Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Αποκλεισμοί και Rapid Test: Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που θα ανακοινώσει ο Πλεύρης

Νέα μέτρα αποκλειστικά για τους ανεμβολίαστους πολίτες αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις 6 το απόγευμα, εν μέσω των «μαύρων» ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα που καταγράφει η Ελλάδα και ενώ τα νοσοκομεία σε αρκετές περιοχές γεμίζουν με ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων που γίνεται εσπευσμένα, μία ημέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, καθώς οι αρχές θέλουν να «φρενάρουν» όσο πιο γρήγορα γίνεται τη νέα έξαρση κρουσμάτων Covid-19. 

Κυβερνητικές πηγές μεταφέρουν πως δεν θα περιοριστούν οι ελευθερίες των εμβολιασμένων αλλά τα δεδομένα θα αλλάξουν για όσους πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι από επιλογή. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα απαιτούνται περισσότερα τεστ για τους εργαζόμενους που είναι ανεμβολίαστοι – και από ένα υποχρεωτικό τεστ την εβδομάδα για ορισμένα επαγγέλματα, σε όλα θα επιβληθούν τουλάχιστον δύο τεστ την εβδομάδα

Στα σχέδια είναι και ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από περισσότερους χώρους ενώ δεν αποκλείεται να επιβληθεί και υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού rapid test για την είσοδό ανεμβολίαστων πολιτών σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση εστιάζει παράλληλα στην απόδοση οικονομικών κινήτρων σε ιδιώτες γιατρούς για να στηρίξουν το ΕΣΥ (με επιπλέον 250 ευρώ), χωρίς να αποκλείεται η επίταξη σε δεύτερο χρόνο, αν το μέτρο αυτό δεν αποδώσει. Η τροπολογία περνά σήμερα από τη Βουλή. 

Τέλος στις επιβαρυμένες περιοχές θα προβλεφθεί η συνεργασία του ΕΣΥ με ιδιωτικές κλινικές. 

Related posts

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Δεμένα τα πλοία εξαιτίας απεργίας της ΠΝΟ

admin

Σύσκεψη στο Δημαρχείο για το αναπτυξιακό έργο κατασκευής
αρδευτικών δικτύων στο κάμπο του Οροπεδίου

admin

Leave a Comment