Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ  ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΑ 

 
Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίστηκαν οι έρευνες   την Κυριακή, από τον αέρα, τη θάλασσα και τη στεριά,  για τον εντοπισμό του 81χρονου συνταξιούχου Ευάγγελου Τζουβελεκα, που εξαφανίστηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής από την παραλία του Αλμυρού ένα χιλιόμετρο δυτικά του λιμανιού της Ιεραπετρας.
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, με το πρώτο φως της ημέρας, επανεκκίνησαν οι έρευνες που είχαν διακοπεί αργά το βράδυ του Σαββάτου.
Αφού ειχαν ερευνηθεί από το βράδυ της Παρασκευής αλλά και το Σαββατο όλες οι ακτές από το λιμάνι της Ιεράπετρας  μέχρι και τα Τερτσα Βιαννου και είχε σαρωθει το μεγαλύτερο τμήμα της θαλάσσιας περιοχής, με δύτες και drone σε αποσταση ενός μιλίου από την ακτη, την Κυριακη με το πρώτο φως της μέρας, το Ναυαγοσωστικο του Λ. Σ. ΝΓ 519 που έχει έρθει από την Αγία Γαλήνη, συνέχισε την έρευνα του, σε μεγαλύτερα βάθη, φτάνοντας μέχρι και τα  5  ναυτικά μίλια από την ακτή.
Ο Λιμεναρχης Ιεράπετρας αντιπλοιαρχος Λ. Σ. Γιάννης Παπαδακης είχε από το πρωί  καλεσει, “τα  επιβατηγά σκάφη που επρόκειτο να κινηθούν από και προς τη Χρυσή, να επιλέξουν να πλευσουν δυτικά της Ιεραπετρας, και να συνδράμουν στις έρευνες”.
Τρία μεγάλα επιβατηγά και πολλά ιδιωτικά φουσκωτά σκάφη, ακολούθησαν τις οδηγίες του κ Λιμεναρχης αλλά δεν εντόπισαν τον αγνοούμενο ηλικιωμένο.
Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, συνεχισε την έρευνα από ξηρά και θάλασσα όλη η δύναμη του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, η τοπική
 ΕΛΛ. ΑΣ., οι εθελοντές Σαμαρείτες, οι διασώστες της ΕΔΙΚ που χρησιμοποιησαν και αυτοδύτες , η Ομάδα Διασωσης Κρήτης, εθελοντές με drone, δύτες του Λ. Σ. και ιδιώτες δύτες, οι ερασιτέχνες αλιείς και κάτοικοι της περιοχής που συνεχίζουν να  αγωνιούν μαζί με την οικογένεια του αγνοούμενου ηλικιωμένου, συνεδραμαν στις έρευνες που ωστόσο απέβησαν άκαρπες.
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται τα μέλη της οικογένειας του  81χρονου αγνοούμενου Ευάγγελου Τζουβελεκα, αφού  η μοίρα τους παίζει και πάλι ένα πολύ άσχημο παιχνίδι, καθώς δεν έχουν στεγνώσει ακόμα τα δάκρυα τους  από τον αδοκητο χαμό ενός ακόμη νεαρού μέλους της  οικογένειας τους, του 22χρονου Δημήτρη, που τραυματιστηκε θανάσιμα, πριν μερικές μέρες, σε τροχαίο δυστύχημα στην οδό Κύπρου της Ιεραπετρας και οι γονείς  του πήραν τη μεγάλη απόφαση της δωρεάς των ζωτικών του οργανων. 
ΣΎΓΧΡΟΝΑ ΜΈΣΑ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
Το Σαββατοκύριακο εγινε σκαναρισμα με drone της  Λέσχης τετρακίνησης,  του Ε. Ε. Σ. καθως και άλλων εθελοντών από το Μυρτο, από το σημείο της εξαφάνισης του 81χρονου Βαγγέλη Τζουβελεκα, μέχρι τα Τερτσα σε όλο το μήκος της ευρυτερης θαλάσσιας περιοχής, χωρίς να βρεθεί ο ηλικιωμένος.
Αργά το βράδυ του Σαββάτου οι έρευνες σταμάτησαν για να συνεχιστούν το πρωί της Κυριακής κυρίως δια θαλάσσης με δύτες, φουσκωτά, εθελοντές, ομάδες διάσωσης και το Πλωτό Ναυαγοσωστικο της Αγίας Γαλήνης, που είχε παραμείνει στο λιμάνι της Ιεράπετρας.
ΝΥΧΤΑ ΑΓΩΝΙΑΣ
Παρά τις ολονυχτιες έρευνες  από τις 10:00 μ.μ. της Παρασκευής 24 Ιουλίου, από άνδρες του Λιμενικού, της Αστυνομίας, των  Εθελοντών Σαμαρειτων και της 15μελους Ομάδας Διασωσης της ΕΔΙΚ, ο 81χρονος αγνοούμενος που χάθηκε μετά τις 7:00  το απόγευμα, εκείνης της μέρας, ενώ είχε πάει για μπάνιο στην παραλία του Αλμυρού Ιεράπετρας, δεν είχε βρεθεί.
Οι έρευνες θα συνεχιστούν και το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουλίου με το πρωτο  φως της ημέρας.
Τη φωτογραφία του 81χρονου αγνοούμενου Βαγγέλη Τζουβελεκα έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένεια του και ζητα τη βοήθεια όλων να βρεθεί ο ηλικιωμένος που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Έχει εκδοθεί μάλιστα και το σχετικό SILVER  ALERT.
Ο 81χρονος είχε φύγει από το σπίτι του χωρίς να πει κάτι στη σύζυγο του και είχε αργήσει να επιστρέψει, με αποτέλεσμα να αναζητηθεί από τα παιδιά του στην παραλία πολύ κοντά στο σπίτι του. Εκεί στην παραλία του Αλμυρού βρέθηκαν τα προσωπικά του αντικείμενα, το μηχανάκι του, τα ρούχα του και οι παντόφλες του.
Στις 10.00 το βράδυ της Παρασκευής δηλωθηκε από την οικογένεια του ή εξαφάνιση του και από εκείνη τη στιγμή, τον αναζητούν λιμενικοί, αστυνομικοί, εθελοντές Σαμαρείτες και ομάδες Διάσωσης.
ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Πνιγμού

admin

Κακοκαιρία Barbara

admin

Η ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΜΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

Leave a Comment