συλλόγου Φίλων του Βοτανικού Πάρκου Απηγανιά και του κ. Μιχάλη Προμπονά, πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης, αντιπρόεδρος του οποίου διατελεί ο κ. Καλαντζάκης.  

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τη διαχείριση και την προστασία των Προστατευόμενων περιοχών των νομών Λασιθίου, Ηρακλείου και Ρεθύμνου ανάμεσα στις οποίες είναι η νήσος Χρυσή, το Σελάκανο και η Θρυπτή του Δήμου Ιεράπετρας.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Προμπονά για όλα τα θέματα που αφορούν τη Χρυσή τα οποία η παρούσα Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή φροντίζει να συνδιαχειρίζεται με τη διεύθυνση Δασών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επιπλέον, συζητήθηκαν παράμετροι σχετικά με το βοτανικό πάρκο που επιδιώκεται να δημιουργηθεί στην περιοχή του Απηγανιά στην Δ.Ε. Μακρύ Γιαλού.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος και αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης:

«Η ανάδειξη και η προστασία όλων των προστατευόμενων περιοχών των τριών νομών είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για τα περιβαλλοντικά οφέλη αλλά κι επειδή δημιουργεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή όπου ανήκουν.

Γι’ αυτό οργανώνουμε και ρυθμίζουμε τη λειτουργία του νεοσύστατου αυτού φορέα, περιμένοντας και τη στελέχωσή του ώστε να αξιοποιήσουμε άμεσα τις χρηματοδοτήσεις που προβλέπονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παράλληλα, ζητάμε τη στήριξη του φορέα σε οτιδήποτε χρειαστεί για την υλοποίηση του βοτανικού πάρκου στον Απηγανιά.

Ευχαριστώ τον κ. Προμπονά και τα μέλη του φορέα διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών για την άριστη συνεργασία και τον κ. Δασκαλάκη για την από κοινού προσπάθεια για τη δημιουργία του βοτανικού πάρκου.»      

Related posts

ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 20 ΝΕΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Συγκλονιστικές εικόνες από το θανατηφόρο τροχαίο στο Μακρύ Γιαλό

admin

ΔΥΟ ΣΗΤΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

admin

Leave a Comment